28 augusti 2011

Fem steg att förstöra en kultur


B4U-ACT är en Maryland-baserad grupp av personal inom mentalvården, psykiatriker och pedofiler vars mål är att normalisera pedofili.
Istället för nedsättande ord som "pedofiler", "djävlar", "avvikare", "freaks", "perversa", "degenererade", "rovdjur" skulle de föredra att samhället hänvisa till dem i mer känsliga termer, såsom "personer attraherade av minderåriga".
(minor attracted persons.)

Gruppen hade nyligen en stor sammankomst och poängen med detta symposium var att främja "tolerans" och "normalisering". Gruppen hoppas att det kommer att leda till eventuellt accepterande av deras märkliga önskemål och beteenden. De motsätter sig att pedofiler ska behandlas och straffas för sina känslor av att attraheras till barn, med argumentet att, "Ingen väljer att vara känslomässigt och sexuellt attraherad av barn eller ungdomar. Orsaken är okänd, i själva verket är utvecklingen av attraktion till vuxna också okänd."

B4U-ACT ledare skriver: "Vad hjälper det att kalla någon " pervers "eller" monster"? Det uttrycker inget annat än att förakt och hat. ... Hur är det produktivt? Det skyddar verkligen inte barnen. Jag vill uppmana alla "aktivister mot sex-förbrytare" att lyssna till sina egna budskap: Sluta främja falska stereotyper. Sluta demonisera en hel klass av människor, och börja lär er fakta."

Sexualförbrytar-aktivister? Klass av människor?

Målet för B4U-gruppen är att kräva, övertyga, övertala och göra allt som behövs för att få American Psychological Association (APA) att ändra definitionen av pedofili i regelboken för hur man definierar mentalsjukdomar. De är upprörda över att den nuvarande definitionen av pedofiler är "felaktig" och "vilseledande".
Än så länge tas B4U-ACT inte på allvar av APA. Inte ens psykiatriker är så tokiga.
--------------
Detta är första steget:
De gör allt för att få allmänheten att tänka att gärningsmannen inte är kriminell. Att man ska försöka förstå hans känslomässiga tillstånd, och att känna empati och sympati. Man kan inte ändra en nation i ett svep; man måste ändra det stegvis. Syftet är att få pedofiler bort från fängelset.

John Overton har utvecklat en modell för att förklara justeringar i det politiska klimatet.
Men jag tror att den också kan användas för att belysa hur djupa och skadliga förändringar avancerar i vår kultur. Om målet är att underminera kulturinstitutioner, skulle processen för att ta sig från Otänkbart till Policy (riktlinjer) följa dessa fem enkla steg:

Otänkbart, Radikalt, Acceptabelt, Förnuftigt, Populärt, Policy
---------

4 Kommentarer:

Cello Jr sa...

Sedan jag såg dokumentären på länken inunder så
har jag inte kunnat se på de brott som dagligen rapporteras i medierna utan att tänka: "Men den där ju psykopat", tänker jag, "han går inte att bota, håll honom inlåst för alltid."

Ett par av psykopaterna i dokumentären har dömts för sexuella övergrepp på barn, vilket kan vara värt att beakta när den sortens brott diskuteras.

You Tube

Ann-Marie sa...

Om pedofili nu är en sjukdom så ska den som alla andra sjukdomar antingen botas eller så ska symptomen tas bort. Går varken det ena eller det andra, så är det bara inlåsning som gäller. Att "normalisera" eller "tolerera" ett dylikt beteende är så fel som det bara kan bli. Vi är alla skyldiga att värna om barnen, inte pedofilerna.

Illwill sa...

En sexuell läggning är inte en sjukdom.

Oavsett vad man tycker om pedofiler så är de inte psykiskt sjuka per definition (även om det självklart finns psykiskt sjuka pedofiler precis som det finns psykiskt sjuka heterosexuella).

Vad det handlar om är dessa personers sexuella läggning, något som inte går att "bota" än mindre än att jag skulle kunna bli "botad" till att bli homosexuell.

Men ska man då spärra in alla pedofiler? Jag tycker faktiskt inte det. Vad jag tycker är att alla AKTIVA pedofiler ska spärras in för all framtid, men de som blir sexuellt upphetsade av barn men aldrig agerar på det...de borde tillåtas leva normalt.

Någon kommer säkert säga något likt "men de kommer ju antagligen förgripa sig på ett barn i framtiden, statistik talar för det"...och visst, det är sant. Men ska vi då spärra in alla som enligt statistisk kommer begå brott? Med andra ord, ska vi införa koncentrationsläger för araber, afrikaner och zigenare då de med största sannolikhet kommer begå brott? Jag tycker faktiskt inte det.

Men som sagt, om de agerar på sina instinkter så bör de spärras in för all framtid (och då menar jag inte bara pedofiler, nej).

Berit sa...

Håller med dig Illwill. Börjar man straffa folk för vad de tänker och inte bara för vad de gör är vi på hal is. Men att kalla pedofiler för "avvikare", "freaks", "perversa", anser jag är helt riktigt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.