05 september 2011

Arabiens radigalna, förlåt, radikala sekt

I konfliktregionen Ogaden i Etiopien blev för tre månader sedan två svenska journalister tillfångatagna av etiopiska soldater. Det var dramatiskt, journalisterna skottskadades och femton islamistiska rebeller dödades.

Klokt nog har utrikesminister Carl Bildt hittills bara sagt att "det var olyckligt att svenskarna åkte in i Ogaden".

Etiopiens informationsminister Shimeles Kemal säger att svenskarna har tagit sig in i landet med ett gäng terrorister.
– De har till och med fått vapenträning. Deras aktivitet är lite mer än bara journalistik.

Förmodligen ville de dokumentera civilbefolkningens situation, men de borde ha undvikit att liera sig med stridande rebeller. Om den tysta diplomatin slår fel är risken stor att det blir livstids fängelse.

Liksom i grannlandet Syd-Sudan är den kristna majoriteten i Etiopien utsatt för våld från de som föredrar en shariastyrd skräckregim: 69 kyrkor brändes ned på grund av "rykten" om skändad Koran.

”Hela världen skulle behöva en arabisk vår,” utropas i svenska tidningar med vänstervridna Aftonbladet som körledare. Är det bara dumt, eller ligger det någon dolsk plan bakom? Var ligger attraktionen hos islam för gamla kommunister, socialister och broderskapare?

Det är ren och skär uppvigling att applådera kravaller och vandalisering i engelska och andra städer som någon slags kamp för rättvisa. Och att inbilla sig att upproren i Tunisien, Libyen, Egypten och Syrien skulle vara något slags föredöme. Ur dem kommer inte någon demokrati, bara en diktatur med ”religiösa” förtecken.

Medan kristna förföljs och konvertiter till kristendomen misshandlas, demonstrerar Svenska kyrkan obekymrat sitt stöd för moskébyggen under parollen ‘för religionsfrihet och ett öppet samhälle’. Men moskéer ger politisk islam mer utrymme och förhindrar integration. De är inte som kristna kyrkor, de är kommandocentraler. Islam skiljer inte på religion och politik.

Glöm inte terrorattackerna i New York, Madrid och London. Och Moskva den 29 mars 2010, då burka-kvinnor sprängde ett trettiotal personer i luften på en tunnelbanestation.
16 Kommentarer:

Knute sa...

Svensk polis måste lära sig "artig arabiska"

Nu kan svensk polis snart säga "Får jag, vantrogne väktare av ogudliga lagar, få lov att kliva in i ert kalifat?" - på perfekt arabiska.

Vore det inte bättre om invandrarna lärde sig svenska?

http://www.politisk-ukorrekt.dk/?p=249

Ann-Marie sa...

Knute, det lär bli så att vi alla får lära oss arapiska snart... och lära oss att vända @rslet åt rätt håll...

Anonym sa...

Du har otäckt rätt där Ann-Marie! Därför måste vi bekämpa allt och alla som tillåter denna svulst att breda ut sig. Att kommunisterna inte oroar sig, beror på att de fortfarande tror att man kan kontrollera allt folk....Blodsven

Ann-Marie sa...

Absolut Blodsven, jag har då ingen lust att lära mig arabiska, det finns roligare språk som jag hellre vill lära mig och min bakdel vill jag behålla i normalt skick ;o)

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag vägrar lära mig arabiska av ren principsak. Finner absolut ingen anledning till att börja lära detta otroligt fula språk. Skulle det gå så långt att landsförrädarna förbjuder svenska och ersätter det med fulspråket, så får man väl klara sig med gester och charader istället.

Anonym sa...

Usch vilket fult språk - de håller på och harklar sig - vedervärdigt.

Elisabeth

Knute sa...

Shawarma-republikerna brinner

Syria is burning, not because of the Arab Spring or Tyranny or Twitter, or any of the other popular explanations.

The fire in Syria is the same firestorm burning in Iraq, in Turkey, in Lebanon and throughout much of the Muslim world. It has nothing to do with human rights or democracy. There is no revolution here.

Only the eternal civil war.

http://hodja.wordpress.com/2011/09/06/shawarma-republikkerne-braender/

Sven F sa...

Du milde tid... Menar ni allvar, Elisabeth, Ann-Marie och Robin, att ni inte vill lära er arabiska för att det är ett "fult" språk?

Om ni visste, hur mycket glädje jag har haft i min svenskundervisning, av att kunna charma
mina elever med ett eller annat ord på arabiska och somaliska! Det gynnar nämligen deras svenskinlärning...

Ann-Marie sa...

