17 september 2011

Avund och ineffektivitet


När vi talar om Välfärdssamhälle i politisk, ekonomisk mening avser vi statlig överföring och omfördelning av förmögenhet eller inkomst. Med andra ord pratar vi om den rad av program som våra regeringar skapat för att ta pengar från en människa och ge till en annan.

USA har mängder av sådana program på federal nivå, så som EU har på sin "överstatliga" nivå och många fler när det gäller stater, landsting och kommunal nivå. Dessa "överförings- program" och byråkraterna som driver dem, konsumerar över hälften av alla statliga intäkter i USA. Jag vet inte exakta siffror för Europa, men 1,8 trillioner dollar av de 3,6 i budgeten för 2011, konsumerades av dessa program.

De som argumenterar för "överföring" brukar åberopa medkänsla och solidaritet.
Det är alltid för att "hjälpa de fattiga" eller "mata de gamla", eller för att "vi tycker synd om handikappade,"eller något sådant. Ibland är det "för våra barn", men det verkar oftast gå ut på en tillvänjning för att bli beroende av ett grundligt amoraliskt samhälle som bygger på statlig, accepterad stöld.
Och det innan vi ens snuddat vid frågan om effektivitet.

Statistiken är entydig: statliga överförings-program använder alltid mer än hälften av de pengar som anslagits, till byråkraters löner och omkostnader. År 2001 (det senaste året som jag har siffror för) gick 72% av budgeten för Department of Health and Human Services till byråkraters löner och omkostnader och endast 28% av anslagna medel nådde sina förmodade mottagare......och det har inte blivit bättre med åren.

Den marxistiskt influerade, trångsynte B.H. Obama är nu ute på sin kampanjresa för att sälja klassavund och det akuta behovet av att omfördela välstånd i Amerika; att skapa ett mer "rättvist" skick när det gäller att hjälpa de behövande. När han talar finns det inga gränser ... "låna mer pengar....förläng tiden för arbetslöshetsunderstöd, (fast alla vet att då väntar folk längre med att skaffa nytt arbete)...bygg fler broar...vägtunnlar för sköldpaddor...
Jämlika ekonomiska förhållanden kommer snart att uppnås (se socialism). Att beskatta de onda rika människorna med sina utsugar-företag kommer snart att finansiera en våg av rättvisa och jämlikhet över landet."

Opinionsundersökningar visar att väldigt många i landet är besvikna och missnöjda med Obamas ekonomiska handhavande av landet, men är det därför att han inte levererat den fria lunch man hoppades på? Det finns tyvärr alltför många amerikaner som tror att socialism är en bra idé och att det inte är skrämmande och oroande.

Varför?
Mestadels därför att regeringens monopol på skolsystemet har fostrat tiotals miljoner snälla små socialister som vänder sig till regeringen för allt och som tycker att det är bra. Alltför många moraliskt bankrutta ungdomar och äldre kvarlevande kommunister ser det också som sitt mål att kväva kapitalismen.
Bordet var dukat för att förstöra den bästa nationen i världshistorien ... den ruttnade inifrån och ut.

Både Republicans och Democrats har svikit nationen ... stora skulder och politisk feghet har låtit pendeln svänga mot förändringar för förändringens egen skull. Man har främjat radikala, idiotiska föreställningar om att straffa arbetare och prestation.

Har du mer än du verkligen behöver? Oavsett om vi har det eller inte måste vi planera för att en mycket, mycket större andel av vår inkomst kommer att konfiskeras av "vår vän, regeringen".
Ronald Reagan sade: "Om någon knackar på din dörr och säger att de är från regeringen och har kommit för att hjälpa dig, SPRING!"
Tydligen har man glömt den läxan.
"Mamma Regeringen" är här för att stanna och ta för sig mer av våra pengar.

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Den här är ganska typisk för Demokrater: http://www.wlsam.com/Article.asp?id=2285496
"Schakowsky said that Americans don't deserve to keep all of their money because we need taxes to support our society"
"Amerikaner förtjänar inte att behålla alla sina pengar eftersom vi behöver skatter för att underhålla vårt samhälle."

Just att folk inte "förtjänar" att behålla sina surt förvärvade slantar får mig att se rött.

Anonym sa...

If you are going to sin, sin against God, not the bureaucracy. God will forgive you but the bureaucracy won't.
Hyman Rickover

Anonym sa...

men normala kapitalister, inte politiker alltså, håller ju med Obama

Berit sa...

Så länge de kan köpa sig lånegarantier, fördelar, undantag och subventioner genom att stödja valkampanjer

Anonym sa...

joo det är klart...
fast... vore jag kapitalist skulle jag nog lägga mina pengar på något vettigare än valkampanjer...

Berit sa...

Förkasta det inte så snabbt, titta på Solyndra-skandalen och andra sk. "gröna" företag som fått skattepengar. Solyndra är bara småpotatis. Titta på alla miljarder Al Gore kommit över genom "svågerpolitiken"

http://articles.chicagotribune.com/2011-09-18/news/ct-met-kass-0918-20110918_1_solyndra-loan-guarantee-obama-fundraisers-obama-white-house

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.