27 juli 2011

Fremskrittspartiet, Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna är inte "högerradikala"


Partiledaren i norska Fremskrittspartiet, Siv Jensen

PM Nilsson, chefredaktör för Newsmill, kräver att Jensen, Åkesson och Kjærsgaard fördömer Oslo-attentaten och de idéer som ligger bakom. "De bör inse att deras retorik och deras sympatisörer utgör en lika farlig radikaliseringsmiljö som de så beryktade moskéerna."

Jag förstår absolut inte detta meddelande från PM Nilsson. Finns det någon, som tar Breivik under armen och tycker, att han har gjort ett fint arbete? I så fall bura in den personen också så snabbt som möjligt.

Nej, du Nilsson. Det finns ingen som tycker att det här är bra. Ingen! Säkert inte heller de värsta muhammedanerna, eftersom socialisterna ju är deras vänner och politiska stridskamrater! Titta på Sveriges Måna!

Socialisterna har tyvärr inbillat sig själva och sina partimedlemmar, att socialism är identisk med demokrati och ”godhet”. Det är en livslögn, som de har svårt att komma ur. Socialister är en del av vår demokrati, varken mer eller mindre. Demokratin är en mycket besvärligt statssystem, men vi har inget bättre. För vi önskar väl inte den ”demokrati” de har i diktatoriska länder som Nordkorea, Kina, den tidigare Pol Pot-regimen, DDR, Rumänien etc, eller den diktatur som Hitler skapade i Tyskland eller världens väl värsta diktatur: islam, som till och med kan beordra släktingar att döda deras egna barn!

27 Kommentarer:

Knute sa...

Billigt och korkat att skylla dåden i Oslo på Sverigedemokraterna

"Om de mångkulturskeptiska partiernas propaganda verkligen var en starkt bidragande orsak till dåden i Oslo och Utöya så skulle det ha hänt liknande saker många gånger förr. Den enda rimliga slutsatsen är att Breiviks person är den huvudsakliga orsaken."

http://paradigmo.wordpress.com/2011/07/23/billigt-och-korkat-att-skylla-daden-i-oslo-pa-sverigedemokraterna/

Anonym sa...

Det här osmakliga mediadrevet som har varit bara timmar efter massakern, gör att vanligt folk nu börjar inse hur illa det är ställt med media i Sverige.
Politisk propaganda väller ut samtidigt som flera ungdomar kämpar för sina liv på intensiven!
Svensk media är en skamfläck idag!!

Gunilla.

Anonym sa...

Självklart !
Han har tydligen blivit nerslagen och rånad 8 gånger av invandrargäng varifrån hans hat vuxit exponentiellt gentemot de som inte tar invandrargängens våld på allvar (etablerade media och politiker).
Sedan måste han vara psykiskt sjuk, det ser man ju på hans fånigt leende ansikte i bilen. Psykiskt sjuk blir vem som helst som går in i ett ältande kring frågor de inte kan lösa.
Sjukdomens inflytande kan ju också ses i den fullkomligt ologiska och irrationella lösningen på problemet - för att rädda Norge till en trygg framtid skall han döda och bomba så många som möjligt. Alltså samma strategi som hans värsta fiender använder mot precis samma människor. Och han tar på sig att lösa detta fullkomligt ensam som den ensamme riddaren.
Sedan undrar jag om han inte dessutom använde den lugnande drogen Rohypnol då han utförde dådet. Toxikologi-experter (t.ex. doc. Kai Knudsen på Sahlgrenska sjukhuset) har åtskilliga gånger i TV påpekat att kombinationen anabola steroider (=aggressivitet) + Rohypnol (lugnande) skapar en människa som är totalt likgiltig för andra människors lidande (empati = 0) och även likgiltig för sin egen säkerhet (han lät sig så lätt gripas)/SB

Elgben sa...

Jag tror nästan att det är bra att man beskyller SD för detta.
Under en stund kommer Sverigedemokraterna vara på tapeten mycket och ofta, kom ihåg all publicitet är bra publicitet. Folk kan faktiskt tänka själv.

