24 juli 2011

Dansk Folkepartis utrikespolitiska talesman om den ofattbara katastrofen i Norge

Søren Espersen skriver i ett pressmeddelande:
Demokratin måste skapa trygghet, och vi kommer aldrig att ge efter för extremismen - oavsett om den yttrar sig som nationalism eller islamism.

Mycket tyder på att den nu gripne massmördaren tillhör en högerextrem krets i Norge.
Dessa människor är en pest för vårt fria folkstyre. Liksom i fallet med deras vapenbröder i Hizb-ut-Tahrir är dessa unga människor helt utom pedagogisk räckvidd och måste bekämpas med hård hand, förakt och oförsonlighet. Vi som hyllar folkstyret sätter en Berlinmur mellan den fria, skarpa politiska debatten på ena sidan och våld och terror på andra sidan. Det finns absolut inga mellanstationer mellan debatt och våld.

15 Kommentarer:

Knute sa...

Vänstervridna debattörer vill gärna klistra etiketten "högerextrem" på alla de inte gillar, men när Sören Espersen använder ordet ger det bättre mening. Det är skillnad på att vara nationalistisk och extremt nationalistisk.

Knute sa...

Massmördaren Breivik har i sina skriverier hänvisat till Shakespeare, John Locke, Immanuel Kant och John Stuart Mill. Ur vänstersynpunkt är dessa alltså inte längre godkända. Sen ljuger man ihop att den store humanisten Fjordman skulle vara identisk med den ruskige mördaren, varför kan man undra. Är det för att göra vederhäftig och legitim kritik av islamisk invandring till något riktigt fult. Så Fjordman blev förstås tvungen att höra av sig:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/07/fjordman-welcomes-our-new-readers.html

Knute sa...

Hvis folk, der er imod indvandring havde været medskyldige i den norske terror, hvor ville tilhængere af indvandring så ikke stå i forhold til islamisk terror i London, Madrid og flere andre steder?

http://universalgeni.wordpress.com/2011/07/24/maske-har-det-borgerlige-danmark-alligevel-ikke-skylden/

Knute sa...

Att skuldbelägga Sverigedemokraterna är dumt och farligt

Demokratiska partier som SD har rent samvete och visar medelvägen, den enda möjligheten att bevara yttrandefriheten och hejda massinvandringen. Inte minst för att undvika inbördeskrig i framtiden.

Massmördaren Breivik satt och planerade sina dåd i nio år. Han hade tydligen blivit överfallen och rånad av muslimska invandrare åtta gånger som ung. De övergrepp som drabbar svenskar är bland det mest tabubelagda som finns i Sverige, och det bådar illa eftersom flera av hans typ kan komma att dyka upp. (länk)

Det är odemokratiskt att lägga locket på debatten om islam och invandring, som man gjort i Skandinavien i decennier. För att förhindra fler sådana djävlar som Breivik i framtiden borde alla goda krafter förenas, och inte splittras genom att demonisera de mest ädla och klarsynta.

Knute sa...

Ett sjukt monster som följer ett sjukt mönster

Mördaren påminner om de islamister som sätter igång att mörda när någon påstår att islam inte är "fredens religion". Han påstår sig vara "höger", och när "kulturmarxister" påstår att höger är samma sak som nazism, då sätter han igång att mörda sossebarn.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

En kommentar på GoV uppmärksammade mig på att medierna har inte varit sena att visa bilder från bombningen inne i Oslo och på offren men att vi fortfarande inte fått se några från ön eller att man släppt några namn på offren. Men så uppmärksammade den här bloggaren att en av dom överlevande knappast var vare sig barn eller norsk. Kan det handla om skäggbarn helt enkelt? Påpekar att jag inte rättfärdigar dådet men det är åtminstone en intressant vinkel.

http://sheikyermami.com/2011/07/24/alhamdullillah-at-long-last-the-enemedia-s-got-their-right-wing-christian-terrorist/

A. Einstein sa...

När hamnar ansvariga politiker och media inför skranket tillsammans med galningen Breivik?
NORSKA UTRIKESPOLITISKA INSTITUTET, Helge Lurås säger i en TV-intervju *att det mångkulturella samhället, med ett etablissemang som vägrar konsultera folket om vad de tycker om det hela stigmatiserar oliktänkande, OCH att detta har lett till en spänning i samhället, vilket i sin tur kan ha spelat roll i fredagens terrordåd som skakat Norge.

