25 augusti 2011

SVT Rapport

Eftersom de svenska TV-Rapport-nyheterna inte varar hur länge som helst, måste man förvänta sig att de utvalda nyheterna är mycket viktiga. I går upplyste man att IKEAs ägare Ingvar Kamprad hade varit medlem av det svenska nazistpartiet i 1941.

Denna pinsamma sak har man känt till i åratal, och Kamprad har ursäktat sig med sitt ungdomliga oförstånd. Sverige var överhuvudtaget mycket infekterat av sympati för Hitlertyskland av olika skäl - inte minst som god handelspartner och som motståndare till Sveriges grannländers kommunistiska diktaturer. Härtill kom naiva europeiska politiker som Chamberlain med hans ”Fred i vår tid”.

Det ”nya” i TV i går var att man hade upptäckt att Kamprad den gången blev övervakad av SÄPO. Inte så konstigt. Det var väl deras uppgift!

TV lät därför chefredaktör Daniel Poohl från det starkt kommunistist-infekterade ”Expo” prata om Kamprad - som om kommunismen var bättre än nazismen. Den har till och med fler dödsoffer och mördade på sitt samvete - om den nu har ett sånt.

När man så ser vidare på nutidens politiker och massmedias enorma kasta-sig-på-magen för den politiska ideologin ”islam”, som inte står nazismen efter, så verkade Rapport rätt så fånigt.

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Nja Kamprad är ju en av världens rikaste. Han är alltså en kapitalist och arbetarutsugare och skall alltså enligt vänsterns talesmän på alla sätt svartmålas innan revolutionen bryter ut och han kan saklöst dödas så att vänstern kommer åt hans stora förmögenhet.

Anonym sa...

Väldigt bra skrivet. Men nu måste jag ha er hjälp. I mina sena tonår drogs jag en gång med till högerpartiets möten av en kamrat. Och jag var nog på flera möten (kanske 3). Därefter ändrade jag mig och vid tiden för mitt allra första val betraktade jag mig som socialliberal (det finaste man kunde vara enligt min mening, att vara för både frihet och sociala reformer) och röstade följaktligen på folkpartiet. Vid nästa val hade jag ändrat mig igen och under intryck av Vietnamkriget hade jag blivit kommunist och röstade åtminstone en gång (kanske två gånger) på ett extrem-vänsterparti. Därefter lämnade jag allt detta (ateismen, materialismen och kommunismen) och har under en följd av år röstat på KD (huvudsakligen på grund av familjefrågan), vilket jag dock inte kommer att göra i nästa val ("familjekostymen" är liksom för trång numera). Och nu måste jag fråga er: Var är mina rötter (i analogi med SD:s välkända rötter) ? Är jag en smygmoderat, en smygliberal, en smygkommunist eller en smygateist ? Eller vad är jag? Vad är det jag skall varna mina vänner för ?
/SD

Anonym sa...

vad den unga Ingvar Kamprad hade för sig innan och under WW-II har knappast betydelse idag.
Däremot har det betydelse att samma Ingvar Kamprad genom sitt "IKEA" dödade hela svenska möbelindustrin och satte tiotusentals arbetare, möbelsnickare och företag på "pottkanten" och för de med företag; i konkurs!
Vad har då den goda Ingvar Kamprad tillfört Sverige i ersättning?
Inte mycket tillsyns, en del arbeten som lågavlönad butiksanställd, en temporär växt inom åkerinäringen intill de polska företagen tog över.
Kamprad är ingen "välgörare" och betalar ogärna skatt i Sverige.

Jag har visiterad en IKEA-affär tre gångar under mitt mer än sextioåriga liv och det var; första, enda och sista gång.

Anonym sa...

Vad jag kan förstå stod det alla dessa "tiotusentals arbetare" (som du nämner) helt fritt att konkurrera med Kamprad, så också nu.

Lisa/

Jacobssons tankar sa...

Kamprad är för framgångsrik, Kungen för populär. Man får i Jante-landet Sverige inte sticka ut om man inte tillhör politiker frälset eller journalist adeln.
I min ungdom (16 år gammal) var jag medlem i KFML(r). Sedan väste jag till mig som en hundvalp och fick min syn. Vi har väl alla provat på olika (sådant som AB gillar). RFSU/RFSL uppmanar ju småungar att utforska och prova.

Berit sa...

“If you're not a liberal at twenty you have no heart, if you're not a conservative at forty you have no brain.”


Winston Churchill

Anonym sa...

Till "Anonym"...
Såklart är det fritt att tävla med Ingvar, det är inte kontentan av min inlaga.
Däremot pekar jag på att denna person verkar sätta egennyttan främst och sånt är inte så värst klädsamt i den position den goda Ingvar idag befinner sig.
Jag och de flesta med annat än snömos mellan öronen ger väl f*n i om han gillade Adolf i unga år, vad där har vikt är att denna person där tillhör världens mest besuttna, är en snåljåp och tyvärr verkar ha förpassat chansen att genom sin rikedom, lyfta det gemensamma till allas bästa och kanske på köpet bli ännu rikare!
Var det svårt ? Tänk Bill Gates - Warren Buffet eller varför inte Mearsk Möller där ger miljarder varje år till forskning, konst och andra välgörande ändamål.
Kamprads fonder är passiva överlag och hans eftermäle lär viktas precis av hans svärmen för Adolf och hans snålhet.

Berit sa...

Hur många människor har fått jobb och sin försörjning genom Kamprad?

gäster sa...

Så har den gamle kämpen Ingvar Kamprad återigen – för vilken gång i ordningen – tagit över rollen som veckohavande nazist i svenska media. Nu kan drottning Silvia pusta ut några veckor innan hon går på för nästa naziperiod. Vem som står på tur att avlösa Ingvar Kamprad är för tillfället oklart.

http://mopsen.wordpress.com/2011/08/25/veckohavande-nazist/

Anonym sa...

Vänstern och dess medlöpare håller väl på att göra i byxorna nu när stasilistorna snart kanske kommer till allmän kännedom. Verkar som man försöker förskjuta perspektivet. Är det inte silvia och kamprad så är det utomjordningar och översvämningar.

Anonym sa...

Kamprad stack från Sverige för att löntagar fonderna inte skulle äta upp IKEA och så gjorde familjen Rausing
/// SS

Knute sa...

Egentligen är IKEA samma andas barn som Volkswagen. Möbler till folket, bilar till folket. Nationalsocialismen hade vissa likheter med socialdemokratins folkhemsidé.

Men det är inte därför vänstervridna media hetsar mot IKEAs grundare Kamprad, nej det är för att han tjänar så gräsligt mycket pengar.

Anonym sa...

Är inte både EXPO och IKEA för islams (nazisternas vapenbröder) införande i Sverige,genom sitt låtsade mångfaldsvurmande!?

xbenedictx

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.