28 augusti 2011

Cassandra, Oriana och Adriana

Vi kommer säkert alla ihåg den duktiga och oförfärade italienska journalisten Oriana Fallaci, som gjorde en enorm insats för att inviga italienarna i vad islamisk kultur och rättssystem innebar när den började vimla in i Italien. Hon skrev flera böcker, som blev slutsålda nästan innan trycksvärtan var torr. De blev nog inte utgivna i Sverige, där man ju gör allt man kan för att förtiga eller manipulera verkligheten.

Oriana fick leva som en Cassandra, den trojanska prinsessan som hade fått den gudagåvan att kunna se in i framtiden. Men ack, med gåvan var också givet att den trojanska befolkningen inte trodde henne hur mycket hon än försökte att förklara sig.

Oriana Fallaci blev stämd för rätten, men dog 2006 innan saken hann fram inför domstolen.

Hon begravdes i sin födelsesby i Toscana, söder om Firenze, och muslimerna insisterar nu på att bygga en moské på samma ställe. Man är inte finkänslig!

Oriana Fallaci har en god väninna, Adriana Bolchini, som fortsatte hennes kamp emot invasionen av den brutala shariakulturen och bl.a. driver en blog med namnet ”Lisistrata”, där hon helt orädd talar rent ut.

Nu är hon anklagad i staden Ancona för att ha kränkt muselmännen. Pengar till rättssaken har hon inte, men skulle de vinna, så får kronofogden ta min rullstol och min käpp, säger hon, för annat har jag inte.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det behövs ytterligt lite för att kränka musslor....

Hjalbert sa...

Oriana Fallaci dog av lungcancer, som cigaretten antyder.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.