22 juli 2011

En massmördare och politisk idiot

Idag på eftermiddagen sågs en man utklädd till polis vid regeringsbyggnaden i Oslo. Han satte sig i en bil och körde iväg, två minuter senare smällde det. Minst sju människor dog. Sedan tog han sig till Utøya där Norska Arbetarpartiets ungdomsförbund har sommarläger, och började skjuta omkring sig med ett automatvapen, 92 ungdomar dog.

Tydligen gillar den här gärningsmannen inte politiker, i synnerhet inte socialdemokrater. Han är norrman, inte utlänning. Man får förutsätta att polisen fått tag i rätt person.

Tidigare denna månad arresterade norska polisen tre terrorister från al-Qaida, de skulle också spränga bomber i Oslo.

Kanske tyckte den norske terroristen det var synd att det attentatet inte blev av, och ville göra en provokation på egen hand à la riksdagshusbranden i Berlin 1933? I så fall är han inte bara massmördare utan en av de värsta politiska idioter som skådats på våra breddgrader. För en gångs skull var det inte al-Qaida som låg bakom. Tillskyndarna av den muslimska massinvandringen fröjdar sig.

Att som vänstern påstå att massmördaren i Norge skulle vara "islamkritiker" och "kristen" är helt befängt. Allra Underdånigast skriver:

"En islamkritiker vänder sig mot tyranniet och barbariet som följer där Islam har fått den politiska makten, han hänfaller inte åt samma slags barbari.
En kristen förlitar sig på Herren Jesus Kristus och hans budskap. En kristen avrättar inte försvarslösa ungdomar, han skyddar dem, med sitt liv om han så måste."

23 Kommentarer:

Knute sa...

En kommentar av Thorr på Snaphanen:

Jeg vil tro AP får en god del umiddelbar sympati, det fortjener de såklart, dette er jo helt sykt.
Samtidig er det vanskelig å spå hva langtidskonsekvensene blir. Mark Steyn har sagt at de som er mest villige til å oppføre seg barbarisk er de som dikterer utviklingen i et flerkulturelt samfunn. Det har man jo sett, det er islamister og venstreradikalere som har brukt mest vold i vestlige land, og de har hatt initiativet. Politisk voldsbruk av denne størrelsen er noe helt nytt i Norden.

Jeg har forøvrig aldri sett statsminister Stoltenberg og justisminister Storberget så redde og ukomfortable som idag.

I sum vil jeg si at vi nå har fått det forferdelige sekteriske voldssamfunnet man har advart mot på denne type blogs. Det denne fyren har gjort er ikke ulikt hva islamister gjør i muslimske land: terrorisere de muslimene som ikke er hardlinere med bomber og vold.

http://snaphanen.dk/2011/07/23/gerningmand-identificeret-anders-behring-breivik/

Knute sa...

Det hade räckt att en person på ön förutom mördaren haft ett skjutvapen för att stoppa massakern.

Anonym sa...

Nej vanligt folk ska lägga sig ned och dö enligt staten och sen ska man sörja och enas efter massakern!

PATETISKT!!!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fjordman uttalar sig på GoV att detta mycket väl kan bli sista spiken i Norges kista och förmodligen vår också. För efter det här kommer det bli omöjligt att kritisera islam.

Anonym sa...

Alla kulturer är inte lika goda, tvärtom ska vi vara stolta och hålla fast vid det folkvett vi har kvar i västvärlden.

Anonym sa...

Han hamnar nog garanterat i helvetet, för där hör han hemma....permanent
Alla har vi åsikter om invandring men dräpa 90 människor. Han får skylla sig själv om han blir mördad i fängelset.

Ann-Marie sa...

Slog det slint i skallen på den här göken av att se så mycket nybyggare varje dag? Vad är det som försiggår i hjärnan på någon som gör något så förfärligt? Vi vet varför radikala muslimer gör det, men en västerlänning?!

Anonym sa...

Vi har dig under övervakning.
/Vänstern

Ingenjören sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Förolämpningar undanbedes.

Knute sa...

Breivik har gett förrädarna i vänstern en stor seger. Det blir mycket svårare i framtiden att skydda västvärlden från islam på grund av denna djävul.

http://www.amnation.com/vfr/archives/019991.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Knute. Vänstertrollen grasserar på alla islam-kritiska bloggar just nu. Har stött på deras hånfulla kommentarer på Kents, Thoralfs, Fröken Sveriges och Allahs bloggar so far.

Knute sa...