Dessutom kommer folk vilja tysta SDs åsikter och använda gärningsmannen ABB som legitim anledning.
Detta är en taktik som redan är väl beprövad av såväl riksdagspartierna samt svensk media och det gick inte speciellt bra sist, vad är det som talar för att det skulle gå bättre den här gången?
Nej detta kommer ge ett enormt bakslag och jag tror det kommer ge SD en skjuts till nästa val.

Tråkigt är dock att folk är så trångsynta att man väljer att koppla ihop ABB (som genom våld försökt få fram sina åsikter, odemokratiskt) med ett demokratiskt folkvalt parti i Sveriges riksdag.

Att man sedan använder ett såhär färskt terrorbrott som begicks i vårat grannland, där sorgen fortfarande är stor. Där över 90 människor förlorade sitt liv och anhöriga fortfarande har svårt att förstå att just deras barn är borta för alltid.
Det är skamligt och det äcklar mig..

Conny T sa...

Håller med om att det är fånigt att skylla på SD när det gäller dessa dåd, på samma sätt som det är fel att beskylla "islam" som religion när idioter på "andra sidan" utför attentat.

"världens väl värsta diktatur: islam"
Islam är ingen diktatur det är en religion.

BosseBockfot sa...

"..Jag förstår absolut inte detta meddelande från PM Nilsson.." Du är inte ensam, om det nu är en tröst.

Nu kan de plocka fram den gamla retoriken som gällde innan valet. D.v.s. den utan alla krav på saklighet, kanske kommer det till flaskkastning o.dyl. när SD ska ha politiska möten också....vi får se hur långt det "demokratiska" Sverige är berett att gå....

Anonym sa...

SD är väl snarare socialister om ser på ekonomiska programet?

FredrikR

Anonym sa...

Till Elgben

Jag tror inte man skall underskatta faran med att vänstern tillsammans med Islam tystar sina kritiker. R.J. Rummel är en f.d. socialist på Hawaii som när han blev uppmärksam på kommunismens brott mot mänskligheten satte som sin livsuppgift att dokumentera dessa brott (=democide) utifrån olika historikers beräkningar (sök på Google). Den medelsiffra som nämns är 262 miljoner för kommunistregimer + nazist/fascistregimer tillsammans, varav 30 miljoner faller på de senare. Således har kommunisterna dödat eller låtit 8 gånger fler människor ur den egna befolkningen dö (via svält och förfrysning i arbetsläger) än nazist/fascistregimer. Det rörde sig om människor med "fel" åsikter, "fel" klass, "fel" yrke, "fel" vänner etc., etc. Dvs. med våra mått mätt oskyldiga människor.
Kommunismen är visserligen död som rörelse i öst eftersom deras erfarenheter är så bittra. Men i vårt land lever idéerna fortfarande, tyvärr. Så jag är lite skrämd över vad de här odemokratiska men självgoda människorna kan ta sig till när de får möjlighet.
/SB

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag har läst jämförelsen att skylla dådet på SD är ungefär det samma som att skylla Manson-familjens massmord på Paul McCartney och Beatles bara för att Manson påstod sig vara inspirerad av deras låt Helter Skelter. Finns det verkligen någon, ens vänsterstollarna som anser Paul McCartney är medskyldig till massmorden för över 40 år sedan?

Knute sa...

En borttagen ovettig kommentar gillade inte bloggens slogan om att HÅLLA FAST VID DET FOLKVETT vi har kvar i västvärlden, det skulle på något sätt vara högerradikalt och stödja nidingsdåd. Han kallade sig Katedervarg och är förmodligen lärare. Arma uppväxande släkte.

Knute sa...

Islam’s intention to take over Europe is well-documented, and like other historical facts it is not susceptible to being altered by Breivik’s irrational crime.

If I could turn the clock back, I would try to save Breivik’s victims by advising Breivik to read The Brussels Journal. There he would have learned that the threat is not quite as dramatic as he imagined, indeed quite manageable by normal democratic means; and that killing Muslims (let alone non-Muslims) is not the way to counter the expansion of Islam.

http://www.brusselsjournal.com/node/4783

Fröken Sverige sa...

