15 augusti 2011

Den osynlige mannen

Hoppfulla republikaner samlades under helgen i Iowa för debatt och för att testa hur deras kampanjer lyckats hittills.

I vad man kallar "straw poll" (prov-val) bland 16,000 åhörare blev, som ni ser av bilden, Michele Bachmann vinnare, tätt följd av Ron Paul som förlorade med 200 röster, mindre än 1%.

Klart och tydligt i dag är att media, etablissemanget och traditionella republikaner är rädda för Ron Pauls möjligheter. Man talar om och intervjuar de andra kandidaterna. Gör stor sak av att Pawlenty hoppar av och att Perry bestämt sig för att vara med. Romney får också mycket uppmärksamhet trots att han bara fick 3% av rösterna. Men varken FOX, CNN eller NBC uppmärksammar Ron Paul.

Kan det bero på att Ron Paul inte fjäskar för någon sida, eller några särskilda intressegrupper ? Han talar om den hårda verkligheten snarare än en massa fluff. Medierna gillar inte detta, och media har en stor hand i vem som blir vald till president. Det är mycket roligare att uppmärksamma en vältalig, svart marxist än en rynkig vit man, som påstår sig vara konservativ, men som inte är det. En gammal man som vet mer än resten av dessa pratmakare tillsammans och som säger som det är .... så Ron Paul blir bara hånad och ignorerad. Han har inte utseendet eller "karisma".

Presidentval har blivit en "skönhetstävling" men det bästa vore om valet av president, eller vilken annan politiker som helst, inte vara viktigare för oss än vem vi betalar för att klippa vår gräsmatta eller vilken kem-tvätt vi lämnar kläderna till.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Romney kan aldrig bli President of United States of America eftersom han är Moron - ursäkta jag menar mormon
/// SS

Berit sa...

Tänk det är lustigt,
Obama blev vald och bara en bråkdel förfasade sig över att han är Marxist. Men att förkasta en person därför att han är kristen och kanske kommer att säga: "God bless America " eller "Låt oss bedja för Amerika", det verkar helt OK.

Innan J.F. Kennedy blev president sade man: "En katolik kan aldrig bli president"

Jag förkastar Romney därför att han skapade förebilden för ObamaCare i sin hemstat Massachusetts och tycker det är en bra idé. Dessutom är han en Warmista
(en som försöker mjölka oss på pengar genom att skylla på klimatförändringar)

Anonym sa...

Många i USA betraktar mormonerna som en sekt, vilket de egentligen är eftersom Joseph Smith var en skojare och Mormons book är en sagobok för vuxna. Småfolket som är med i kyrkan är oftast hederliga hårt arbetande människor. Däremot dom i toppen som Romney skulle jag aldrig våga göra business med. Hursomhelst Romney blir inte ens vice president - det blir någon annan skojare istället
/// SS

Berit sa...

Om alla i USA tog hand om sig själva och sina närmaste på samma sätt som Mormonerna gör skulle vi inte alls ha de problem vi ser i landet i dag.

Anonym sa...

Helt sant som du säger mormonerna tar hand om varandra och deras barn knarkar inte och mannen super inte upp pengarna. Jag har studerat dom i Utah /// SS

Berit sa...

Så...vad spelar det för roll om man följer råden i en "sagobok" om resultatet blir så bra som det blir?

Anonym sa...

SS:
Du säger att "Joseph Smith var en skojare och Mormons bok en sagobok för vuxna." Har du läst Mormons bok? Vet du att Joseph Smith var en skojare? Och hur vet du det i så fall?
Jag måste erkänna att jag har varken läst Mormons bok eller känner till särskilt mycket om Joseph Smith. Men en gång i min ungdom arbetade jag ett helt år mycket nära tillsammans med mormonernas hövding (=högsta auktoritet) på ett litet rederikontor i Sverige. Och han var ingen skojare. En mycket hederlig och rekorderlig människa, som inte gjorde en fluga förnär, enligt min mening. Och han hade massor av humor, faktiskt hans mest framträdande egenskap, tro det eller ej.
Det stötande för mig är inte mormonerna utan alla människor som har en massa åsikter om dem utan att ha undersökt saken, på samma sätt som människor kan ha en massa fördömande åsikter om Bibeln utan att ha läst den. Det är naturligtvis viktigt i alla sammanhang att ta reda på saker och ting först och prata sedan. SS - har du gjort det?
/SB

Anonym sa...

Till Berit och signatur /SB här ovan
Gå in på google och skriv
Mormon book fake
Klicka på video - där finns 539 träffar
Kolla dessa videos tills du inte orka mer
*******************************************
Det finns otroligt mycke material om mormoner.
Ni kan fråga jag kan söka upp det på nätet.
/// SS

Berit sa...

SS, om mormonernas bok är "fake" eller inte tänker jag inte ge mig in på, men din"bevisföring"haltar betänkligt.
Det spelar ingen roll vad du söker på google så hittar du för och emot.

Bara som exempel:
Knappa in "Bible fake book" och du får 2,150.000 träffar.
"Koran fake " ger 14,900,000
Creationism fake, 1,120,000.
Darwinism fake, 1,160,000

Anonym sa...

There is a lot of absurdity sometimes, not just in Mormonism but often in other religions that want to pretend that no bad happens in their church, rather than taking care of what bad does happen.
Neil LaBute

Berit sa...

Of course, we are dealing with human beeings, arn't we, Neil?
:0)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.