09 juli 2011

Djurens Befrielsefront tände eld på McDonald's

Göteborg: "I natt fyllde vi två dunkar med bensin, totalt tio liter. Vi gick till en McDonaldsrestaurang, slog in två fönster med hammare och hällde ut vätskan över bord, golv och väggar. Vi hade bråttom eftersom solen gått upp och det var ljust ute. Vi kastade in ALF-meddelande och några tända tändstickor och det uppstod omedelbart en stor eldsvåda. Brinn i helvetet, djurmördare och kapitalister."

Ja, det var lite att bita i. Kanske det behövs en ordentlig dos socialpsykologi och moralfilosofi för att få hum om hur dessa terrorister resonerar. Nyligen utsattes några IKEA-varuhus för attacker, det var väl kapitalismen som spökade där också. Jag tycker det verkar vara en lyx de håller på med, en virrig civilisationskritik från bortskämda slynglar som gått direkt från dataspelen till bensindunkarna. Inte handlar det om missriktad omsorg om djuren, nej brandröken luktar jihad, samma andas barn.

11 Kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Det var ett tag sen du skrev någon kommentar här, Nicklas Eriksson. Tidigare var du en ganska resonabel socialist, men nu har du totalt identifierat dig med "den nya arbetarklassen" som vandrat in från Afrika och Asien. Ve över den som vågar använda ordet jihad, då springer fingrarna på ditt tangentbord och okvädningsorden sprutar. Ditt Vänsterparti har skyndat sig att njuta av "den arabiska våren" och applåderar att Nato bombar Libyen och att Muslimska Brödraskapet tar makten i Egypten osv. Du har förmodligen inte märkt att det du står för inte längre är "vänster" utan den svartaste reaktion.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Djurens befrielsefront, AFA, Reclajmare och andra vänsterrörelser borde terrorist-stämplas och förbjudas likt IRA, ETA, Sendero Luminoso och liknande rörelser. Det här handlar inte om yttrandefrihet eller åsiktsfrihet. När man skadar, dödar andra människor och egendom, då har man tydligt gått över gränsen. Då skall man spåras upp, lagföras och låsas in på väldigt lång tid eller eventuellt överlämnas till psyk-vården.

Knute sa...

Godståg plundrat i “känsligt område”

Malmö, Göteborg och Oslo har en bit kvar på islamiseringens och kriminalitetens väg:

Marseille er vant til lidt af hvert som Frankrigs mest islamiserede og kriminelle by, men dette kalder politiet “det rene vilde Vesten.”

1) 20 hætteklædte “unge” stopper et regionalpersontog med en barriere på skinnere, der kunne have afsporet toget.

2) Persontoget stopper så et efterfølgende godstog, der kunne være kollideret med persontoget.

3) Godtoget plyndres for varer. Bystyret vil ikke udtale sig. Sagen er “sensibel,” derfor ved vi heller ikke, hvad “de unge” fik med sig hjem, kun at de ikke anvendte vold mod personer. Det er ret ædelt efter Marseilles normale standard.

http://snaphanen.dk/2011/07/09/vad-doljer-sig-bakom-aman-care-ab/

Cello Jr sa...

Lars Gustavsson, författaren, skrev för en massa år sedan i SvD att militanta djurrättsaktivister rimligen även borde bry sig om ofödda människor. Men där sker tydligen en logisk kortslutning, som visar på deras socialistiska rötter.

Jag har varit med i både nu nedlagda Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök och Jatillivet, men lämnat både organisationerna på grund av deras extremism.

Med andra ord, jag är en moderat djurrättsaktivist och en moderat abortmotståndare, så jag kan dela upprördheten över djurslaveriet och den orwellska dehumaniseringen av människofoster.

Detta sagt förstår jag inte hur man ens som protest mot djurplågeriet inom köttindustrin kan angripa McDonalds och riskera att döda människor. Då har man sällat sig till terroristernas skara: Baader-Meinhof, IRA, ETA, och al Qaida.

William sa...

Ja en A-kurs i praktisk filosofi låter som en bra idé. De flesta svenska filosofer är för djurrätt, så om du gick en sådan kurs kanske du skulle ändra uppfattning.

Knute sa...

William, så om man är för djurrätt så är man alltså för mordbränder? Logik ingår också i filosofikursen.

Anonym sa...

Jag kommenterar inte Djurens befrielsefront
Men jag säger på fullaste allvar äter du på Macken var varannan dag och pizza de andra dagarna samt dricker cola då behöver du inte tänka på pensionsförsäkringar eller kapitalförsäkringar som ska utlösas när du är
55 år ....... /SS

Knute sa...

Jag vet inte om jag riktigt håller med dig, SS. Åtminstone riskerar man inte matförgiftning om man äter på McDonald´s, något som är en fördel om man är utomlands och vill besöka en restaurang. Om man har en bra ämnesomsättning och ett rörligt liv är snabbmat rentav riktigt nyttigt.

Ann-Marie sa...

Robin: Kan inte annat än hålla med dig. När man ger sig på och förstör andra människors egendom....

Tony sa...

Visst är det jihad, det är en helig kamp för att förstöra andras egendom som inte är värt något i deras ögon. Samma andas barn är det helt tydligt. De har samma sätt att se på saker och ting, inget får sägas emot dem, de bestämmer vad som görs med andras egendom och våldet är också något de båda gillar.

Sahih Bukhari Volume 1, Book 8, Number 387:
Narrated Anas bin Malik:
"Allah's Apostle said, "I have been ordered to fight the people till they say: 'None has the right to be worshipped but Allah.' And if they say so, pray like our prayers, face our Qibla and slaughter as we slaughter,

then their blood and property will be sacred to us and we will not interfere with them except legally and their reckoning will be with Allah.

Narrated Maimun ibn Siyah that he asked Anas bin Malik, "O Abu Hamza! What makes the life and property of a person sacred?" He replied, "Whoever says, 'None has the right to be worshipped but Allah', faces our Qibla during the prayers, prays like us and eats our slaughtered animal,

then he is a Muslim, and has got the same rights and obligations as other Muslims have."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.