Norska VG bjöd oss precis på att återupprepa en gammal Every Kinda People-klassiker från 2007. Nämligen:

"- In your face, svensk media!"

http://imittsverige.blogspot.com/2011/07/europol-islamister-ar-farligast-inte.html

:D

Mvh
/FS

MS sa...

Brevik har nu med sitt vansinniga massmördande gett kulturmarxisterna ännu ett vapen att försöka tysta alla som anser att mångkulturen nu med råge har passerat det gräns där den hjälper och utvecklar oss till att den stjälper oss och vrider vår samhällsutveckling tillbaka. Vad är det svåra i att förstå att om inte förekomsten av islam leder till utveckling och demokrati i muslimska länder varför skulle förekomsten av islam göra det här i väst?

Knute sa...

Breiviks massmord en egotrippad iscensättning för att visa upp sig själv

"Det faktum att Breivik direkt attackerade sin egen regering och sina egna landsmän säger väl en hel del? Hans egna är i hans ögon den största fienden, liksom för gärningsmännen bakom skolmassakrer som sköt sina egna klasskamrater.

De delar av vänstern som ser våldsamma högerradikala överallt hade förväntat sig massmord på muslimer, men i ett atomiserat narcissistiskt samhälle kan fiender finnas var som helst. Det borde medierna gräva i, men då blir det också svårare att skriva en bra historia om små högerextrema celler med förkärlek för våld."

http://angantyr.blogspot.com/2011/07/massemorderen-anders-brevik-er-et.html

Knute sa...

Förr förhindrade tio Guds bud folk från att bli narcissister, nu finns i bästa fall kognitiv beteendeterapi. Någon kristen är Breivik inte, och någon beteendeterapi som kunde peta hål på hans uppblåsta ego har han knappast fått. Ett monster som inbillar sig att han är tempelriddare, nä vet du vad.

Knute sa...

Mumbai vs. Oslo

"Where is the same obsessive drive to determine the motivation and the manifesto behind the jihad? Where are the investigative reports on the imams and the mosques that teach, advance, and prescribe violence?"

http://www.americanthinker.com/2011/07/mumbai_vs_oslo.html

Sarah sa...

" fånigt att skylla på SD när det gäller dessa dåd, på samma sätt som det är fel att beskylla "islam" som religion när idioter på "andra sidan" utför attentat.


Jo det är fel. Men vi får inte glömma att det är just det SD gör. De beskyller muslimer för de värsta terrorattentaten, när det i verkliga fallet är EXTREMISTER som ligger bakom. Det har sagts många gånger men det tåls att sägas igen - de terrorister som utför dessa attentat är knappast rättrogna muslimer. Den som säger annat ljuger."Vad är det svåra i att förstå att om inte förekomsten av islam leder till utveckling och demokrati i muslimska länder varför skulle förekomsten av islam göra det här i väst?"

Hur har kristendomen bidragit till utvecklingen i väst? Vad menar du? Skulle förekomsten av islam i sverige bidra till underutveckling? Hur då? Ekonomiskt eller socialt? Islam har funnits i landet i flera decennier och så vitt som jag vet är Sverige fortfarande ett välutvecklat land. Det är idioter som Breivik och SDare som tar oss till botten, då de önskar ett samhälle som efterliknar ett medeltida Sverige.

Knute sa...

Sarah, du tar fel om du inbillar dig att islam skulle vara en lika fredlig religion som kristendomen. Västerlandet har kyrkan och kristendomen att tacka för sina framsteg.

Katolska präster låg bakom atomteorin, uppfinningar som flyget, idén om fri marknadsekonomi fem hundra år innan Adam Smith, stora försvarare av människolivets okränkbarhet och den enskilda mot staten, välgörenhetsarbete, universiteten etc.

Ann-Marie sa...

Sarah: "de terrorister som utför dessa attentat är knappast rättrogna muslimer"
Tvärtom, dessa tycker nog att dom är dom enda rättrogna muslimerna. Det tillhör också muslimsk taqiyya att alltid hävda att folk som tillhör en annan sekt än dom själva, är inte riktiga muslimer....
Och det tål att sägas om och om igen: Alla muslimer är inte terrorister men nästan alla terrorister är muslimer.

And sa...

