26 juli 2011

En sådan här dag

... borde tankarna gå till barnen som massakrerades i Norge, och till deras anhöriga. Därför är det osmakligt av Aftonbladet och andra tidningar att publicera en rad ilskna artiklar skrivna av falska människor som letar syndabockar.

Om en av de värsta häxjägarna skriver Uriasposten:

"Expo är inte en vanlig 'svensk tidsskrift', men en organisation skapad av kommunisten Stieg Larsson för att övervaka svenska högerradikala, vilka definieras så brett att man nästan borde vara trotskist som grundaren själv, för att inte komma i sökljuset. Tidsskriften har bland annat varit ansvarig för olaglig avlyssning av politiker från Sverigedemokraterna, men sådant är helt oproblematiskt - Murdoch är inte inblandad."

Expo använder sin energi till att missleda allmänheten och rikta uppmärksamheten mot oskyldiga debattörer och politiker. Aldrig att de skulle komma en sådan figur på spåren som den norske massmördaren, nej det är inte deras agenda. De sysslar med åsiktsregistrering, och med det kommer man inte långt i spionbranschen. Den som vill utföra massmord brukar vara förtegen om sina planer. Breivik satt och planerade sina illdåd i nio år utan att någon anade oråd.

Chefen för PST, Norges säkerhetspolis, säger att Breivik inte var extrem i sina åsikter på internet. Inga indikationer på att han hade några som helst planer på terrorangrepp. Alltså var hans relativt återhållsamma åsikter en rökridå.

I Sverige medger de rödgröna partierna villigt att de är stora anhängare av den så kallade mångkulturen, det vill säga invandring och islam. Men ingen normal människa går ut och mördar dem för den skull. Demokratins kärna är den fria, skarpa politiska debatten. Som Sören Espersen i Dansk Folkeparti säger, det finns absolut inga mellanstationer mellan debatt och våld.

6 Kommentarer:

gäster sa...

Norsk mördare beundrade Obama

"Den anti-islamiske website Islam versus Europe indeholder flere citater fra Breiviks posteringer på Document.no websitet, herunder følgende:
“Jeg er helt og aldeles enig om at Obama er en fremragende retoriker og kommunikator, en af den bedste jeg har set i de sidste 30 år."

Det er ikke opgaven for nogen journalist af forsøge af "definere" tankegangen hos en massemorder ved at forsøge at score billige politiske point på bekostning af grupper og mennesker de ikke bryder sig om.

Trods alt, hvorfor sætter de samme medier så ikke også fokus på Breiviks beundring for præsident Obama?"

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/norsk-morder-beundrede-obama.html

Ann-Marie sa...

Jag kan inte se mycket hos Obama att beundra. Utan hans teleprompter är hans retorik inte mycket att hänga i julgranen. Då blir det mest "mmm, hmmmm, aaah" för envar som sett det när telepromptern inte fungerar....

Knute sa...

Har den offentlige debat om islamisme mm bidraget til den forbrydelse vi har set i Norge?

Støvring: En fri debat fører ikke til forråelse, men forebygger vold

http://snaphanen.dk/2011/07/26/en-skinhellig-tsunami/

Knute sa...

Vad säger Säpo om att ha en sådan konkurrent som Expo egentligen?
Cello Jr skriver: "Frågan kvarstår: tillåts Expo stå över lagen i sin 'ädla' kamp mot rasism och främlingsfientlighet?"

Cello Jr sa...

De som vill göra "islamofobisk" retorik ansvarigt för Anders Behring Breiviks av alla fördömda nidingsdåd, borde tänka på sitt eget ansvar i den uppkomna situationen. När man helt skjuter över all skuld på motståndarna, signalerar man repression och ovilja att föra ett jämställt samtal, vägrar se dialektiken i det hela. Man förvandlar det offentliga samtalet till en cirkus och sig själv till en clown.

Knute sa...

Norge har ingen dødsstraf. Den norske lov kan end ikke holde denne morderiske slyngel i fængsler i mere end 21 år. Da drabsmanden tilsyneladende drømmer om at påbegynde en Tempelriddernes krig mod islam og kulturmarxismen, da vil Norges Politisk Korrekte justitssystem give ham 21 år, så han kan skrive sit manifest mens han rekrutterer frastødende skinheads for sin sag. Det Politisk Korrekte Norge kan måske smadre sig selv før man skader civilisationen endnu mere.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/norge-og-pandoras-ske.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.