14 augusti 2011

Krona eller klave

Medan vi bevittna den pågående ekonomiska och finansiella kollapsen av vår tidigare så bekväma och trygga tillvaro finns det här och där exempel på ironiskt lättsinne, vanligtvis skapat av vår styrande elit.
Som ett exempel kan vi läsa att under de senaste "upploppet " i London, där brittiska undersåtar effektivt har avväpnats av Hennes Majestäts Polisstyrka, har affärsinnehavare och invånare köpt sportutrustning i ett försök att försvara liv och egendom. Som ett resultat har försäljningen av slagträn, designade för baseboll ökat med 6000% (Amazon UK)

De turkiska affärsinnehavare som svingar dessa redskap har fått råd av polisen att det bara är tillåtet att använda dem inne i butikerna som försvar, men definitivt leder till arrestering om de hotar en "ungdom" utanför, som förbereder sig att kasta en tegelsten eller Molotovcocktail.


På den här sidan av Atlanten har vår egen Federal Emergency Management Administration (FEMA), (som sorterar under Department of Homeland Security,) på sin webbplats och i olika broschyrer gett ut råd om hur vi ska förbereda oss inför alla olika farofyllda situationer som kan uppstå. Vi bör se till att vi alltid har ett förråd för minst 72 timmar, av användbara saker som: mat som kan tillagas utan el, vatten, ficklampor med reservbatterier, tändstickor som klarar fukt osv. Eftersom bankomater och kassaapparater sannolikt kommer att vara ur funktion på grund av ett kraschat elnätet, bör kontanter och mynt finnas tillgängliga för akuta inköp.

Å andra sidan, har FBI nyligen skickat ut information till innehavare av militära överskottslager och vapenbutiker, att de ska vara på jakt efter personer som gör inköp av bl a: vattentäta ammunitionslådor och burkar för tändstickor, måltider färdiga att äta, utrustning för mörkerseende, natt-ficklampor etc. Överskottsbutikens ägare uppmanas att "kräva legitimation av alla nya kunder, föra register över inköp och anteckna misstänkta uttalanden, människor och fordon." Särskilt misstänkta är kunder som insisterar på att använda kontanter för sina inköp.


Ms Napolitanos Departement hävdar att "... ensamvargar och små terroristceller som omfamnar en våldsam höger-extremistisk grupp-ideologi är det farligaste inhemska terroristhotet i USA."
Ignorera jihadister som skriver in sig i klasser för flygutbildning, utan att vara intresserade av instruktioner för start och landning.

Det verkar som om man följer råden från ett härskardepartement riskerar man att bli misstänkt för att vara terrorist av ett annat.

Medan hissen sakteliga går mot avgrunden är det klokt att försöka behålla sinnet för humor.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Du tillhör nog det mest humorlösa kritter som hittas på nätet...

Berit sa...

Vad säger det om dig som använder din tid till att läsa det jag skriver?

Anonym sa...

Den berömde Alex Jones har mycket material om FEMA
/// SS

Anonym sa...

http://vimeo.com/18558936

Anonym sa...

klippet funkade inte kolla på denna istället.


http://vimeo.com/couchmode/user5680026/videos/sort:newest/18558936

Berit sa...

Anonym, jo då det funkar.

Knute sa...

Condemned as a racist for his comments on ‘Newsnight’ following the riots, the historian David Starkey speaks out against those who tried to silence him for confronting the gangster culture that has ruptured our society.

http://www.document.no/2011/08/london-det-handler-ikke-om-kriminalitet-og-kutt-det-handler-om-kultur-og-dette-er-bare-begynnelsen/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.