10 augusti 2011

Civilisationens slut


"Flash mobben" i Amerika eller Blackberry-mobben i London har en sak gemensamt. Det är inte ras, fast de tenderar att främst vara minoriteter. Det är identitet.

"Counterculture" har inte förändrats dramatiskt sedan 70-talet, men den har skippat alla försök till idealism. Den nya subkulturen drar till sig två grupper; missnöjda övre-medelklass vita ungdomar och lägre-klass svarta ungdomar. Deras mål är rent materialistisk; roffa åt sig iPods och statsbidrag för bostäder, utbildning och allt annat de kan tänka sig

De är barn av välfärdsstaten med lite gemensamt, förutom ett förkastande av ett kommersiellt sätt att leva. Varken de bortskämda vita universitetets-snorungarna eller den poserande gettot- tonåringen har något intresse av att arbeta. De företag som de slår sönder är en främmande företeelse för dem. Småföretagare går inte omkring och slår sönder butiker. De människor som gör det, anser att varor är något de lurar till sig eller skrämmer andra att ge till dem. Och det omfattar alla, från kommunala fackföreningar till ligister som kör runt i BMW.

Rands plundrare får en mer påtaglig mening i Tottenham. Att krossa skyltfönster och ta vad som finns innanför är bara en demonstration för fler statliga allmosor, som man riktar till de företag som finansierar dem i stället för att använda regeringen som mellanhand.

Den laglösa materialismen är kärnan i välfärdsstaten. "Roffa åt dig så mycket du kan, innan någon annan kommer och tar det." Om du inte tar de statliga förmånerna eller skorna i skyltfönstret kommer någon annan och gör det. De rika tar för sig, politiker tar för sig--dags att falla in i leden och ta för sig.
Kommunismen gjorde detta tänkesätt så vanligt att hela Ryssland blev en svart marknad. Och vi är inte långt efter.

Vilken typ av människor beter sig på detta sätt?

De som ser på rikedom som en oändlig hög från vilken alla tar så mycket de kan. Det är där livsuppfattningen bland socialistisk vänster och hip-hop flyter samman. Obamas frikostiga spenderande av miljoner på sig själv och triljoner på nationella presenter till donatorer och supportrar, är det mest motbjudande resultatet av detta fenomen.

Resten av David Greenfields artikel här (engelsk)


10 Kommentarer:

Anonym sa...

Klart det är ras. Det är inte ett sammanträffande att samma raser alltid producerar "counterculture".

Vakna upp från den larviga kultur"nationalismen".

Berit sa...

Till Anonym,
Det är att göra det alldeles för enkelt för sig skylla på ras, vilket då blir en "ursäkt" för att det som händer är nedärvt, ofrånkomligt och självklart. Individen har således inget ansvar för sitt handlande.
Att anse att bara för att negrer är inblandade måste det bero på att de är negrer är naivt tänkande.

Minoriteter, vilka oftast delas upp genom rastillhörighet har omyndigförklarats mer än andra av välfärdssamhället i politikers strävan att köpa en väljarbas.
Det gör också att de tar mer för givet att de har rätt till vad andra producerar.

gäster sa...

The Rolling Stones 1968 – Street Fighting Man

Att vara naiva var en lönsam affär för Rolling Stones, sedan dess har många miljoner flutit in på bankkontot.

http://hodja.wordpress.com/2011/08/10/watts-1965/

gäster sa...

Maybe there is a simple explanation for the riots. In Great-Britain crime is easy and almost risk-free.

The empathy with the criminal, the contempt for the victim, the neglect of public security, the lies and manipulations are not typical British phenomena. They are but symptoms of the plague of multiculturalism that slowly eradicates all forms of decency in the Western post-democracies.

http://www.brusselsjournal.com/node/4807

gäster sa...

Sysslolösa oanpassade invandrare utan hopp eller intresse att bygga landet och som ökar i antal varje dag kommer att leda till samma katastrof som vi ser utspelas i London.

Katastrofen har redan förverkligats i många svenska orter. Just nu pågår stora invandrarupplopp i Hässelby, en "fin" förort utanför Stockholm.

http://twoinvandrare.blogspot.com/2011/08/polis-som-bara-ser-pa-eller-hoppas-pa.html

gäster sa...

I måndags kväll gick ett 20-tal ligister amok i Hässelby gård, en stadsdel i Västerort i Stockholms kommun, och slog sönder tunnelbanekuren med en brandsläckare och kastade sten mot Systembolaget, polisstationen och de poliser som skickas till platsen. En turkisk kvinna som driver en hälsokostbutik berättar att hon tröttnat på den svenska politiken och funderar på att slå igen och flytta tillbaka till Turkiet.

http://politisktinkorrekt.info/2011/08/10/turkisk-kvinna-har-fatt-nog-av-stoket-vill-flytta-tillbaka/

gäster sa...

And behind this again, the seriously irresponsible and unpleasant (and almost always white) hard left are at work. A leaflet entitled Don’t Panic; Don’t Talk! initially circulated in Bristol soon found its way to the Indymedia website, giving what must surely be illegal advice:

“Do think about changing your appearance…get rid ALL clothes you were wearing…spray cans, demo-related stuff, dodgy texts/photos on your phone. Don’t make life easy for them by having drugs, weapons or other illegal stuff in your house.”

The Socialist Workers’ Party (or should that be Worker’s?) jumped helpfully on the bandwagon, because “the state tries to discredit riots”. This cannot be allowed to happen, because “riots can win important gains”.

http://www.alternativeright.com/main/blogs/euro-centric/the-rioting-act/

Anonym sa...

@ Berit
Och Afrikas fattigdom är ett sammanträffande såklart. Eller det var väl kolonialismens fel? (Strunt i att Etiopien, Eritrea och Liberia aldrig varit kolonier)
Att Afrika så lätt blev erövrat då man befann sig på stenåldern, alltså inte uppfunnit någonting ända fram tills dess (och man har inte uppfunnit nästan en enda sak än), var ett sammanträffande det med.
Att det "råkar" vara negrer som är inblandade i detta, i land efter land.. Sammanträffanden.

Sammantaget med att statistik visar klara skillnader i bla IQ och brottsbenägenhet så är det snarare att göra det lätt för sig att INTE våga tala om att det i mycket handlar om ras.
Det är just vad det handlar om, hur impopulärt detta faktum än är. Vilket också egentligen är det enda skälet så många av er hellre bara pratar om kultur trots att dessa rasskillnader är bland det mest uppenbara av allt som rör multi-kulti.
Det är lika uppenbart som att Islam inte är fredes religion tex. Dock är det ännu mindre PK -"rasist" är ju det värsta man kan vara- och många dras fortfarande med flertalet PK-spärrar där.

Jag omyndighetförklarar dom inte sen mer än någon annan person, nästan allt som gör en person -inte bara vissa personer eller vissa raser- är genetiskt. Det säger ingenting om ansvar.

Jag pekar dock på det enkla faktum att de aldrig kommer passa i våra samhällen och vi bör inte försöka dela samhälle heller. (Och vi troligen inte i deras) De skall bo för sig och vi för sig.

Berit sa...

Dina förutfattade meningar tyder på att du saknar kunskap om historia, geografi och ekonomi.
Det skulle göra dig gott att läsa tex. RACE, CULTURE, AND EQUALITY1
by Thomas Sowell

Hjalbert sa...

Anonym, borde du inte fortsätta din diskussion på ett annat forum?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.