24 augusti 2011

Glödlampor och falska profeter

Med vilken iver politikerna har kastat sig över klimatfrågan! De lever i en illusion, det är tydligt. Det är ingen hejd, första september förbjuds den vanligaste lampan som folk har hemma, 60-wattaren.

Lågenergilampor har en komplicerad konstruktion och kräver tio gånger så mycket energi att tillverka som vanliga glödlampor. EU:s klimatmål är missriktade.

Glödlampor och falska profeter

3 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Har redan hamstrat men om det ligger så nära i tiden får man väl passa på att hamstra lite till. Med lite tur kan man väl klara sig några år till på dom gamla lamporna. Förutom att dom nya är giftigare så avger dom tydligen ingen värme heller vilket jag inte gillar eftersom jag lider av eksem och därför fryser lättare än friska personer. Dårskapen når hela tiden nya höjder.

Anonym sa...

Lågenergilampor innehåller dessutom det farliga giftet kvicksilver. Det är därför mycket viktigt att alla konsumenter vet hur man ska hantera den i hemmet om den går sönder och om lampan är varm eller kall när den går sönder!

Rekommendationer när en KALL lågenergilampa går sönder:
Samla upp lampresterna till exempel med en bit styvt papper eller kartong och lägg dem i en glasburk med lock. Torka därefter golvet med en (liten) fuktig trasa. Lägg sedan även trasan i glasburken, förslut burken och märk den med texten ”kan innehålla kvicksilver från en lågenergilampa”. Lämna burken till returhantering som är avsedd för miljöfarligt avfall.
Använd inte dammsugare. Det finns risk för att dammsugaren ytterligare finfördelar och förångar kvicksilverdropparna och sprider dem i luften. Det ökar risken för inandning.

Rekommendationer när en varm lampa går sönder:
Stäng dörrar till rummet där en varm lågenergilampa har gått sönder, öppna fönstren i rummet och lämna sedan rummet i 20-30 minuter. Följ därefter rekommendationerna för när en kall lampa går sönder.

http://www.lerum.se/Invanarservice/Bygga--bo/Sopor--atervinning/Farligt-avfall/

Varför förbjuder man en produkt för att ersätta den med en sämre och farligare produkt?

/Magentan

Anonym sa...

köp LED jag hoppade över lågenergi med kvicksilver helt och håller, led ska hålla 25år

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.