11 augusti 2011

Dags att förbereda sig?

De som påstår att det ligger en politisk agenda bakom vandaliseringen i England har delvis rätt. Men när man liknar det vid historiska politiska fighter mot kapitalism eller rasistiska poliser, är man ute och cyklar. Orsaken är Välfärdsstaten, som helt klart, har närt en ny generation som inte har någon som helst känsla för gemenskap och social solidaritet.

De unga vi ser på gatorna är en Välfärdsstats-mobb. De som nu förstör sin omgivning representerar en generation som Staten har daddat med mer än någon generation tidigare.
De bor i de förorter där välfärdsstaten under de senaste 30 åren har tagit över all verksamhet och drivit undan äldre ideal om självständighet och gemenskap.
Staten styr varje aspekt av de mindre välbeställda människornas existenser; deras ekonomiska välbefinnande, deras barnuppfostran och även deras känsloliv, vilket har undergrävt sådana saker som individuell påhittighet och social bindning.
Dessa unga förstörare är synnerligen självdestruktiva och bryr sig inte alls om sina egna samhällen.

De har fostrats till stor del av välfärdsstaten, ekonomiskt, fysiskt och utbildningsmässigt och socialiserats mer av socialarbetare än av sina egna grannar och verkar ha väldigt liten moralisk eller känslomässig anknytning till de områden de växte upp i.

En annan viktig faktor i händelseutvecklingen är polisens reaktion. Deras oförmåga att hantera upploppen avslöjar att de inte är tränade för konfliktfyllt polisarbete. Det visar också hur de förlamats under nutidens politiskt korrekta syn där alla är offer och där nästan all polis-aktivitet följs upp av klagomål eller ett rättsligt ärende. Deras oförmåga uppmuntrar naturligtvis upprorsmakarna.

En observatör uttryckte det så här: " När vandalerna ser att polisen inte kan kontrollera situationen, leder det till en slags adrenalin-driven eufori".

Så detta gatuvåld har i stort sett antänts av en monstruös välfärdsstat och intensifierats av en förvirrad polismakt. Det avslöjar en mycket talande och ganska deprimerande bild av det moderna Storbritannien och paralleller kan dras till andra länder.

Vad kommer ni att göra när vandalerna i svenska förorter börjar krossa fönster och dörrar och bryter sig in i era hem? Flytta till Danderyd?

Jag minns från upploppen i Los Angeles, (1992) hur koreanska affärsinnehavare gick samman och med framgång försvarade sin egendom. Det är emellertid två väsentliga skillnaden mellan London och L.A.
För det första; I Storbritannien har alla fastighetsägare och laglydiga invånare avväpnats.
Så om man inte tror sig om att kunna stoppa unga, starka män genom att ta till knytnävarna har man inte mycket att försvara sig med.
För det andra; Den brittiska regeringen har gjort det absolut klart att de är villiga att spärra in alla som försvarar sig själva. De har bevisat det gång på gång genom att åtala laglydiga människor som fruktar för sitt liv.

Slutsats: Den brittiska regeringen har effektivt lamslagit de som snabbast kan stoppa brottslingar, till förmån för sina egna polisstyrkor som uppenbarligen är otillräckliga när det gäller att hantera omständigheterna.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad du sår ska du också skörda lär det stå i bibeln. England har bombat i Serbien , Irak , Libyen och Afghanistan. England har spritt död och förintelse i dessa länder.
Det finns också något som man kallar karma lagen - den är tillämplig här.
England bombar och bränner hus och kallar det för krig mot terrorismen. London Birmingham och Manchester brinner - jag säger; vad du sår ska du också skörda /// SS

Knute sa...

SS ger uttryck för varför Väst har blivit så andligt bankrutt, så att ingen orkar kämpa för att försvara civilisationen, varken hemma eller utomlands. Om man skulle sätta någon ideologisk etikett är det väl ett typiskt vänsterliberalt resonemang, visserligen pyntat med lite karma och bibelord.

Men på sätt och vis kan jag inte låta bli att hålla med, även om jag antar att det är från en annan utgångspunkt. Att bomba i Afghanistan för att slippa bomber i England har visat sig vara ganska lönlöst. Och det senaste äventyret i Libyen är direkt dumt ur antijihad-synpunkt, eftersom det gynnar al-Qaida.

Tony sa...

Anonym, vad du antyder är att det är islamister och serber som står bakom terrorn i England. Kan det vara så?

Anonym sa...