Biskop Kyrillos sa...

PERSONLIGA TANKAR INFÖR DEN NORSKA TRAGEDIN

En ung människa har förlorat förstånd och sans och iskallt dödat oskyldiga unga människor på ett sommarläger.
Han reagerade inte över sitt djävulska tilltag, han bara sköt, och berusad av sin handling jublade han över sitt mördande.

Hur kan en ung människa begå ett sådant fasansfullt brott? Kanske får vi med tiden något svar, som dock aldrig kan tillfredställa alla de frågor, som anhöriga till de dödade och den norska nationen ställer sig.

Av det som framkommer i pressen var han Islamfientlig nationalist och försvarare av de kulturella aspekterna i kristendomen.
Men räcker detta för att begå ett sådant fasansfullt brott, som han gjort sig skyldig till? Det räcker inte, men det har bidragit till handlingen av den anledningen att hans vilsna ideologi har förgiftat hans sinne, förstånd och själ. Han har inte haft förmågan att skilja på sak och person.
Jesus Kristus vår Gud berättar i Matteusevangeliet om en ond ande som lämnar människan och irrar omkring till dess han återvänder och finner det vara städat och fint. Han kallar då på ytterligare sju andar, som är värre än han själv och de slår sig ned i människan. Så blir det för den människan ”sju gånger värre än tidigare”.

Ser man till den unge massmördarens ideologiska profil skulle man kunna applicera Evangeliets berättelse på honom. Och då går det som det går, han blir helt behärskad av den djävulska makten, vilket inte betyder att han själv är oskyldig, utan han är ytterst skyldig för att ha lämnat rum åt det onda.
Det gäller att kunna skilja på sak och person, att skilja på ideologier och handlingar. Personligen, och säkert många med mig, hyser inget agg eller hat mot muslimer medan vi kraftigt tar avstånd från Islam och profeten Muhammed. Vi älskar vårt fosterland utan att vara nationalister.
Vi kan ha bestämda uppfattningar om invandrare, men det vore oss fjärran att skada dem. De som har fått uppehållstillstånd och blivit medborgare skall respekteras för detta. Och vi har religionsfrihet för alla. Detta har inte massmördaren förstått, utan han har förväxlat verklighet med medeltidens ”riddarreromatik” och blodiga korståg, och har därför helt spårat ur i sin verklighetsuppfattning.
Med Ordets makt kan man föra ”oblodiga korståg” och det tillåter både demokratin, yttrandefriheten och den kristna tron.

Knute sa...

Tack för dessa kloka ord, käre biskop.

Jag länkade till artikeln på din hemsida här:

http://canuteocean.blogspot.com/2011/07/biskop-kyrillos-personliga-tankar-infor.html

http://www.kyrillos.dinstudio.se/text1_303.html

- - -

Aftonbladet och andra tidningar publicerar nu en rad ilskna artiklar av människor som letar syndabockar. När en tragedi som denna inträffar vill folk ha hämnd och startar ett "blame game". Jag ber dessa, skuldbelägg inte människor som har rent samvete.

Knute sa...

Det var ett norskt Beslan, en barnmassaker.

"Selvsagt vil denne tragedien bli utnyttet for alt den er verdt av PK-eliten. Den siden av saken får vi imidlertid komme tilbake til senere, det er nok å ta tak i på den fronten. Akkurat i dag passer det liksom ikke å polemisere mot noen eller å fordele skyld og ansvar. I dag bør tankene først og fremst gå til de etterlatte, til de 15 – 20 som fortsatt er kritisk skadet og til leger og sykepleiere som kjemper for deres liv. De representerer og praktiserer LIVETS håndverk, det i ethvert henseende diametralt motsatte av Breivik som representerer og utøvde DØDENS og ondskapens håndverk."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/07/livets-og-ddens-handverk.html

robban sa...

