13 augusti 2011

Upprorsmakarna är en produkt av den styrande eliten

Bloggen Vår stund i Sverige skriver:

Kravallerna i London och på andra håll i Storbritannien är en ironisk hyllning till den långsiktiga intellektuella dvala, [LETARGI], moralisk feghet, inkompetens och karriärist- opportunism hos den brittiska politiska och intellektuella klassen......

och länkar också till det jag skrev för ett år sedan, men som tål att läsas igen:

Invandring och välfärd

Det finns närmare 7 miljarder människor på jorden. Har alla dessa rätt att leva i USA eller i Sverige om de vill? Ja eller Nej?

Vem har rätt att bestämma om det?Milton Friedman är den som myntat uttalandet: "Man kan inte ha fri invandring i en välfärdsstat".

Det syftar inte bara på sociala program, som bidrag till mat, husrum och sjukvård.
Man måste se på hela fördelningspolitiken.
I "överförings-staten" beskattar man de förmögna och medelklassen och omfördelar resurserna till låginkomsttagare genom olika former av understöd, förmåner och subventioner.
Över hela världen verkar det vara det huvudsakliga ändamålet för en regering.
Man överför medel från människor med höga förutsättningar och hög inkomst till de personer som har en lägre förutsättningsnivå.

I USA räknar man med att all skatt som betalas in av en familj med collage-utbildning går åt till understöd för en immigrantfamilj med "små förutsättningar".
En immigrant som blir en så stor börda har landet inte råd med.

Politiska val i ett land handlar egentligen till största den om hur medel ska fördelas i framtiden. En policy som garanterar medborgarskap till ett stort antal låg-producerande låginkomsttagare skapar inte bara nya mottagare för statliga program, men också nya väljare som stöder dessa program.
Om man har rösträtt har man också koden till 'bankfacket", vilket öppnar för ännu mer omfattande beskattning av de som producerar och man får mer inflytande över andra människors liv och resurser, som man annars inte skulle ha någon rätt till.

Cato-institutet, som förordar fri invandring, har sitt förslag till lösning: "Skrota välfärdssystemet! Bygg en mur runt välfärdsstaten, inte runt nationen."
Det är lätt att säga tulipanaros, men man har svårt att presentera förslag på hur man praktiskt ska gå tillväga.
Institutet stöder också förslag om att ge amnesti till de 10-20 miljoner illegala som redan finns i landet. Runt 60% av dessa har lämnat skolan i förtid, är så gott som analfabeter på två språk och självskrivna för socialbidrag i alla former.

De som förordar "öppna-gränser-politiken" och som säger sig vilja skrota välfärdssystemet öppnar i praktiken stora famnen för Social Security, Medicare och ett 60-tal behovsprövade bidragsprogram. Det är totalt orealistiskt att tro annat.

Andra säger att det är orealistiskt att deportera alla dessa 10 till 20 miljoner illegala, men det är som att säga att polisen inte kan fånga alla inbrottstjuvar, därför bör vi ge alla bovar amnesti.

Obama slängde ut idén om total amnesti för alla illegala i ett desperat försök att försäkra sig om röster från Latinos, men mötte så mycket motstånd från allmänheten, som generellt inte favoriserar amnesti för lagbrytare, att det hela tystades ner till efter valet.

Många politiker vet att en ständig ström av lågutbildade, okunniga immigranter hjälper dem att öka regeringens makt och inflytande.
Det är verkligen synd att inte alla landets invånare inser faran med det.

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen det här är första gången jag är helt överens med Berit. Mycket bra sammanfattat
/// SS

Berit sa...

Tack SS! Glad att du "skådat ljuset"
(sagt med ett varmt lende ;)

Hjalbert sa...

Vad som har hänt är att en stor del av de vita underklassungdomarna har blivit svarta, de har anammat svart kultur och ett svart språkbruk.

Det är en särskild sorts våldsam, destruktiv, nihilistisk gangsterkultur som har blivit på modet. Både svarta och vita och pojkar och flickor talar det här språket idag.

Språket är rakt igenom falskt. Det är en jamaicansk dialekt som introducerats i England. Det är därför så många av oss har känslan av att vi numera lever i ett främmande land.

Det handlar om svart kultur. Det är en enormt viktig fråga. Det handlar inte om hudfärg.

http://www.youtube.com/watch?v=bAGTE_RGN4c&feature=player_detailpage

http://www.friatider.se/har-orsakar-forskaren-pk-panik-i-bbcs-direktsandning

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Hjalbert. Det fenomenet kallas för whiggers, en blandning av svart och vitt.

Egil sa...

Hjalbert: Ska det vara äppelknyckarbyxor och käcka gossar?

Hjalbert sa...

Käcka gossar i äppelknyckarbyxor, det var mycket länge sen. Nu ska det vara hängbyxor som nästan trillar av rumpan.

Anna sa...

Det går inte att bygga murar kring välfärdsstaten om man inte samtidigt berövar dem som är beroende av den rösträtten.

Egil sa...

Anna: Och då tangerar man fascism.

Knute sa...

