29 juli 2011

Sätt fokus på vad som verkligen är extremt

Jag är motståndare av att en massmördares brutala avrättning av oskyldiga minderåriga används i en politisk uppgörelse. Det är i mina ögon oanständigt, men när den ena parten har valt detta angreppssätt, har man inte lov att tiga…

Nu efter de fasansfulla morden på Utöya surrar det som aldrig förr om öronen med ord som ”extremist”. Men - vad är en extremist?

Det är en, som är sällsynt, en, som går längre än normalt i det ämne han idkar, en, som överskrider gränsen för det lagliga och allmänt accepterade.

De som nu så flitigt använder ordet ”extremist” i hopp om att slå sina politiska motståndare och svärta dem, avslöjar med sådan idiotisk ytlig användning av ordet sina inskränkta språkkunskaper.

Om det finns så många ”extremister”, som de ger uttryck för i massmedia, en hel armé, så är personerna i fråga ju inte extremister, men helt normala politiskt intresserade medborgare, som idkar demokratin.


Breivik däremot är extremist. Han är som massmördare utanför det normala. Och har företagit sig vansinniga och oförlåtliga brott.

4 Kommentarer:

Anders Nyman sa...

Enligt den definitionen är ju frågan om ABB kunde räknas som extremist innan han hade begått sina fruktansvärda brott när vi enbart visste vad han hade för åsikter via nätet?

Anonym sa...

Klar analys på ganska få radar...

Anonym sa...

Med tanke på hur media generellt har fokuserat och skuldbelagd SD, FRP och DF här i Skandinavien, kommer det infinna sig ett ideologisk och medialt ”backlash” då det knappast går placera Anders Breivik i något entydigt ideologisk eller politisk fack
Vad man i fortsättningen kan förvänta när medias indolenta häxjakt hamnar i stiltje, är att det kommer växa fram en debatt kring just merparten av de frågor man kan extrahera utifrån Anders Breiviks så kallade Manifest och då sitter jo ”eliten” illa till då envar med annat än snömos i skallen, klart ser alla orimligheter det är förbundet med dagens invandringspolitik och den efterföljande bristen på assimilering i samhället.

MS sa...

Förutom om du agerar på den yttersta vänsterkanten för då omnämns du som aktivist av media.

Det var nästan smått roande i våras när rapporteringen om moderaternas överenskommelse med miljöpartiet om fri vård för illegala invandrare sammanföll med händelserna på Lampedusa. När media talade om de individer som befinner sig här illegalt omnämndes de som papperslösa. När de sedan gick över till att rapportera om händelserna på den italienska ön var det plötsligt tal om illegala flyktingar. Vem har sagt att vår "förträffliga" mediakår inte har en politisk agenda?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.