21 augusti 2011

Och de kallar sig människor....

Wylie, en afghansk hund, räddades i februari av en konvoj brittiska soldater under en patrull i Kandahar, där publiken vid ett hundslagsmål slog den mindre hunden med träklubbor för att tvinga fram den sista kampgnistan.

Veterinär Narelle Jensz från Australiens polis tog hand om hunden när soldaterna återvände till basen.
Jensz uppgift var att utbilda afghanska polisen men det var som inofficiell hund-räddare, veterinär och hund-adoptions-agent i södra Afghanistan, som hon blivit något av en legend.
Wylies skador var så allvarliga att Jensz inte trodde att han skulle överleva, men han klarade sig.

Två veckor senare fraktades hunden tillbaka igen. Lokala "dog-fighters" hade klippt av Wylies öron och skalperat honom i processen, innan du också använde samma hemgjorda kniv att skära upp nosen från näsan till under ögat. Han lappades ihop igen av Jensz och ett team av läkare från Australian Defence Force, bara för att återvända från sitt farliga liv utanför basen med nya skador - ett sticksår i bröstet och ett brutalt kuperad svans.

Sedan en dag, haltade han tillbaka till lägret, efter att Kandahars lokalbefolkning - av vilka många föraktar hundar bara marginellt mindre än de föraktar koalitionssoldater - hade försökt skära av hans penis.

"Det var första gången jag kände mig besegrad eftersom Wylie hade blivit en symbol för Kandahar", sade Jensz . "Så många soldater identifierade sig med honom och jag kunde inte räkna ut hur man kunde hålla denna hund vid liv. Det var den dagen jag bestämde mig för att jag var tvungen att ta honom med mig."

Med hjälp av en brittisk och en amerikansk "djur-räddnings-fond", evakuerades Wylie till London via Kabul för sex veckor sedan, för att börja den långa vägen genom karantänens labyrinter för att, som Jensz hoppas, så småningom komma till Australien och hennes egendom strax utanför Canberra .
-------------------------
"Om du ser män som utesluter någon av Guds skapade varelser från skydd, medkänsla och medlidande, kommer du också att se män som kommer att handla så mot sina medmänniskor." 
 St Franciskus av Assisi

"Jag har inte mycket till övers för en människa vars religion inte uppskattar hundar och katter " Abraham Lincoln

Läs också föregående inlägg, "En våt hundnos"

4 Kommentarer:

Cello Jr sa...

Amen till Abraham Lincoln. Västvärldens omtanke om djur är globalt sett unikt. Tobias Woolf i "I Faraos armé" berättar hur han 1965 i Sydvietnam adopterar en hundvalp som amerikanernas allierade i sydvietnamesiska armén höll på att grilla levande.

I The Economists brevavdelning läste jag för en tio år sen om hur vissa primitiva vietnameser torterar hundar med blåslampa för att sedan inandas adrenalinet, som skall stärka potensen!

Glöm att Fredrik Reinfeldt skulle kalla sådan grym vidskepelse för "blott barbari". Blott barbari blott Sverige har, typ.

gäster sa...

DF til justitsministeren: Nu må sex med dyr forbydes

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, reagerer med bestyrtelse over en stikprøveundersøgelse blandt danske dyrlæger, der viser, at 17 procent af dyrlægerne i løbet af deres karriere er stødt på dyr, der er blevet seksuelt misbrugt. Derved forsvinder argumentet mod et forbud, da der nu er dokumentation for, at en del dyr udsættes for seksuelt misbrug.

http://www.danskfolkeparti.dk/DF_til_justitsministeren_Nu_m%C3%A5_sex_med_dyr_forbydes.asp

Anonym sa...

Mussarna betraktar hundar som smutsiga och orena
Vi betraktar mussar som galningar och fanatiker
Vi skulle hellre ha en herrelös hund i huset än en musse som kallar sig asylsökande.
/// SS

Knute sa...

Vilka vi, SS? Och vilka mussar? Glöm inte det lilla ordet "vissa" framför ordet muslimer, generaliseringar ses inte med blida ögon av dem som ser högerextrema spöken överallt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.