Ja, i Danmark har der jo hele tiden været et demokratisk flertal imod den ikke-vestlige indvandring. Fremmedimporten startede forholdsvis tidligt i 60-erne. I det lille halve århundrede, der er gået, har der endnu aldrig været en meningsmåling, der ikke viste det. Men det har man ordnet meget smart. Det, der engang hed demokratisk flertal, hedder i dag populisme og så kan man bare køre landets vælgere og skatteydere over. Det er tilmed institutionaliseret i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og andre tilsvarende juridiske foranstaltninger, der sætter de fremmedes interesser over vores. I dag er det ligegyldigt, hvad vi stemmer på. Højre, venstre, centrum. Vi kan alligevel ikke ændre noget.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/08/15/formalslos-modstand-imod-indvandring/

Anonym sa...

Den dag alla blir lika inför lagen kanske vi börjar närma oss något som liknar demokrati. (Vad det nu är) Men så är det inte idag 2011. Demokrati är en utopi.

Anonym sa...

Den dag alla blir lika inför lagen kanske, kanske jag börjar tro på något som kan kallas demokrati. Men så är ju inte fallet idag. "Demokrati" är en utopi. Om de hycklande politikerna förespråkade samma "hårdare tag" mot tex poliser eller andra politiker som begår brott eller är korrumperade, som dom gör mot folket, då skulle jag bli en laglydig medborgare att räkna med. Men så länge inte detta sker och så länge dom håller varandra om ryggen, kommer jag ALDRIG att bekänna mig till det här samhället. Jag är Outlaw, och trivs med det, är stolt över det och känner mig fri.

Anonym sa...

du som skriver ovan här....gissar att du gärna vill ha tex sjukvård + hjälp med diverse då du blir sjuk å gammal, det är sådan hårt arbetande skattebetalar som jag som håller detta system upp, inte du.
Om du vill vara fri så flytta upp till en koja i lappland och överlev där tex ett år, genom -35 , snö, mygg, brist på mat etc. så kan vi snacka sen

jag är född i kiruna, fd FN soldat ett par ggr, har barn och familj idag i stockholm, den dagen du tar lagen i händer mot mig eller min familj så kommer jag plocka dig bara så du vet....

Sanity sa...

Ja du. Komma med dessa påståenden år 2011. Skulle kanske ha varit mer aktuellt på 1500-talet innan man började driva slavhandel och göra dessa regioner urfattiga på resurser så att folk som råkar födas i dessa regioner måste lida pga regionens historia av amerikansk, svensk, fransk, holländsk, dansk, engelsk utarmande (listan av länder kan göras lång dit folk bör vända sig för att få tillbaka en bit av det som stals). Man kan gnälla på att invandrare kommer hit men det gnällandet kommer inte att sätta stopp för invandrandringen. "Man kan inte ha fri invandring i en välfärdsstat" - Vem har sagt att jorden ska ses som stater med gränser som ska stänga in sig? Nationalister och dess patrioter.

Sanity sa...

Åsikter har inga gränser vill jag tillföra till mitt inlägg. Det är en gemensam värld för oss alla - http://www.light4utoya.net/

Sanity sa...

Fortfarande inte ett skymt av mitt förra inlägg.
Upploppen började efter att en man sköts av polisen och folk blev upprörda. Folk som ville ha ett "raskrig" i detta läget gick ut och kastade ut sina rasistiska motiv för att detta skulle ske men fick alla de fattiga och vandaler som bara brydde sig om sin egen välvilja med sig i kravallerna. Titta, jag skrev inget om vilken hudfärg man måste ha för att vara rasist och för detta "raskrig" - det fanns folk med många hudfärger för detta, för vi lever i värld där hudfärgen/kulturen/födelseort inte har någon avgörande del i vilken åsikt man bör ha. Sådan åsikt har bara rasister.

Knute sa...

Det handlar inte om kriminalitet och nedskärningar, det handlar om kultur, och detta är bara början.

"Without the gang culture of black London, none of the riots would have happened – including the riots in other cities like Manchester and Birmingham where most of rioters were white.

A particular sort of violent, destructive, nihilistic, gangster culture has become the fashion. This sort of black male gang culture militates against education. It’s not skin colour, it’s cultural.

I must be as free to comment on problems in the black community as blacks are to point the finger at whites, which they do frequently, often with justice, and with impunity."

http://www.document.no/2011/08/london-det-handler-ikke-om-kriminalitet-og-kutt-det-handler-om-kultur-og-dette-er-bare-begynnelsen/

Berit sa...

"Sanity?" Nu är det ju så att vi råkar ha stater och resonemanget är anpassat till den situation som råder.

Knute sa...

Plundringen i London var inte spontan, men organiserad.

"Kriminelle bander begravde stridsøksen og organiserte plyndringen, bla. ved å starte storbranner. Det er skremmende perspektiver.

Venstreliberale journalister og forskere liker å skylde på sosiale faktorer, men noen av de fattigste områdene, som Tower Hamlets, var rolige. Teorien stemmer ikke."

http://www.document.no/2011/08/london-opptoyer-organisert/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.