31 augusti 2011

I Uppsala ska förskolebarnen ha politiskt korrekta åsikter

Det var inte länge sedan som jag på ett möte för Nordiska Kommissionen för Mänskliga Rättigheter hörde, hur svenskarna gång på gång blir bestulna på sin föräldramyndighet. Och nu hörde man det igen i TV-nyheterna tisdag:

Föräldrar i Uppsala hade varit ovetande om att man ställde frågor med sexuell bakgrund till deras förskolebarn och var upprörda.

Denna nosande i folks privatliv är oanständigt och helt speciellt när det angår barn. Det är en andlig våldtäkt. Barn måste ha lov att behålla sin oskuld så länge de kan/vill och själva upptäcka den stora märkvärdiga världen utan att sexgalna människor blandar sig med sina uppvisningar. Man har genom de sista fem-sex decennierna lagt ett så oförskämt press på barn om vad de skall mena och tänka och bete sig, att man borde skämmas. Finns det inte ett dugg respekt längre för andra?

"Diskrimineringsombudsmannen, DO, och Skolverket" arbetar på en Likabehandlingsplan på skolor runt om i landet, och på uppdrag av regeringen har skolverket presenterat en "forsknings"rapport om hur barn och unga ser (skall se) på diskriminering och trakasserier.

Det är därifrån förskolorna i Uppsala har tagit enkätfrågorna.

Lena Sievers, utredare på DO skyndar sig att säga att "Vi (=DO) rekommenderar inte att man ska använda enkäter till barn, det är en felaktig uppgift." Ja, naturligtvis! Det ser ju inte bra ut, att DO struntar i föräldrars myndighet över vårdnaden av sina barn.

Åtminstone fyra förskolor i Uppsala har ställt de känsliga frågorna direkt till barnen, trots att de egentligen inte skulle ha gjort det.

Och självständigt tänkande har de tydligen inte.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Efter att jag sett din länk till Bill Whittle om Political correctness och Franfurt skolan faller alla ens tidigare funderingar på plats.

Ovanstående exempel samt de nya ämnet "livskunskap" som vårdslöst utövas på våra barn i skolan följer samma skrämmande mönster.

Joakim.L

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Har föräldrarna ens rätt att ta sina barn ur dessa förskolor utan att soc blir inblandade och kanske rent av tar barnen ifrån dem och placerar dom i fosterhem? För vi vet ju att dom tilldelats denna makt av politikerna. Att bestämma över vilka föräldrar som skall få behålla sina egna barn och vilka som inte skall få göra det. Många gånger kan det verka nyckfullt, dessa beslut i dom sociala nämnderna. Men det är ju också ett ytterst effektivt verktyg att få motsträvigt folk att underkasta sig.

Anonym sa...

Det är väl på dagis och förskolor barnen får lära sig de enda rätta åsikterna.
Det de lär sig då i den åldern går in i det undermedvetna och där blir det kvar för resten av livet.
Därför ser det ut som det gör i Sverige idag,efter sossarnas "Alla(h) skall ha rätt till dagis och förskoleplats för sina barn."
Rätt betyder här skyldighet.
Nyspråk,som tant Mauds Nybyggare som river och bränner ned.
xbenedictx

elina sa...

Jag frågade omgående hur barnbarnets daghem ställde sig till detta. De skrattade lite och antydde att det var bara stockholmsfeminister som frågade ut barnen på det de inte ens visste ord på. Kommer aldrig på fråga i mitt daghem, sa chefen på norrlänska. Jag kände mig trygg ang. tvååringen även om det inte var bara stockholmsfeminister utan statligt organ som rotade. Motståndet finns!

gäster sa...

Vänsterns rättighetsrevolution och högerns ekonomiska revolution är båda barn av 1960-talets individualistiska ideal i USA.

Båda gick förbi svenskarna utan att märkas. Här fick vi bara avigsidorna.

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/kurt-andersen-true-believers

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.