17 juli 2011

Danmark kan!

Centret för forskning om Kalla kriget har fått i uppdrag av den danska regeringen att avslöja vänsterflygelns kontakter med östblocket. Namnen på ett stort antal danskar som var i kontakt med KGB kommer att avslöjas. Centrets ledare professor Bent Jensen har frågat försvarsministeriet om staten betalar rättegångskostnaderna, om danskar som omtalas som relaterade till KGB i en kommande rapport anlägger sak om förtal.

Här bär svenska vänsterpartiets ledare Lars Ohly en Palestinahalsduk med en karta - där staten Israel inte existerar. En Quisling på terroristernas sida, var han en det även under Sovjet?

För några år sedan protesterade 253 personer mot att Forum för levande historia skulle upplysa elever om kommunismens förbrytelser. Östra Ölands fria horisont skrev då:

"Stasi hade 900 agenter i Sverige, eller skall vi kalla det uppgiftslämnare.Alla dessa finns med namn hos Säpo, överlämnade på en lista av CIA, som snodde alla namnen mitt framför ögonen på tyskarna när DDR brakade samman. 900 svenska namn - varför offentliggörs inte listan?"

Månne en del av de 253 kan vara bland de 900 svenska Stasi-agenterna? Så länge vänsterpartiet är kvar i riksdagen lär vi inte få reda på vilka som spionerade för Östtysklands räkning.

Många obekväma sanningar borde komma fram i dagens ljus. Inte minst de uppenbara parallellerna mellan ungdomsupproret i början av 1930-talet (det nazistiska) och ungdomsupproret i 1968 (det socialistiska).

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Fy fan va bra! Leve Danmark! Dags att bli dansk kanske? Svenskarna får fortsätta att leva med dyngan. Det här har hänt i min livstid, Jag fordrar att få veta medan jag ännu lever!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.