02 juli 2011

Hon säljer sin själ och sina systrar

Salwa al-Mutairi, en kvinna som varit kandidat till parlamentet i Kuwait, vill aktualisera den gamla islamiska lagen som ger män lov at köpa och sälja icke-muslimska flickor som sexslavar. Planen är att muslimer i Tjetjenien ska röva bort ryska flickor och sedan sälja dem till kuwaiterna. Priset skulle vara 2500 dinarer för en flicka.

Mutairi ser icke-muslimska flickor som undermänniskor och använder termen "fri kvinna" när hon beskriver sig själv och alla muslimska kvinnor, medan hon talar varmt om denna form av moralisk galenskap som en rätt från Allah till muslimerna.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Och dessa sinnesjuka jävlar tas emot med öppna armar av våra lika sinnesjuka makthavare....Blodsven

Anonym sa...

Sinnessjukdom och ISLAM går hand i hand vilket denna artikel visar / SS

Anonym sa...

HANDLAR NOG OM IRONI

Från en bekant som jobbar i Kuwait sedan mer än ett decennium har jag fått förklaringen att det nog handlar om ironi.

Förslaget går helt enligt Koranens bud. Genom att föreslå att det skulle praktiseras på allvar, menar hon att även imamer skall inse att allt som står i Koranen inte kan användas idag.

Hur skall en kvinna i muslimland annars kunna säga att Koranen är vettlös ?


Fridsamme Fridolf

Anonym sa...

Bara ett problem Fridolf. En koranrunkare har ingen humor, och skulle aldrig skämta om sig själva.....Blodsven

Anonym sa...

TYDLIGARE FÖRKLARING

Blodsven tycks inte ha fattat logiken, som inte har så mycket med skämt att göra, snarare motsatsen.

Eftersom kvinnor är så nedvärderade i islam, skulle ett förslag om revidering av någon vers i Koranen från en kvinna bli helt negligerad.

Därför föreslår Salwa al-Mutairi något, som är fullständigt förenligt med Koranen, men som är totalt oacceptabelt i vår tid. Till och med i vissa muslimska länder. Kuwait är kanske det mest "västerländska" av arabländerna.

Hon räknar med att männen i församlingen kommer att förklara varför hennes förslag inte är rimliga i vår tid. Hon behöver inte säga att Koranen inte kan gälla till alla delar. Det blir män som säger det.

Men enligt Sura 4:149 - 150 är de som förnekar någon liten del av Koranen "kättare" och skall dödas. Därför lär palavern i Kuwaits parlament bli rätt intrikat.

Vem vågar säga att man kan inte göra som hon föreslår ? Dom kan ju inte gärna rösta för att göra Kuwait till ett slavland.


Fridsamme Fridolf

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hur vettlöst det än verkar för oss i väst så tar koranrunkarna det på blodigt allvar. Om hon verkligen behaga skämta med sina manliga kollegor aprilo så kan hon ju börja med att avteckna pedofeten mohammed så får vi snart veta om det var ironi eller inte.

Ann-Marie sa...

Fridsamme Fridolf: bara för att saker och ting är oacceptabla i vår tid och vår värld behöver inte betyda att det inte är det i deras. Kuwait må på ytan verka vara mer "västerländsk" än dom andra men till syvende och sist är dom i själ och hjärta muslimer och följer koranen till punkt och pricka.

Hälsa och vetenskap sa...

Det handlar väl bara om det gamla vanliga... tanten har fått en stor summa pengar för sitt uttalande samt en eventuell garanterad post i parlamentet.
En kvinna som säljer ut kvinnor för makt/pengar helt enkelt...kan även handla om hot och rädsla för att själv bli behandlad på det sättet. Om man säljer ut ofrälsta kvinnor så räddar man de muslimskt frälsta.
Prostitutionen har pågått under flera år och kommer förmodligen att pågå så länge det finns personliga förmögenheter. Rika köper vad de vill för sina pengar. De står över lagarna och sedan skall vi inte förglömma att Allah inte ser utanför rikets gränser eller på natten när det är mörkt.
För mig handlar detta inte om religion det är mer en fråga om människor som vill få andra att tro att de är religiösa i eget syfte.
Om fan läser bibeln så tolkar han den definitivt utifrån sina egna fanatiska principer.
Man kan ju fundera över om den västliga politiska acceptansen och andemeningen bakom denna.
Har också haft bekanta som arbetat utomlands och de har sett en hel del. Man måste befinna sig i rätt kretsar för att ta del av den här verkligheten.

Anonym sa...

WAIT AND SEE . . .

. . . är en bra rekommendation till Blodsven, Robin Shadowes och Ann-Marie.

Det blir kanske debatt i Kuwaits parlament.

Sen anser jag att glosor som "koranrunkare" inte hör hemma på en anständig sajt som denna. Skärp er.


Fridsamme Fridolf

Anonym sa...

Ett skvatt galet kvinnfolk, men det är bra att hon är så öppen kring rabiat Islam och på så vis skapar uppmärksamhet kring eländet.

Ann-Marie sa...

Fridolf: Visst kan vi "wait and see" men vi lär blir riktigt gamla och gråa och inget kommer att bli bättre på muslimfronten i alla fall, dom har följt koranen se'n gamle mo hittade på eländet och inget kommer att få dom att ändra sig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.