13 juli 2011

Obama fortsätter Bushs misstag

G.W.Bush gjorde tre stora misstag under sin tid som president. Inrikes genomförde han att det redan bankrutta socialförsäkringssystemet skulle belastas med ”fria” läkemedel för pensionärer. Det andra var ett undervisningsprogram som kallas No Child Left Behind ( NCLB) vilket har expanderat till mer än 50 nya program, 10 olika grenar och 600 sidor av fler instruktioner. Mängder av ungdomar hoppar fortfarande av undervisningen och bland de som kämpar sig igenom alla åren, är det katastrofalt många som inte ens kan läsa sitt avgångsbetyg. Byråkraterna vann!

Det tredje stora misstaget var att tro att muslimer på medeltidsnivå var redo för demokrati, fri marknad och jämlikhet för kvinnor. Det är helt klart att de inte gillar västerländsk kultur och att de är rädda för mer än 50% av jordens befolkning (kvinnorna!). Inte ens kvinnorna vill ha en förändring. Allt detta bidrog till att sätta oss i skuld och om Bushs modell kan kallas för ”Light” går nu Obama på i ullstrumporna med undervisningsreformer och stöd till Arab Spring, speciellt muslimernas inbördeskrig i Libyen. Det är verkligen ett slöseri med blod från alla sidor.

Amerikanerna behöver inte påtvingade undervisningsreformer från Washington och muslimerna vill inte ha vår form av regering, speciellt inte för kvinnor som de måste trycka ner och hålla i sexuellt slaveri för sin egen manlighets skull. Låt dem behålla sitt system om det passar dem.

Bush trodde på demokratins under för alla. Jag vet inte vad Obama egentligen tror på, men inte är det demokrati och om han inte tror på det för oss, varför ska man påtvinga dem?

7 Kommentarer:

Knute sa...

Kriget mot Gaddafi i Libyen har hållit på i månader och verkar inte ta slut på länge än. En av orsakerna är Internationella brottmålsdomstolen i Haag. Precis som för Milosevic i före detta Jugoslavien vill inte Gaddafi hamna där, och därför drar kriget ut på tiden.

http://www.stratfor.com/weekly/20110711-libya-and-problem-hague

Anonym sa...

Den här bloggen är väldigt bra. Jag läser den nästan varje dag och vill gärna läsa bif. länkar men det är för jobbigt att klippa och klistra. Därför blir det inte av att jag gör det utan går till en annan blogg.

VARFÖR KAN NI INTE SOM DE FLESTA BLOGGAR HA KLICKBARA LÄNKAR???
Det kan väl inte var för besvärligt att ändra - eller är det så jobbigt att göra det?
Jag vet inte eftersom jag inte har någon blogg. Skulle gärna vilja veta varför.

Amlitz

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Renodlat svenskhat och uppmaning till folkmord.

http://www.youtube.com/watch?v=iFJNBYF1YUE&feature=player_embedded

Knute sa...

Tack för berömmet Amlitz! Visst går det att klicka på de ord som är markerade med en färg. En annan sak är länkar i kommentarerna.

Anonym sa...

Ursäkta mig att jag uttryckte mig oklart. Jag menar just att det inte går att klicka på en länk från kommentarerna som t.ex.

http://demokratbloggen.wordpress.com/

Där är det klickbart på länkarna som kommentatorerna lägger ut.
Mvh
Amlitz

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Rätt enkelt. Bara markera länken och högerklicka den på öppna så öppnas det i ett nytt fönster.

Knute sa...

Hvor er Google og alle de halalhippier, der havde så travlt med at støtte arabiske revolutioner? Der er blevet lidt stille i den lejr. Det forsømte forår afløses af isvinter. Som om islamiske samfund nogensinde kunne præstere andet end fejlslagne stater:

http://universalgeni.wordpress.com/2011/07/17/den-arabiske-istid/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.