06 september 2011

Arbetets Dag.... "Detta är Krig"


I går firades Labor Day i USA och som väntat utmärkte sig Teamsters ordförande Hoffa genom att kalla Republikaner för "sons of bitches" och att fackets medlemmar var redo att "dra ut i krig" mot TeaParty och "göra sig av med" republikaner.

Sedan Hoffa avfyrat sitt tal tog Obama vid och talade om hur stolt han var över Hoffa.

Joe Biden klarade av att förolämpa och hota alldeles på egen hand genom att klappa fack-maffian på axeln och göra klart för dem att "Facket är de enda som håller barbarerna borta från grindarna."


Nancy Pelosi föll nästan i gråt när hon uttrycker sin oro över de ord som används i politiska sammanhang. "Jag minns vad som hände i SanFrancisco på 70-talet. Vi ska alla ha rätt att säga vad vi tycker men vi måste ta ansvar för våra ord och inse att de kan uppmana till våld"Oops! Detta var visst från ett annat tillfälle!
--------------

Under tiden går det statliga Postverket i konkurs. Det enda företag som Konstitutionen ålägger staten att driva.

Under decennier har man gett avtalsmässiga löften till de fackligt organiserade arbetarna, inklusive klausuler, om att ingen får sägas upp, vilket ökat Postens kostnader.
Arbetskraft utgör 80 procent av myndighetens kostnader, jämfört med 53 procent för UPS och 32 procent för FedEx, de två största privata konkurrenterna. Postanställda får också mer generösa sjukförsäkringar och pensioner än de flesta andra federala anställda.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Men dog inte Hoffa för rätt många år sedan?
Har han återuppstått? Eller är det en släkting som har tagit över?
Rune

Berit sa...

James Phillip Hoffa f. 1941 är ende sonen till Jimmy Hoffa som också var ledare för Teamsters.

Anonym sa...

Och för viktiga brev och paket råds amerikanerna att använda fed.ex. och undvika posten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.