04 juli 2011

Vad får ett barn kosta, och för vem?

Svenska sjukvårdspolitiker vill inte betala för det antal provrörsbefruktningar som skulle behövas för att ett barnlöst par ska kunna få barn. Må så vara, statligt finansierad sjukvård är inte världens bästa konstruktion, men den borde vara konsekvent.

Som det nu är löser man problemet med att skaffa nya medborgare i Sverige genom att importera människor som sedan många generationer tillbaka gifter sig med sina kusiner. Ett sådant par kan få ett antal barn som alla är sjuka. Vissa barn är på grund av sitt handikapp personalkrävande dygnet runt, och kostar kommunen 7000 per dag, 2,5 miljoner per år, alltså cirka 50 miljoner under barnets uppväxt.

Ett provrörsbefruktat barn är däremot med mycket stor sannolikhet utan ärftliga sjukdomar. Ett provrörsförsök kostar runt 20.000 kr.

3 Kommentarer:

Göte Borg sa...

Bra att ni tar upp det här. Som nybliven Regionpolitiker i Västra Götaland kommer jag att lägga en eller flera motioner om att sjukvården ska informera om riskerna om kusinäktenskap. Såg en svensk dokumentär om det här för något år sedan. En invandrarmamma med ett gravt missbildad barn sa att om hon hade vetat om riskerna med kusinäktenskap hade hon inte valt det. /Matz D

Rene sa...

P pillen = befolknings selvmord

Knute sa...

F d bedrägerimisstänkt somalier delaktig i hyllat hemtjänstbolag. Ett upplägg som går ut på att utverka så mycket medel som möjligt från det allmänna.

http://allraunderdanigast.blogspot.com/

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/10/f-d-bedragerimisstankt-somalier-delaktig-i-hyllat-hemtjanstbolag/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.