23 augusti 2011

Som man bäddar får man ligga

Mark Steyn:

"När upprorsmakarna började dra in i centrum och bränna närmare de platser där alla dessa vänster-kändisar lever, började stämningen vända. Men faktum är att detta är människor - en femtedel av brittiska barn, som växt upp i hem där ingen arbetar. Med andra ord, de är vana vid att få sitt boende, sin mat, sin dryck, sina läkemedel, sina X-boxes, sina iPods och andra leksaker från staten. "

Steyn säger att kravallerna ska skyllas på "beroende av staten ".

"Tanken att en person- att någon stiger upp på morgonen och klär på sig och går ut genom dörren och inte återvänder förrän sent på eftermiddagen när dagens arbete har avslutats - det är en helt främmande ritual för dessa människor och för alla de känner. De har lärt sig av den stora statliga välfärdsstaten att de är befriade från behovet av att arbeta. De är befriade från behovet av gemenskap. De är befriade från behovet av allt annat än den typ av sinnlig självtillfredsställelse de får genom sina kassa, trista, små elektroniska leksaker."

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Eller så är det orättvisor i samhället och strukturell rasism... Men den förklaringen är väl för "lätt"?

Berit sa...

Förklara dig närmare, är du snäll

Anonym sa...

Yra om strukturell rasism är väl att göra det lätt för sig om något. Hade inte denna vansinnesinvandring av åt helvete för många etniciteter och kulturer pågått i en tid då arbetslösheten redan är för hög, så hade dessa problem aldrig uppstått. Men den förklaringen är väl för "svår"? Blodsven

Anonym sa...

Bodsven: "För många etniciteter och kulturer"?! Varför skulle vi inte kunna hantera människor från olika bakgrunder? Hur fast i dina vanor är du om du inte kan hantera att någon annan inte har andra vanor? Klarar du av att ha grannar? Vänner? Är alla exakt som du?

Anonym sa...

Eftersom inget samhälle i hela världen kan hantera klankulturer som har för vana att vandalisera, våldta, misshandla, mörda etc, så varför skulle jag kunna hantera det? Du däremot, tycks ju kunna hantera skiten, så varför inte resa dit och reda ut problemet. Blodsven

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.