robin shadows, skulle tippa på att ev bilder från ön inte är så trevliga

http://www.youtube.com/watch?v=6GbPYwP9wKo&skipcontrinter=1

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@robban. Jag tänkte inte så mycket på lik-bilderna. Borde kanske ha förtydligat det tidigare. Tänkte på andra katastrofer eller olyckor i historien. Någon dag eftråt brukade tidningarna publicera listor på dom avlidna och foton, inte likbilder men foton som dom anhöriga hade lånat ut. Det var mer det jag tänkte på men inte ens det har skett i det här fallet. Därför lutar jag också mot teorin att det handlar om skäggbarn. Ett annat plausibelt indicium är att rättegången kommer ske bakom lykta dörrar. Alltså är det nåt som är skumt som man vill dölja allmänheten från. Tänk själv på den veritabla våldtäkts-epidemi som drabbat Oslo och Norge bara dom senaste månaderna. Inte en enda av dessa svin har man gripit. Inte en enda!
Det måste koka under ytan i Norge. För det gör det här i Sverige och dom är inte annorlunda mot oss. Förutom det så finns det ytterligare en dimension till det hela. Vi har under lång tid snackat om folkutbytes-projekt. Det skulle förmodligen reta de flesta norrmän om det blev känt att nästa generation av sosse-koryféer inte ens kommer bestå etniskt norska individer hade nog droppen runnit över. Kanske dom då gått från sörjande nation till att istället ta Kamrat Guillou på orden och korkat upp skumpan? Kan det vara sånt man fruktar? Att man håller vissa saker hemliga just nu är en sak, för utredningens skull men rättegången? Vad fan är det man vill dölja? Jag kan inte komma på nåt annat än det jag nyss nämnt.

Knute sa...

Om det kokar under ytan, som du skriver Robin Shadowes, så var denna händelse dubbelt tragisk. Om folk tappar tron på demokratin går det åt pipan. En fri debatt kan kanalisera människors frustrationer in i det offentliga rummet och därmed tämja dessa känslor. Tyvärr gör man tvärtom i Norge och Sverige, man lägger locket på.

Ganska förståeligt efter detta hemska terrordåd och massmord, men det är i själva verket vad mördaren ville. Han vill tvinga fram en radikalisering av invandringskritikerna, precis som de islamiska terroristerna skrämmer muslimerna till att följa dem. Men något inbördeskrig kommer han gudskelov inte att få.

Priset vi får betala för freden: mycket av kritiken av islam och invandring kommer att tystna av rädsla för att bli förknippad med mördaren. Och islamisterna gnuggar händerna och ser ett nordiskt kalifat hägra.

Knute sa...

Kasper Støvring: En fri debat fører ikke til forråelse, men forebygger vold

Det danske demokrati er blevet styrket af den åbne debatkultur og lidenskabelige kulturkamp, vi har haft siden 2001. Stadig færre anmeldes f.eks. for racisme, ligesom tal fra Politiets Efterretningstjeneste synes at vise, at racistisk motiverede overfald er faldet siden Dansk Folkeparti blev støtteparti for den borgerlige regering, og der blev åbnet for en fri debat om udlændingepolitikken. Undersøgelser fra Cepos har også vist, at muslimer er meget tilfredse med at bo i Danmark og mere tilfredse end muslimer i andre lande. Endelig har sociologen Peter Gundelachs omfattende værdiundersøgelser vist, at der findes en stor og stigende tolerance i Danmark.

http://raeson.dk/2011/kasper-st%C3%B8vring-en-fri-debat-f%C3%B8rer-ikke-til-forraelse-men-forebygger-vold/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Knute. Ja, det är verkligen tragiskt. Tragiskt på så många ålan. Men så här långt kan jag inte se några som helst tecken på att man kommer lätta på trycket. Nån jämförde situationen med grytan. Snarare verkar det som om dom kommer skruva på locket några varv till. Vi vet alla vad som händer då när trycket blivit tillräckligt högt. Ohly och hans stirmtrupper kommer ta till utomparlamentariska metoder. Förföljelsen av SD kommer ta rent groteska uttryck. Det vi nyss såg i Kristianstad är bara början. Innan det här året är slut kommer en sverigedemokrat att ha mördats. Minns var ni läste det först. Det lågintensiva inbördeskriget kommer m a o att trappas upp till medelintensivt. Det kommer flyta blod på gatorna och situationen kommer bli alltmer kaotisk. Ingenting jag längtar efter men det är inte jag som har skapat den. Kanske lite eftersom jag röstade PK så sent som 2006 men det finns dom som vaknat mycket senare. Så sent som efter valet 2010 och jag tycker bättre sent än aldrig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.