03 juli 2011

Man kan ju undra...


Dominique Strauss-Kahn var chef för Internationella valutafonden. De har alltid en nummer ett från Europa och en nummer två från USA.
Systerorganisationen heter Världsbanken, och är alltid ledd av en amerikan. Strauss-Kahn försöker också bli vald till Frankrikes president.

Han kommer till Amerika, där han anklagas för att ha våldtagit en städerska på hotellet. Han och hans likar, som reser över hela världen, bor i hotellrum som kostar 2000 dollar per natt och har kvinnor varhelst de vill. De behöver inte vara våldta hotellstäderskor.

Men han blir arresterad, mister sin plats, och Frankrikes finansminister Christine Lagarde, får den i stället.. Hon har mycket medhåll i Chicago. Ni vet, Chicago, den där staden som vår president kommer från och där hans förre stabschef nu är borgmästare. Christine Lagarde var tidigare ordförande för den största advokatbyrå i staden. Den dag hon installerades får hotellstäderskan problem med sitt vittnesmål och Kahn släpps fri. Nu kan han återigen ställa upp mot Sarkozy och försöka bli till Frankrikes president. (Sarkozy har haft en stormig relation med Obama).

Under tiden har den irakiska dinaren omvärderats, tillsammans med cirka 100 andra valutor runt om i världen. Nu ryktas det att Tim Geithner ska avgå (för att tillbringa mer tid med sin familj, som man alltid säger). Han har naturligtvis varit inblandad i de komplicerade samtalen om valutaomvärderingen runt om i världen.

Jag undrar vad som verkligen händer?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta handlar om storpolitik. Trodde inte en stund på att det skulle vara sant. Denne man visste nog - om han kände sig nödig - att han kunde ringa efter en prostituerad istället för att ge sig på en svart hotellstäderska från Västafrika som dessutom befann sig illegalt i landet. Kanske ett sätt att få grönt kort i USA som tack för sveda och värk.
Elisabeth

Hjalbert sa...

Nu får den här mannen martyrgloria och om ett år är han kanske Frankrikes president.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.