24 juli 2011

Många frågetecken

Det är naturligtvis självklart att media går på överväxel när något så fruktansvärt händer som massakern i Norge.
Framtiden kommer att utvisa om Breivik är lika vansinnig som det dåd han utförde, men för ögonblicket njuter vänstern (och märk väl, jag kallar dem inte extremvänstern) av att det finns någon de kan kalla en kristen terrorist, vilket skulle bevisa att islamofascism inte är värre än kristendom.
En blond, blåögd, kristen fascist som attackerar sitt eget land är lite för tillrättalagt. Det är något med helhetsbilden som inte stämmer.
Visa mig kyrkan han besökte regelbundet och de församlingsmedlemmar som säger att de alltid upplevt honom som en "god gutt".

Jag tvivlar inte på att Breivik är den som sköt, med tanke på vittnen och det faktum att han greps på platsen. Men en attack som denna tog månader av planering och förmodligen en hel del träning.
Vem tjänar främst på detta dåd? Mulla Krekars namn dyker upp i mitt minne. Han hotade nyligen Oslo med en fruktansvärd hämnd ....och så händer detta ...och det är regeringen som är målet.

Breiviks politiska inställning stoppar in honom i facket "Högerextremist" vilket i mångas ögon placerar honom som anarkist på den politiska skalan, men vad jag kan utläsa av hans skriverier är han inte alls anarkist.
Bombningen av regeringsbyggnaden i Oslo och fokuseringen på medlemmarna av det socialdemokratiska partiet på Utøya, genomfördes som en reaktion på vad Breivik uppfattar som islamiseringen av Europa, underblåst av de kulturella kommunisterna, vilket bara stärker hans politiska motiv och hans kriminalitet.

Vi ser också de som liknar dådet vid det som Timothy McVeigh utförde i Oklahoma City, men då ska man vara medveten om att han hade hjälp av Saddam Husseins män.

Socialistiska regeringar i hela västvärlden är skakade av denna händelse.
Stämpeln "Högerextremist" kommer att användas som tillhygge för att ge politiska fördelar. Vi kommer att skrämmas med alla fasor de kan tänkas åstadkomma, speciellt mot politiker. Samma människor som insisterar på att tvinga fram sina politiska, omstörtande förändringar genom dåligt genomtänkta, diktatoriska lagar och regler, kommer att vägra att ta till sig att de förser galningar som Breivik med "ursäkter".

I det jag tagit del av från Breiviks skriverier hittar jag inget annat än vad jag tidigare läst i bloggar och kommentarer från oroliga människor. Han ser socialister som det största hotet mot individens frihet med Islam på andra plats. Om han inte vidtagit dessa vidriga, ofattbara brott skulle han aldrig ha fått uppmärksamhet och inte uppfattats som extraordinär.
Många i Europa delar hans synpunkter utan att det uppstått någon "högerextremistisk" terror.
33 Kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur det kan komma sig att det bara är sossar som mördas i norden? Palme, Anna Lindh och nu alla dessa norrmän.

Anonym sa...

Helt riktigt. Vänstern gläds över denna tragiska händelse, om än inte riktigt med de stora bokstäverna..Men jag tycker mig känna av ett visst nöje från vänsterkanten över dessa avskyvärda "Högerextremister" och vad de utpekas vara i stånd till.
Kompletta idioter med en totalskev verklighetsuppfattning, ffa om sin egen stora betydelse finns överallt.
Sista ordet är nog inte sagt ännu.
//ER

DDR2 sa...

Han verkar även vara tempelriddare/frimurare...

Berit sa...

Den sk. tempelriddarorden verkar vara något som han organiserat själv och det har inget att göra med den verklig Frimurarordern

Erik, Sthlm sa...

Han gav sig på den unga vänstern; inte muslimer, inte liberaler (som också vill ha muslimsk invandring), inte vuxna makthavande socialdemokrater, inte media.

