25 augusti 2011

Helt fel ute

Efter sin välförtjänta semester lovar Obama att han ska återkomma, fräsch och utvilad, med en grandios plan, en mycket specifik sådan, "för att stärka ekonomin, skapa jobb och kontrollera underskottet."

I söndags verkade det som Obamas talesman Robert Gibbs ville dämpa förväntningarna något och sade att presidenten kommer att "dra upp riktlinjerna för hur man ska stimulera ekonomin."

Men huka er gubbar, han laddar om. Det senaste nu, enligt hans talesman, är att presidentens tal efter Labor Day kommer att innehålla "rimliga idéer som kan ha en påtaglig effekt"

Vilka sorts "rimliga idéer" ryktas det om att vi kan se fram emot?

# 1: Öka antalet högskoleutexaminerade inom teknik och ge företagen incitament att anställa dem.

Hur många småföretagare just nu sitter och rullar tummarna och väntar på att någon högskoleutbildad tekniker ska dyka upp och erbjuda sina tjänster?

Det troliga är att man hittar på en regel som gör det enklare att komma in på högskola och sedan ger man skattepengar till de företagare som anställer studenterna.

# 2: Anställ byggnadsarbetare att bygga om kommersiella byggnader för att göra dem mer energieffektiva.

The Economic Development Department i Kalifornien rapporterar att $ 59 miljoner i statliga, federala och privata pengar tillägnade "utbildning för gröna jobb" och lärlingsutbildning, har lett till 719 jobb-placeringar - vilket motsvarar $ 82.000 i bidrag för var och en."

Förra året, strax före Earth Day, annonserade Biden att Seattle skulle få 20 miljoner dollar för ett "Väderbeständighetsprogram" (pengar lånade av våra barn och barnbarn).
Man lovade att denna rimliga idé skulle skapa 2000 nya jobb!
Och det blidde inte ens en tumme på vanten! Sammanlagt har tre hem renoverats och 14 arbetstillfällen skapats, de flesta administrativa och tillfälliga.

Obama lovade att skapa fem miljoner gröna jobb under de kommande tio åren. Fem miljoner gröna jobb!! Istället har vi 2,5 miljoner fler arbetslösa i dag än när han tillträdde.

1 Kommentarer:

MS sa...

Obama är bra på att utlova grandiosa planer som är så snillrika att bara han förstår dem. Lite av USA:s egen Charles-Ingvar Jönsson a.k.a Sickan. Lysande Mubarack!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.