Sven F; helt rätt, det är ett otroligt fult språk eller snarare läte. Det låter som om någon ständigt försöker harkla upp en slemklump...

Anonym sa...

Det är väl ganska typiskt att två svenska "journalister" väljer att liera sig med en islamistisk somalisk rebellarmé som gör uppror mot en kristen nation. Men det kommer förstås inte fram i gammelmedia.

Anneli sa...

Jag förstår inte er aversion mot arabiska, den är kontraproduktiv. Jag talar o förstår arabiska till husbehov men har inte lärt mig att läsa språket. Jag har stor nytta av detta vid otextade eller "överslätande översättningar" när jag lysnnar o tittar på olika tal av diverse arabiska potentater eller annat som vissa kretsar lägger ut på nätet, likaså i kontakt med kristna från MENA-länderna o våra egna små ungdomsgäng. De sistnämnda blir litet ställda när en svensk kärring i övre medelåldern ryter åt dem att uppföra sig hyfsat på deras modersmål. Talar inte danskarna också med gröt i halsen?

Betr Etiopien så har detta land klarat sig genom tvåtusen år som kristet, trots ständiga anfall från den muslimska världen, det kommer de att göra nu med. De är stolta över sin historia även vänstern. Dessa båda svenska journalister får faktiskt skylla sig själva, men naturligtvis bör UD göra vad de kan för att få hem dem ex.vis kan de ju få avtjäna straffet i svenskt fängelse.

Ann-Marie sa...

Anneli, var och en får lära sig vad den vill.
Jag personligen vill INTE lära mig arabiska av ren princip. Som jag skrev ovan finns det massor av andra språk som jag hellre vill lära mig, t.ex. spanska, japanska, kinesiska, ryska eller t.o.m. tagalog....
Arabiska och andra MENA språk har körts ner i halsen på oss av politikerna av någon outgrundlig anledning genom massinvasionen från dessa länder.
Enstaka invandrare är bara pittoreskt och intressant, det som sker nu är bara groteskt.

Anneli sa...

Ann-Marie Vad gäller massinvandringen så är vi nog överens o som sagt man väljer själv vilka språk man vill lära sig. Men om man som jag bekämpar en gammal ond ideologi vars urkunder o främsta uttolkare samt politiska ledare talar arabiska så är det ganska bra att förstå deras tungomål i synnerhet som de säger helt andra saker på arabiska än det de säger på engelska eller svenska o det är den arabiska versionen som gäller. Sr bara på vad Arafat o Abbas sagt till sina egna om ex.vis Osloavtalet o vad de sa på engelska. Nu senast Abbas där han säger att förhandlingar med Israel aldrig kan leda någonstans så länge Israel inte tillåter full återvändarrätt för de flyktingar i div läger vilka han inte tänker tillåta bli medborgare i en ev palestinaarabisk stat.

Ann-Marie sa...

Anneli, jag håller med dig om att lära sig fiendens språk så att man kan bekämpa dom, men jag har redan tillbringat alltför mycket dyrbar tid att lära mig om deras ideologi för att kunna bemöta deras lögner att jag orkar helt enkelt inte med deras läten också... Men nu vet jag att jag kan vända mig till dig vid behov ;o)

Knute sa...

THE IRONY: CARL BILDT COULD NOW FACE SUDAN WAR CRIMES HEARING

Swedish FM, Carl Bildt, has always had an “Israel problem”, coupled with that he also has a long history of throwing his support behind the Arabs, he’s most infamous display is that of himself pictured greeting the Leftist Swedish loons who participated in the “free gaza” Mavi Marmara escapade.

So perhaps we now know the reason why this “conservative” Swedish politician takes a shine towards Arab totalitarians and publicly sticks his thumb in the Jewish state’s eye, he’s in deep with Arab oil.

http://tundratabloids.com/2011/10/the-irony-carl-bildt-could-now-face-sudan-war-crimes-hearing.html

Knute sa...

Innan avresan sa Johan Schibbye att de håller på att ”rekrytera en mindre privatarmé för att ta sig sig över gränsen illegalt” och att deras ”fixare har sagt att alla har vapen, vi måste bara se till att ha mer vapen än de andra”.

Det syns att den omogne kommunisten (bl. a före detta redaktör för RKU:s publikation Rebell) tycker det är bra häftigt.

Men så sket det sig och de stötte, trots fixarens förberedelser, ihop med en enhet från den etiopiska armén som hade ännu fler vapen än de och de svenska kommunistpiltarnas privatarmé mejades ner till sista man. Själva klarade de sig genom att, som några andra lumpna imperialister, dra av sig tröjorna för att visa att de var vita (!)

http://jdg.motpol.nu/?m=201201

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.