Ann-Marie: "tvärtom, dessa tycker nog att dom är dom enda rättrogna muslimerna."

Och just det kallas för extremism.

"Och det tål att sägas om och om igen: Alla muslimer är inte terrorister men nästan alla terrorister är muslimer."

Och det tål att sägas om och om igen: Det är en ren lögn. Lögnen blir inte sann bara för att ni jämt och ständigt drar den.

Knute: "Sarah, du tar fel om du inbillar dig att islam skulle vara en lika fredlig religion som kristendomen. Västerlandet har kyrkan och kristendomen att tacka för sina framsteg."

Nej, västerlandet har upplysningen att tacka för sina framsteg. Kyrkan var emot vetenskap som gick emot deras världsbild under en lång tid och hotade/dödade vetenskapsmän som trotsade den. Däremot blomstrade vetenskapen inom astronomi, matematik m.m. i muslimska områden under dess storhetstid.
Dessutom kan islam vara/är mycket fredligare än kristendomen beroende på vilka budskap man går efter i bibeln.

"välgörenhetsarbete"

Det kallas för Zakat inom islam och är en av dess 5 pelare.

"universiteten"

År 859 grundade den muslimska prinsessan Fatima al-Firhi det första betygssättande universitetet i Marocko.


"uppfinningar som flyget".

Muslimen Abbas ibn Firnas var den första personen att göra ett verkligt försök att konstruera en flygmaskin och flyga.

CNN har skrivit en bra, men kort, artikel om 10 muslimska uppfinningar som format den moderna världen. Den bör ni läsa för att få enkel allmänbildning i frågan.


För övrigt tycker jag att det är löjligt av SD och likasinnade partier att inte ta ansvar för de åsikter de har, och sprider i försök att få andra att ta dem. Att exempelvis säga "de är vårt största hot" och sedan när någon agerar i "självförsvar" mot "hotet", säga "inte jag som påverkade honom" är precis vad de gör.

För det andra är deras situation ironisk i och med att det är SDs egna logik att beskylla oskyldiga människor för saker extremister gör. - När de däremot själva har indirekt del i något och legitimt konfronteras, då minsann ska man inte dra paralleller, fastän de existerar.

Man kan ju också fråga sig hur djupt rotade åsikter kan ändras på bara ett par timmar i och med att SD:are var snabba med att använda "kollektiv"- mentaliteten mot muslimer när man ännu inte visste vem/vilka som stod bakom attackerna.

Knute sa...

Islam hade ingen storhetstid, det var de kristna araberna som stod för framstegen. När islam hade konsoliderat sin makt stagnerade arabvärlden.

Det var vid samma tid för tusen år sedan som den katolska kyrkan gjorde de framsteg inom vetenskap och tänkande som kulminerade med upplysningstiden på 1700-talet. Långt ifrån att hindra vetenskapens utveckling var det kyrkan som gjorde den möjlig.

Den kristna traditionen ända från Gamla Testamentet till Medeltiden och framåt bygger på föreställningen att Gud och därmed hans skapelse är rationell och välordnad. Allt går att mäta, väga och räkna. Naturlagarna går att upptäcka.

Knute sa...

Vishetens bok i Gamla Testamentet, 11:21

"Dina beslut tar alltid hänsyn till mått och antal och vikt."

Vishetens bok finns i den katolska och den ortodoxa Bibeln, men rensades ut av protestanterna. Kanske de tyckte den var alltför vis.

Ann-Marie sa...

@ And: Jag vet inte vilken planet du är från, men inte är det Moder Jord i alla fall. Jag kan bara tala för mig själv men, jag vet mer om islam än jag någonsin har velat veta... För att citera Sun Tzu: "Know thine enemy"; har gjort det till ett måste i dessa tider....

Och jo du, nuförtiden är 99.99% (min tolkning) av alla terrorister, ja just det! Muslimer! Googla runt lite så får du se. Hur många kristna, judar, hinduer, buddister etc tar på sig självmordsvästen nuförtiden?!

Och det var inte bara SD som antog att det var en muslimsk attack, hela världen antog detsamma! När allt kommer omkring så tillhör ju det hela muslimsk MO.

