12 augusti 2011

Se på det som Stimulans

Diskussionens vågor går höga i England nu över om upploppsmakarna och förstörarna ska förlora sina socialbidrag som straff för allt de förstört.
Oj, Oj!

De som säger JA menar:
"Ingen skattebetalare ska behöva bidra till dem som har förstört egendom, stulit från sitt eget samhälle och visat likgiltighet för det land som försörjer dem."

Och de som säger NEJ:
"Att ta bort förmåner från dem som dömts för upplopp och brott kommer bara att skapa mer problem för samhället.
De som dömts kan ha barn och det skulle straffa barnet också."

Jag tycker engelsmännen borde tacka alla huliganer i stället. Tänk vilken stimulans detta är för Storbritanniens ekonomi. Tänk på alla arbetstillfällen det skapat!
Under bara tre nätter har modiga ungdomar garanterat arbete för mängder av människor i ett samhälle som länge kämpat med hög arbetslöshet.
Glasmästare, snickare, murare, sophämtare, bilförsäljare.....för att inte tala om tillverkare av byggnadsmaterial och alla "prylar" som fanns i affärer och skyltfönster. De kommer att ha sysselsättning i flera år framöver.


Och inte bara de. Tänk på hur upploppen också ökat levnadsstandarden för väldigt många. De äger nu nya TV-apparater, iPods, märkeskläder och skor...

9 Kommentarer:

Johan Y sa...

Snygg jabb mot Keynes där.

Moraliskt håller jag med om att de borde fråntas socialbidrag, även om många av dem ryktas ha jobb. Tyvärr är det opraktiskt. Jag föreställer mig att arbetsmarknaden i England precis som i Sverige är så reglerad att det i praktiken är omöjligt att snabbt börja försörja sig. Här skulle det aldrig gå att jobba för en dagpenning och då är de enda möjligheterna tigger, kriminalitet, eller socialbidrag. Tyvärr.

Straffarbete i områdena de förstört däremot. Det hade varit en bra idé. Låt några gamla officerare ligga på dem så att de gör ett gott jobb och sonar all skada de ställt till med. Ansvar är viktigt, likaså försoning efteråt.

Anonym sa...

En liten kommentar om att huliganer inte är rätt ord i sammanhanget. Fotbollshuliganer är väldigt lokalpatriotiska, många huligangrupper har upprätthållt ordningen och jagat bort plundrarna från sina "områden".

Berit sa...

I min "bok" är huligan en tuff och aggressiv ung person, en buse i största allmänhet.
Ett ord som använts för att referera till personer som ägnar sig åt våldsamheter.

Anonym sa...

missa inte Svd,s artikel om upploppen:
http://www.svd.se/kultur/plundring-substitut-for-shopping_6383856.svd
Inte för artikeln, som är den vanliga rapparkaljan från marxisterna, utan
Krille_S kommentar, som kommer först om man använder "best rating".
Kommentaren är lika lång som artikeln och mycket läsvärd och tänkvärd.
Leif

Gäster sa...

Kommentaren av Krille_S i SvD är ett citat av en läsvärd recension av Theodore Dalrymples bok "Livet på samhällets botten - världsbilden som skapar underklassen"

http://dagensbok.com/2008/12/15/theodore-dalrymple-livet-pa-samhallets-botten-varldsbilden-som-skapar-underklassen/

gäster sa...

En video som visar att det inte bara var svarta marginaliserade ungdomar som polisen haffat:

brevbärare, miljonärsdöttrar, skollärare, fastighetsmäklare...

http://hodja.wordpress.com/2011/08/12/de-marginaliserede/

Knute sa...

Skjoldungen uppmärksammar Berits inlägg och skriver att det är "den hidtil bedste indsigt i venstrefløjens økonomiske visdom".

http://hodja.wordpress.com/2011/08/12/vort-finanstillaeg/

Anonym sa...

Det är intressant att läsa hur olika man kan se på upploppen i Storbritannien. Här är premiärminister David Camerons analys: This has been a "wake-up call for our country", there has been a "slow-motion moral collapse" in the UK. "Irresponsibility. Selfishness. Behaving as if your choices have no consequences. Children without fathers. Schools without discipline. Reward without effort. Crime without punishment. Rights without responsibilities. Communities without control.”

Labour ledaren Ed Miliband levererade en helt annan förklaring till problemen. Han skyllde upploppen på "The bankers who took millions while destroying people's savings: greedy, selfish, immoral. "The MPs who fiddled their expenses: greedy, selfish, immoral.
"The people who hacked phones to get stories and make money for themselves: greedy, selfish and immoral.”

Detta är den vanliga vänsterliberala förklaringen till alla samhällsproblem. Skyll på allting annat än dig själv. Det är inte förövarnas fel utan bankernas, politikernas, journalisternas eller ofta det diffusa “samhällets” fel. Ingen förövare behöver längre ta ansvar för sina handlingar. Kriminella invandraungdommar som bränner ner skolor och kastar sten på polis och brandmän är “offer” utan egen skuld, det är skolans fel att skolelever blir mobbade inte förövarnas etc. I det vänsterliberala samhället har de kriminella elementen aldrig någon skuld i de våldshandlingar de utför utom möjligtvis när förövaren har en annan politisk uppfattning än de själva som i Breivik fallet.

Clas

Anonym sa...

varför får man högre levnadsstandard om man har en ny ipod, tv eller ett par märkesskor?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.