Vad särskiljer den unga vänstern? Jo, det är främst de som brukar kränka oliktänkares rättigheter, inte sällan med stenkastning, hot och våld. Det skulle inte förvåna mig om en betydande del av förklaringen är en (helt oproportionerlig) reaktion på detta.

Cello Jr sa...

Breiviks sinnessjuka brott kommer naturligtvis som en skänk från ovan eller snarare från Helvetets djup för de som vill tysta all verklig samhällskritik.

Det räcker med att läsa "libertarianen" Henrik Alexandersson för att inse, att all kritik mot multikulturalismen nu kommer att stämplas som hatpredikningar.

Men är Ayaan Hirsi Ali en hatpredikant? Var Theo van Gogh en hatpredikant? Pim Fortuyn?

Det kommer att bli tyst framöver. En rädslans tystnad.

Demokratin dog den 22 juli 2011.

Anonym sa...

Den här lilla virriga Lisa är väldigt otäck när hon ökar de politiska spänningarna i Sverige.
Den där boken hon säljer ökar ju motsättningarna och misstänksamheten istället, men pengar brukar ta över förståndet till slut.
Att den här kvinnan kan få skriva i Expressen - Åsikterna identiska med SD:s - visar vilken låg nivå den tidningen befinner sig på!

Knute sa...

Jag förmodar att du syftar på Lisa Bjurwald

http://www.expressen.se/debatt/1.2508666/lisa-bjurwald-asikterna-identiska-med-sd-s

Sverigedemokraterna har rent samvete, att skuldbelägga dem är dumt och farligt. Demokratiska partier som SD visar medelvägen, den enda möjligheten att hejda massinvandringen och undvika inbördeskrig i framtiden. Massmördaren Breivik planerade sina dåd i nio år...

Robin Shadowes sa...

Hittade den här länken som beskriver ursprunget till Breiviks hat mot islam och mångkultur. Mellan 15 och 21 blev han personligen kulturberikad 8 gånger.

http://www.bt.dk/udland/saadan-begyndte-hans-had-til-muslimer

Ninni sa...

Tror att de utrikespolitiska beslut som Norge tog dagarna innan kan förklara vem som vinner på detta.

Sen kan man också fundera på vem som vinner på att vänstern och högern börjar jaga varandra. Agendan kommer uppifrån helt klart.

Knute sa...

Manden har tilsyneladende læst for meget Jan Guillou (nærmere bestemt Arn-trilogien), for han har det ganske åbenlyst med at anvende diverse Tempelriddersymboler på en måde som kun bekræfter at han lever i sin egen selvopdigtede Tempelridder-mytologi.

http://www.uriasposten.net/archives/27137#comment-1073259

Knute sa...

Clearly anything he felt, thought or claimed to be his justification for his terrorist acts was not worth paying lip service to, let alone inquiry. Let the psychologist, psychiatrists, military secret services collect information necessary. But the way the press speculates and infers his motives and politics, is adding to the crime already committed and itself a criminal act of misdirecting public awareness.

http://vladtepesblog.com/?p=35933&cpage=1#comment-39769

Cello Jr sa...

Det finns en lång rad frågetecken kring denne motsägelsefulla figur, mördarmaskinen Anders Behring Breivik.

Hur fick han tag på sin polisuniform?

Hur kunde han ensam döda så många på ön?

Varför tog det en och halv timme innan polisen stoppade honom?

Ingår han verkligen i en liga om tolv personer?

Varför spreds ryktet att han var identisk med den förmodligen äldre och balanserade anti-islamske bloggaren Fjordman? Och via en nazitidning dessutom?

Och tiotusenkronorsfrågan: Hur vet Expo att han var registrerad på diskussionsforumet Nordisk.nu?

Han skrev ju inga inlägg, så det stod inte till exempel Anders Behring Breivik i en diskussionstråd.

Med andra ord: hur kom Expo över sin information? Informatör på Nordisk.nu? Dataintrång av det slag som
gjorde att någon kom över Sverigedemokraternas namnregister?