Vad beträffar muslimska uppfinningar; tja musslorna invaderade alltför många länder och tog åt sig uppfinningar från alla dessa länder. T.o.m. nollan som dom skryter om är stulen från Indien.
Men naturligtvis är det förståeligt att muslimer inte har tid att uppfinna något eftersom dom har fullt upp med att ha ändan i vädret alltför många gånger om dagen. Det säger ju i sig självt att inget vettigt kan bli gjort då.

Ibland kan jag inte låta bli att skratta åt hur löjliga muslimer gör sig med sina påståenden som t.ex. att vi alla är muslimer, vi vet bara inte om det..... Suck!

Tony sa...

"Dessutom kan islam vara/är mycket fredligare än kristendomen beroende på vilka budskap man går efter i bibeln."

Ge mig gärna ett exempel från islam som är fredligare än Jesu ord om att be för sina fiender, vända andra kinden till, gör gott mot dem som hatar er och att inte döma någon om man inte är syndfri själv. Det finns inte i islam.

Islam säger att man som muslim skall ingjuta terror i de otrognas hjärtan, inte ta dem som vänner, att de är de värsta av skapade kreatur, vara hårda emot dem och snälla mot varandra. Nej, islam har inget som visar kärlek mot otrogna, dvs alla icke-muslimer. Om man inte ens kan vara vän eller lita på en annan person än en muslim så är det omöjligt att vara fredlig mot denne.

""välgörenhetsarbete"

Det kallas för Zakat inom islam och är en av dess 5 pelare."

Zakat är enbart muslimer emellan, får inte ges till otrogna.

Narrated Jarir bin Abdullah: I gave the pledge of allegiance to Allah's Apostle for the following: 1. offer prayers perfectly 2. pay the zakat (obligatory charity) 3. and be sincere and TRUE TO EVERY MUSLIM.
(Sahih Bukhari Book #2, Hadith #54)


.."I ask you by Allah. Has Allah ordered you to take zakat (obligatory charity)
FROM OUR RICH PEOPLE
and distribute it
AMONGST OUR POOR PEOPLE"
The Prophet replied, "By Allah, yes."..
(Sahiih Bukhari Book #3, Hadith #63)

Tony sa...

Narrated Ibn Abbas: Thy Prophet sent Muadh to Yemen and said, "Invite the people to testify that none has the right to be worshipped but Allah and I am Allah's Apostle, and if they obey you to do so, then teach them that Allah has enjoined on them five prayers in every day and night (in twenty-four hours), and if they obey you to do so, then teach them that Allah has made it obligatory for them to pay the zakat from their property and it is to be taken from the wealthy among them and given to the poor." (Sahih Bukhari Book #23, Hadith #478)

Narrated Abu Ma'bad,: (the slave of Ibn Abbas) Allah's Apostle said to Muadh when he sent him to Yemen, "You will go to the people of the Scripture. So, when you reach there, invite them to testify that none has the right to be worshipped but Allah, and that Muhammad is His Apostle. And if they obey you in that, tell them that Allah has enjoined on them five prayers in each day and night. And if they obey you in that tell them that Allah has made it obligatory on them to pay the zakat which will be taken from the rich among them and given to the poor among them.
If they obey you in that, then avoid taking the best of their possessions,
and be afraid of the curse of an oppressed person because there is no screen between his invocation and Allah."
(Sahih Bukhari Book #24, Hadith #573)


Här ser man också tydligt att zakat enbart är muslimer emellan. I den senare hadithen ser man också hur de tvingar kristna och judar att betala zakat och utropa att det bara finns en gud och att det är guden med namnet Allah. Och att om de gör som de blivit tillsagda och konverterar så rånar de inte dem på deras dyrbaraste ägodelar.

De som inte konverterade vet man vad som hände med, de blev dhimmis eller blev slaktade.

And sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Har ingen lust att publicera kommentarer med beskyllningar om "islamofobi", inte idag när debattklimatet är så infekterat.

I övrigt tack till övriga kommentatorer för deras bidrag till den islamologiska vetenskapen. Jag fäste mig speciellt vid Ann-Maries bevingade ord:

"Jag vet mer om islam än jag någonsin har velat veta..."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.