31 augusti 2011

"Bara för att vi är muslimer"


En nöjespark i New York stängdes i två timmar i tisdags när ett storskaligt bråk utbröt mellan muslimska besökare och parkvakter, eftersom man var oeniga om reglerna för huvudbonader.
Mängder av muslimer befann sig i parken för att fira Eid-ud-Fitr. Bråket involverade 30-40 personer och ca. 15 arresterades för "stökigt uppträdande". Två poliser skadades och fick föras till sjukhus.
Muslimska kvinnor rapporteras ha nekats tillträde till flera karuseller av säkerhetsskäl, eftersom de bär hijab - deras traditionella huvuddukar.
Parkens tjänstemän hävdar att de upprepade gånger informerat muslimerna om förbudet.
Dessutom finns det skyltar vid alla karuseller där den regeln gäller.

Eftersom flera av dem ändå försökte tränga sig in och gå ombord berg-och-dalbanorna kan man inte låta bli att undra huruvida detta var ännu ett försök att tvinga oss att sänka garden mot de muslimer som har för avsikt att skada oss?

Vi har sett på flygplatser och andra platser, hur muslimska aktivister medvetet försöker skapa incidenter för att undvika att bli genomsökta eller svara på frågor om sitt beteende..

Jag påstår inte att detta var en samordnad insats för att uppnå sådana mål, bara att det passar in i ett mönster som vi sett sedan 9 / 11.

Respekt ska gå åt två håll. Muslimer har fler rättigheter i Amerika än i de länder varifrån många av dem kommer. Om amerikaner besöker dessa länder förväntas de följa lagarna. Man kan kräva liknande respekt och efterlevnad av våra lagar och regler.

Kvinnan på bilden sade i en intervju att: "Detta gör de mot oss bara för att vi är muslimer."

Naturligtvis! Ingen annan grupp skulle insistera på att få ha tygtrasor på huvudet om regeln är, "Ingen Huvudbonad"

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det står bl.a. också att ryggsäckar inte är tillåtna på vissa på vissa karuseller, just pga säkerhetsskäl. Kan man då åberopa diskriminering mot ryggsäckar?

Anonym sa...

Låt dem åka!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.