Frågan måste ställas om Expo verkat inom lagens ram för journalistisk verksamhet när man fått veta att Anders Behring Breivik var registrerad på Nordisk.nu.

I synnerhet mot bakgrund av att Expo i strid med grundlagen, enligt Kalmarjournalisten Kurt Lundgren,
kollade våra riksdagsledamöters telefonkontakter.

Frågan kvarstår: tillåts Expo stå över lagen i sin "ädla" kamp mot rasism och främlingsfientlighet?

Bedriver Expo ett omfattande spioneri på islamofobiska bloggar? Har man till exempel vetskap om vilka som står bakom de som drivs av anonyma personer? Får en privatorganisation bedriva politiskt spioneri och upprätta namnregister? Är inte det i strid med pul, personuppgiftslagen? Förvisso undantar den journalistisk verksamhet, men som salig Kurt Lundgren skrev:

". . .jag betraktar Expo som en närmast fascistisk organisation - med humanism har den inget att göra."

Nu tycker jag Kurt tog i lite. Men han var väl upprörd och då kommer lätt "fascist"-anklagelsen fram.

Det räcker gott med att konstatera att journalisterna utanför Expo inte ställer relevanta frågor om Expo:s kunskap om Breiviks registrering på Nordisk.nu.

Det räcker även med att erinra sig att Expo aldrig undersöker vänsterextremister, vilket även sägs indirekt i dess presentation. Visserligen talas om att motverka antidemokratiska krafter, vill jag erinra mig, men uppenbarligen undantas stalinister och f.d. Stasi-agenter. Annars hade jag läst i Expo och inte i en nättidning att Jerry Williams i ett mysprogram i tv där gästen får presentera en lista på vilka han skulle vilja ha som middagsgäster, nämner massmördarna och diktatorerna Stalin och Lenin.

Samtiden.com

AFA-sympatisörer på Expressens kulturredaktion, som f.d. Expressen-journalisten Niklas Svensson berättat om i ett tv-program, har inget att frukta från Expo.

You Tube

Expo står för en selektiv demokratisyn. Inga fiender till vänster. Pas d'ennemi à gauche!

Läs även:

Expo liknar en fascistorganisation

Folk är livrädda för Expo. Fruktar bränder

Expo säger nej till bild på mig i kyrklig miljö

Anonym sa...

Som jag saknar Kurt Lundgren och hans bitande inlägg i samhällsdebatten....alltid med humor.

/HenrikP.

Knute sa...

Den här bloggen förmedlar inga konspirationsteorier utan kommenterar samma händelser som vanliga mainstream-media tar upp, och ibland letar vi rätt på nyheter de inte tar upp.

Det en ingen konspirationsteori att påstå att sju av de åtta riksdagspartierna uppmuntrar invandring och islam. I synnerhet de rödgröna partierna medger det ju villigt. Men ingen normal människa går ut och mördar dem för den skull.

Demokratins kärna är den fria, skarpa politiska debatten. Som Sören Espersen i Dansk Folkeparti säger, det finns absolut inga mellanstationer mellan debatt och våld.

Conny T sa...

@Knute
Nog skulle jag klassa detta som mer än lovligt konspiratoriskt.. ;)

"Vem tjänar främst på detta dåd? Mulla Krekars namn dyker upp i mitt minne. Han hotade nyligen Oslo men en fruktansvärd hämnd ....och så händer detta ...och det är regeringen som är målet."

Knute sa...

Läs citatet i sitt sammanhang, Conny T. Massmördaren hade planerat sitt dåd i åtta år och det var väl tillfälligheternas spel att han hann förekomma islamisterna. Faktum är att tre terrorister som planerade att spränga bomber i Oslo fångades av polisen tidigare denna månad.

Men det är möjligt att det islamistiska hotet minskat på grund av detta hemska dåd. I ett slag har "islamofoberna" tystnat. Det är nog en mycket välpolerad kritik av islam man får komma med i fortsättningen om man ska undgå beskyllningar för att uppvigla sådana som Breivik.

