15 augusti 2011

Skamlöst utnyttjande av en tragedi

Efter massmordet på Utøya uttalade sig Norges ambassadör i Israel, och sa att den terror som drabbade Norge inte var framkallad av landets utlänningspolitik, till skillnad från den som drabbar Israel. Det är ett minst sagt ologiskt resonemang.

Breiviks attentat bör lämpligen betraktas som ett verk av en galen man. Hans politiska åsikter kanske inte var galna, men handlingen var oprovocerad.

Terrorn och raketbeskjutningen mot Israel är lika oprovocerad som det som hände på Utöya i Norge. Palestiniernas krav rör sig om att staten Israel ska sluta existera. En kollektiv galenskap med stöd i Koranens judehat.

Hela jämförelsen är smaklös och ett sätt av ambassadören att skamlöst utnyttja en tragedi. Hätskheten mot Israel i Norge är utan proportioner. Från Hodja:

Nytt bottenrekord i norsk antisemitism med HamaSS-reklam

"Vibeke Løkkebergs 'Gazas tårar' är klar för finalen i Folkets Amanda, efter att ha slagit ut publikframgångar som 'Nokas' och 'Knerten gifter sig'.

Vibeke Løkkeberg drar paralleller mellan filmen och de ohyggliga morden på Utøya."
Gazas barns tårar under Israels anfall vid nyåret 2009... Men i stället för att visa en trailer för den "norska" filmen, kommer här ett klipp ur ett palestinskt barnprogram. En flicka sjunger om sin döda syster som hade smyckat sig med ett bombbälte runt midjan."Jag är en röst för Intifadan, och ingen röst är starkare än min;
Jag är den sista viljan hos Martyren
som älskade döden på marken i hemlandet.
Min röst vägrar att vara tyst.
Jag är syster till en
som smyckat sig själv och omgjordat sig med döden.
Jag är rösten av sten och träd, de blödande sårade."

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag hatar allt som har med Mellan Östern att göra
och jag skulle aldrig sätta min fot där.
Detta ämne är så infekterat så trist och är det någon som styr i Israel/Paletsina Gaza eller Libanon så är det DJÄVULEN
/// SS

Anonym sa...

Instämmer fullständigt med att att det är djävulen som styr.

Gäster sa...

Palestinska flyktingläger i Syrien bombas av syrisk militär, men det är inte intressant för media, eftersom det inte går att beskylla Israel...

En färsk opinionsundersökning bland palestinska araber pekar på att bildandet av en palestinsk stat knappast skulle leda till fred i Mellanöstern.

73 procent instämmer med den muslimska traditionen (Hadith) som uppmanar muslimer att döda judar var helst de finner dem.

Det är “helt rättmätigt” av de palestinska araberna att i september ta upp frågan om en palestinsk stat i FN, säger Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=272826

http://kentekeroth.se/2011/08/16/om-nu-nagon-trodde-att-konflikten-loser-sig-med-ytterligare-en-arabisk-stat/

Hjalbert sa...

Pamela Geller: Sommarläger? Ett träningscenter för antisemitisk indoktrinering

"Det finns inget som helst rättfärdigande av Breviks agerande. Det finns inte heller något rättfärdigande av Norges antisemitism och demoniseringen av Israel.

Utöyalägret var inte islamistiskt, men det var inte långt därifrån. Breivik angrep framtida ledare för det parti som är ansvarigt för översvämningen av muslimer till Norge som vägrar att assimilera sig, begår stora brott mot infödda norrmän, begår gruppvåldtäkter utan att straffas och som lever på bidrag ... allt detta görs utan norrmännens medgivande."

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/07/summer-camp-indoctrination-training-center.html

Knute sa...

Jag kommer att tänka på Påvens påstående att i islam är Allah så transcendental att det gränsar till satanism. Med andra ord kan man inte se någon skillnad mellan islams gud och islams djävul.

http://www.lifesitenews.com/news/archive/ldn/2006/sep/06091802

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/07/grotesk-muslimsk-lag-ger-fangvaktaren.html

Knute sa...

I følge ambassadøren støtter Norge Israel, samtidig som man støtter en PA-administrasjon som stadig erklærer at man ikke vil godta Israels eksistens som en jødisk stat!

Verken Hamas eller PLO har slettet noen av sine charter som går ut på å fordrive jødene fra hele dette de kaller ” Palestina-området.”

Og Norge ” støtter” altså begge deler – Israels eksistensberettigelse, og palestinernes benektelse av Israels eksistensberettigelse!

Det er jammen godt gjort! Ambassadøren fortoner seg som en person midt i en gigantisk svingdør, der man faar døren midt i ansiktet hvis man kommer i skade for å snu seg 180 grader og ta et skritt i motsatt retning.

Det finnes to enkle norske ord til beskrivelse av en slik “holdning”: Hykleri, og dobbeltmoral!

http://www.document.no/2011/08/javelnei/

Knute sa...

En alvorlig konflikt på Gaza-stripen nå kan ha en uoverskuelig virkning på stemningen i araberverdenen, og særlig Egypt.

Som om ikke det er nok. Pro-palestinske europeiske land, som Spania, mener at EU må gå inn på palestinernes side, og sørge for at det opprettes en palestinsk stat.

http://www.document.no/2011/08/fare-for-storkonflikt-gazaisrael/

gäster sa...

Veto Any UN Declaration
of a Palestinian State in Israel

Palestinian leaders have announced their intentions to ask the United Nations to formally recognize a Palestinian State by September 2011. Abbas intends to establish a state on Land that is currently inhabited by Jewish families.

We therefore want to clearly tell the United States government, the United Nations and the world at large that we reject the establishment of a foreign state within the borders of Israel.

Please join us in signing this petition against the declaration of a Palestinian state in the Land of Israel.

http://www.unitedwithisrael.org/petitions/white_house/

Knute sa...

Irans president Mahmoud Ahmadinejad:

Skapandet av en "palestinsk stat" är bara det första steget till förstörelsen av Israel.

http://semit.wordpress.com/2011/08/31/9007/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.