20 augusti 2011

Ger han upp?

Frasen för dagen är "nya bottenrekord." Det slår emot oss från varje skärm.
Antalet amerikaner som är nöjda med utvecklingen når nya bottennoteringar - 11%. President Obamas popularitet: nya bottennoteringar: Dow Jones Industrial Average för året: nya bottenrekord.

Marknaden är modfälld. Jag undrar om presidenten också är det och om det inte kommer att innebära konsekvenser för valkampanjen 2012.
Ni kan föreställa er honom äta lunch med politiska rådgivare och höra vissa oönskade råd-"Res inte till Marthas Vineyard!"- lägga sin servett på tallrik, stiga upp från bordet och säga med en kort, välmodulerad röst: "Jag är trött Jag åker. Om de vill det här jobbet, låt dem få det..."

Hur skulle han inte kunna vara deprimerad? Han har gjort stora misstag ända sedan början av sin presidentperiod och varit utsatt för kraftig kritik hela tiden. Han måste vara fylld av tvivel om vad man ska göra. Hans grundläggande politiska antaganden har visat sig vara felaktiga, hans beräkningar har varit felaktiga, hans stora beslut har vänts till damm.
Han trodde att man skulle älska honom för sjukvårdslagen, att det var en handpenning som bevis för hans storhet. Men Vänstern ser den som ett förräderi, Mitten som en vagt hotfull soppa och Högern som ett stridsrop.
Han trodde att Stimulansen skulle vända ekonomin. Det gjorde det inte. Han trodde det skulle bli en naturlig omsvängning för ett år sedan, med "Recovery Summar." Det blev det inte.
Han trodde att en intensiv kamp om lånetaket skulle stärka hans rykte. Att allmänheten skulle genomskåda Republikanernas mörka hjärtan och ta till sig den högre visdomen i hans inställning. Det skedde inte heller.

Ingenting fungerade! Och ingenting kommer att fungera. Han är den smartaste killen i hela rummet, men han besitter den omvända Midas-förbannelsen. Allt han rör vid blir ....nåja, får otillfredsställande resultat.


mer av Peggy Noonan, The Wall Street Journal

1 Kommentarer:

Anonym sa...

There are no accidents
Somebody put him to power
There are no accidents
Who gave him power ???
/// SS

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.