Knute sa...

Mulla Krekar hotade norsk partiledare till livet

Erna Solberg (ledare för det norska konservativa partiet Høyre) har mordhotats för sin involvering i Mulla Krekars utvisning:

"Vem som tar livet av henne vet jag inte, om det är Ansar al-Islam, Al-Qaida, mina barn eller släktingar, men hon skall i vilket fall betala priset," sade Krekar.

Norges mest beryktade islamist Mulla Krekar, åtalas nu. Han har blivit väl omhändertagen, till och med fått bo på lyxhotell när en konkurrerande islamisk firma sköt mot hans hem. Norge har tagit en orm till sin barm.

Knute sa...

De goda grät, och de onda skrattade.

Det är värt att notera att de enda som inte tar avstånd från Breiviks terroristattacker, är islamister.

De kallar tvärtom katastrofen för "goda nyheter" på al-Qaidas hemsida.

http://nicolaisennels.dk/de-onde-lo/

gäster sa...

Norge har fått "svenska" förhållanden: Mitt framför Stortinget, medan huvudstaden kokade av liv, blev en norsk kvinna i 20-års våldtagen den 17 juli. En 15-årig nordafrikan har anhållits. Medan parlamentets säkerhetsvakter följde dramat på video bara några meter bort, tvingades den nästan medvetslösa kvinnan till grov sex med den 15-årige asylsökaren.

http://www.dagbladet.no/2011/07/19/nyheter/voldtekt/innenriks/overgrep/politiet/17354669/

Knute sa...

Norges ambassadör i Israel skiljer på två typer av terrorism: den som drabbade Norge var oprovocerad, medan den som drabbar Israel är provocerad. Det är ologiskt.

http://www.document.no/2011/08/tunnelsyn/

Knute sa...

Breivik’s hundreds of pages of planning 72 years of conflict in his manifesto "2083: A European Declaration of Independence" reflects a Marx-like confidence in his own science of history.

His turn to terrorism to begin the recruitment of a revolutionary vanguard is reminiscent of the urge of the first major Marxist heretic, Lenin, to hurry history along with violence.

Like the second world-historical Marxist heretic, Mussolini, who substituted for Marx’s emphasis on class his own emphasis on nation, Breivik wants to substitute “culture.”

http://blog.vdare.com/archives/2011/08/01/the-norwegian-terrorist/

Anonym sa...

Låt oss fundera över vad Cicero sade för drygt 2000 år sedan.

Vem tjänar på denna katastrof?, jo arbetarepartier. De är de enda som har motiv att döda sina egna för att skapa martyrer.

Who gains?

Arbetarpartier har hjärntvättat en högerextremist att tro att endast han kan rädda Norge från en katastrof gm att inta socialist fästningen Utöya. De försatte honom i panik m hj av hot mot hans närmaste och vänner.

Vilken brilliant genomförd kupp av anlöpare av KGB. Fantastiskt arrangerad. De spelar på vår naivitet att hoppa på första bästa slutsats som passar.

gäster sa...

Var femte minut mördas en kristen på grund av sin tro

"Friske studier viser, at 105.000 kristne dræbes hvert år på grund af deres tro. Med andre ord dræbes en kristen hvert 5. minut, fordi hun eller han er kristen. De af os, som ikke holder os til politisk kastrerede (politisk korrekte) aviser og tv-nyheder, er fuldt klar over den blodige undertrykkelse af kristne i muslimske lande. Kristne er såmænd også ofre for vold og trusler i deres egen vestlige lande. Et blandt utallige eksempler er Holland, hvor marokkanere råber “En hund mindre!” ad kristne begravelsesoptog."

http://snaphanen.dk/2011/08/18/den-sorgelige-sorgelige-mangel-pa-solidaritet-blandt-kristne/

Knute sa...