Redan vid sextiden på kvällen i radions P1 nämnde en svensk journalist den hårdare samtalstonen i den norska debatten rörande invandrare som en möjlig orsak till våldsdåden. En något krystad förklaring, eftersom galningar i princip kan triggas av vad som helst. Och så var ju målen inte heller utpräglat invandringsrelaterade. Hade de någon gemensam nämnare så var det norska socialdemokratin.

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.com/

Anonym sa...

Kommer nu debatten om det nya Sverige, om dagens mångkultur och framtidens helt multikulturella samhälle, bli ännu mer förljugen och alla totalt gå i baklås? Full gas utan opposition?

Det som har hänt är avskyvärt. Naturligtvis ska alla som vill driva politik ta avstånd från allt våld. Naturligtvis gäller detta även de på vänsterkanten. Gissningsvis lägger dessa just nu upp planer på hämnd, och när de går till verket kommer media troligtvis välja att inte se, inte höra, inte tala.

Det som många debattörer missar är att hatet inte är grundorsaken eller ursprunget till våldet. Hatet är symptom på fel i samhället, som skapar stora spänningar (som likt jordbävningar leder till oförutsedda skalv, likt detta vansinnesdåd) och kommer inte försvinna bara genom en kampanj mot rasism eller genom att alla lära känna varandra, lär sig se att flertalet muslimer/invandrare/romer/etc är bra människor.

Det finns verkliga problem, verkliga orsaker som drabbar alla, och det är dessa saker som måste lösas. Brist på jobb, bostäder, ökat sexuellt våld, värderingar som vi inte kan acceptera, asyllögner, bidragsfusk, osv.

/Brydd

Anonym sa...

Kanske är en norsk motsvarighet till sveriges Antifascisisk aktion, AFA, mer integrerad i det norska arbetarpartiets ungdomsrörelse? Dessa är ju kända för att utföra våldsaktioner mot folk som uppfattas som högerextrema.

Det skulle kunna vara en nyckel till att förstå Breiviks val att attackera ungdomslägret, som han beskriver (enligt uppgift) någonstans som "Stoltenberg Jugend".

/Brydd

mrza sa...

Möjligen sant om islamkritiker, uppenbart bullshit om kristen identitet.

Knute sa...

Når norske kvinner voldtas får vi gjerne høre at de selv må ta ”sin del av skylden” for det som skjer, og når det skjer muslimske terroraksjoner i Vesten får vi gjerne høre at Vesten også må ta ”sin del av skylden” for det. Vel, i så fall var det kanskje en tanke at organisasjoner som Human Etisk Forbund, SOS Rasisme, Antirasistisk Senter m fl også tar ”sin del av skylden” for 22. juli.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/07/mer-demokrati.html

Ann-Marie sa...

Ingenjören: Du är själv så full av hat mot oss att hälften kunde vara nog....Varför bryr du dig ens om att kommentera här?

kuk sa...

Nej, "islamkritiker" är för milt. En person som dedikerar dygnets vakna timmar åt att hata islam och dem som han menar underlättar religionens utbredning i Europa ("marxister") bör kallas "islamhatare". När han sedan dödar närmare 100 människor bör han kallas "psykopatisk islamhatare".

Josef Boberg sa...

Är Anders Behring Breivik mobiltelefoniskadad månntro ?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@kuk. Vad kallar du då personer som dedikerar dygnets vakna timmar åt att hata kuffar och som våldtar, rånar, misshandlar och mördar otrogna hundar hela tiden? Skulle du kalla dem för svenskhatare och psykopatiska svenskhatare?

Knute sa...

The big and the small picture

The open border multi-cults and other liberal totalitarians will use this opportunity in new and creative ways. Meanwhile, low-level anti-civilizational killing perpetuated by the usual suspects continues, but it does not rise to much of a level in our consciousness because by now we are quite immune to the small stuff. Very sad for those of us that just want to live the civilized lifestyle. Expect no good news soon.

http://www.brusselsjournal.com/node/4773#comment-35803

Hjalbert sa...

Fra nyttår og til utgangen av august har politiet mottatt 39 anmeldelser om overfallsvoldtekter i Oslo.

I de fleste tilfellene har kvinnene beskrevet overfallsmannen som av ikke-vestlig opprinnelse.

I flere av sakene dreier det seg om gruppevoldtekt. Ikke nødvendigvis flere som forgriper seg, men at det er flere som medvirker til at voldtekten blir gjennomført.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10098309

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.