Svar till Tony och Knute
Jag tycker att det är konstigt att det ska vara så svårt att förklara ;
Vad du sår ska du också skörda
Vad du ger ut kommer du att få tillbaks
På individ nivå är det så här >>>> om du är våldsam sur och skäller ut folk och liknande så får du inte kärlek och förståelse tillbaka.
Snälla och kärleksfulla personer får oftast kärlek tillbaks.
Samma sak händer på en nationell nivå
England bombar och krigar i länder där dom inte har att göra OCH på något mystiskt sätt så börjar det brinna och det är riots i Englands största städer och hela landet påverkas.
Det England ger ut får dom också tillbaks.
Schweiz har inte varit i krig på 850 år och där händer det aldrig våldsamheter ,,,, varför för att dom inte vill ha krig och för att dom vill sköta sina egna affärer.
Alltså Schweiz skapar inga krig och våldsamheter därför är dom skyddade.
Är detta så svårt att förstå ????
//// SS

Hjalbert sa...

Skribenterna i svenska tidningar försöker kläcka ur sig analyser om de barbariska upploppen i England, men ingen kommer i närheten av Berits skarpsinnighet, fast de får betalt. Kanske beror deras tröghet på att de genom presstödet närmast är att betrakta som statsanställda. Samma gäller televisionens så kallade experter.

Knute sa...

Islamist extremists are trying to capitalize on the riots engulfing Britain, calling on their followers to help incite further violence so that a terror attack can be launched amid the chaos.

The events in London are an opportunity for the mujahedeen to make a move in London and attack.

Continued violence may weaken the position of the British staying in Afghanistan, because the soldiers will be needed in London.

http://snaphanen.dk/2011/08/11/rosenborg-have/

Knute sa...

In 2008, a guy called Nick Griffin predicted race riots ‘right across the map of the British Isles’ within three years.

As with his pre-7/7 prediction that Muslim terrorists would carry out bomb attacks on our streets, he has again been proven correct. He is the only MP that speaks out what he thinks as other people in the UK are too scared to be called a racist.

http://hodja.wordpress.com/2011/08/10/urolighederne-i-uk-forudsagt-af-nick-griffin/

SveaLydig sa...

Saken blir inte bättre av att svensk media kallar turkar som skynda till hjälp för att försvara sina landsmäns egendom för ett högerextremistiskt medborgargarde.

Berit sa...

Multi-kulti-välfärdsfärds-kollektivisterna har skapat det samhälle vi ser resultatet av nu och är därför tveksamma till hur de ska bestraffa och hantera våldsverkarna. De gör ju egentligen bara det som Staten gör varje dag fast Staten inte behöver krossa fönsterrutor.
Den laglydige medborgarens välfärd är inte av speciellt intresse för dem annat än som objekt för beskattning.
Ett samhälle med ett fåtal beväpnade människor och något värt att skydda, vore inte så lätt för ligister, även beväpnade ligister. Men av olika anledningar har den Brittiska statens propaganda varit så effektiv att om man föreslå väpnat självförsvar hamnar man på listan över fanatiska extremister ... så kofotar och baseboll-slagträn får duga.
(Ordet brittisk kan också bytas mot svensk eller norsk. Tänk på att EN enda person med ett skjutvapen skull ha kunnat stoppa Breivik.)

Vad de senaste dagarnas händelser visar är att när det verkligen kommer till kritan är det bara vi själva tillsammans med våra grannar och vänner, som effektivt kan stoppa avskummet.

Gäster sa...

”Hela världen skulle behöva en arabisk vår,” utropar svenska tidningar med Aftonbladet som körledare. Är det bara dumt, eller ligger det någon dolsk plan bakom?

Det är ren och skär uppvigling att applådera kravallerna i England och Grekland. Och att inbilla sig att upproren i Tunisien, Libyen, Egypten och Syrien skulle vara något slags föredöme. Ur dem kommer inte någon demokrati, bara en diktatur med ”religiösa” förtecken, vilket al-Qaida betecknar som ”den fjärde fasen” på vägen till kalifatet.

Knute sa...

A female reporter from the Murdoch-controlled Sky News asks a young long-haired businessman--not exactly your typical BNP member--how he was affected by the riots the previous night. He says he heard that one of his stores had been raided. He went there and "there were one hundred, two hundred black dudes in hoodies and stuff, just rampaging every shop..." No sooner are those words out that the reporter asks, "You're not being stereotypical there? Are you sure that they were black? I'm sure that they weren't all black." After this goes back and forth one or two more times the young man "gets" the narrative the reporter is trying to force on him and calls her on it: "Ok, then, you need me to say that they weren't all black. I was the white guy there." She: "Well, there probably were other white guys there." He: "I didn't see any."

http://www.amnation.com/vfr/archives/020206.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.