Breivik also cited the NY Times, Winston Churchill, Bill Clinton, the BBC and many other people and sources.
Should they all be part of the new witch hunt?
The Unabomber cited Al Gore's book 'Earth in the Balance' as an inspiratio­n in his manifesto. Should Al Gore be silenced?

Just because a lone madman reads what he wants into what any source says does not automatica­lly translate into guilt by some six degrees of separation­.

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.com/2011/08/knausgards-min-kamp-del-1-beundransvard.html

Knute sa...

Nikolai Sennels skräder inte orden:

"Vi är inte i krig mot islam, men islam är i krig mot oss. Det hela börjar i Koranen, som egentligen är en krigsförklaring mot alla icke-muslimer."

http://hodja.wordpress.com/2011/08/21/nikolai-sennels-skraedder-ikke-ordene/

Knute sa...

SD-politiker utsatt för hot och stenattack

http://snaphanen.dk/2011/08/20/kim-moller-jeg-ville-have-blogget-anonymt-i-dag/

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/folkvald-politiker-utsatt-foer-hot-och-stenattack-672027?

Knute sa...

Video: CBN News i Norge

— It’s been almost a month since innocent Norwegians were killed by a lunatic obsessed with the threat of Islam.

But the terrible tragedy has not stopped civil debate in Norway over the impact of Muslim immigration.

Several weeks before the massacre in Norway, CBN News travelled to Oslo to investigate reports that that nation’s experiment with Muslim immigration and multiculturalism had gone terribly wrong, that Muslim radicalism was growing along with violence and intimidation against non-Muslims.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/08/20/video-cbn-news-i-norge/

Knute sa...

Jeg har lest i avisen at Norge står sammen på en måte som er et eksempel til etterfølgelse for andre nasjoner. Men jeg lurer på om vi istedet er i ferd med å splittes.

Paradokset er at de som jobber mest iherdig med å assosiere sine politiske motstandere med 22/7, samtidig er de som løper terroristens ærend.

http://www.document.no/2011/08/hvor-samlet-star-vi-egentlig/

Sanity sa...

Det som vänstern säger är bra med detta är inte att man kan skylla det på högerextrema eller kristna utan att nu kan man få dessa till att förstå att man INTE kan skylla på några grupper för de attentat som några andra inom gruppen står för. De får känna på sin egen politik, som har gett dem makt och medlyssnande från folk. De själva kan inte skylla på islam för det en muslim gör. Om det gör det, så kommer vänstern med en attack och skyller dem för allt det som Anders Behring Breivik står för, bara för att de ska förstå hur det känns när man blir oskyldigt anklagad.

Knute sa...

Det er latterlig å drive heksejakt på Fjordman. Han er mot vold og for demokrati, sa Breivik i retten.

Under utspørringen fra bistandsadvokatene ble Breivik konfrontert med hvem han var inspirert av, avviste Breivik at han er inspirert av bloggeren Fjordman.

Uriasposten skriver:

Når nu det for journalisterne er magtpåliggende, at fremhæve højrefløjens kollektive skyld, og Fjordman i et halvt år blev kørt igennem mediemøllen, så virker det omvendt påfaldende, at ikke et eneste dansk medie har fundet det værd at citere Breivik for disse ord – Breivik avviser Fjordman som inspirasjonskilde.

For politiserende journalister er Breivik noget nær en guldgrube. De kan hente det frem fra manifestet de kan bruge og ignorere resten, og det samme med retsagen. Når han siger noget der kan bruges, så er han troværdig. Når han siger noget modstridende, så nedtoner man betydningen eller ignorerer helt.

http://www.uriasposten.net/archives/36252

Hjalbert sa...

När muslimerna blivit en majoritet kommer jihadkrigarna att ta en gruvlig hämnd på norska folket för Breiviks dåd.

Anonym sa...

En arab tände eld på sig själv vid Breivik-rättegången i Oslo i protest mot ha fått avslag på socialbidrag.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sjalvbrannare-i-oslo_7202568.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.