12 augusti 2011

Amerikas muslimer är optimistiska

Obamas popularitet över lag är inte mycket att hänga i julgran just nu, men Gallup tillsammans med Abu Dhabi Gallup Center har publicerat en undersökning bland religiösa grupper.
Tio år efter terroristattackerna den 11 september, är amerikanska muslimska mer optimistiska om sin framtid än människor av andra stora trossamfund, även fast de rapporterar ökad diskriminering och mindre förtroende för FBI och den amerikanska militären.

I rapporten från Gallup, som mäter amerikanska muslimers "politiska, sociala och andliga engagemang, sade nästan två av tre muslimer att deras levnadsstandard förbättras. Det är en ökning med 18 procentenheter från 2008 och högre än någon annan tillfrågad religiös grupp. Under samma period har muslimska ledare sagt att det varit den mest förtryckande för muslimer i USA och att retoriken mot deras tros- grupp verkar stiga.
Gallupanalysen anser att muslimers optimism till stor del kan tillskrivas Obama.

Andra religiösa gruppers godkännande av administrationen:

De lägsta siffrorna kommer från Mormoner – 25%, vilket inte förvånar. De är ärliga och rättrådiga människor.
• Protestanter – 37%
• Katoliker -- 50%
• Ateister och agnostiker – 60%
• Amerikanska judar – 65%
• Muslimer – 80 %

Det enda resultat som verkligen förvånar är det från judar.
----------------------
Obamas popularitet just nu oavsett religiös tillhörighet:1 Kommentarer:

Sanity sa...

Minns du George Bush den äldre som öppet sa att han var fundamental kristen och mormon - vilka säger att jorden är 12000 år gammal, för så gammal blir jorden om man lägger ihop alla de generationer som varit, från Adam och Evas tid - Vilken vetenskaplig fakta! Kan man tänka sig: En president som tror att jorden var 12000 år gammal? Bara i USA.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.