09 september 2011

De kommunistiska staternas narkotikakrig mot Väst

Svensk TV visade nyligen en dokumentärfilm om kokain, som inte minst Colombia förser USA med - en jättehandel som Amerika förgäves söker att strypa.

Narkotikahandeln var från starten inte bara en kriminell handling, utan också ett politiskt vapen. Liksom England på 1800-talet drev sitt opiumkrig mot Kina, förde de kommunistiska staterna sitt narkotikakrig mot Väst.

I Danmark propagerade en fraktion av Vänstersocialisterna för att använda narkotika som vapen för att ändra samhällssystemet.

Ambassadfolk från de nordkoreanska ambassaderna i Skandinavien hemskickades som oönskade när de i 1976 blev avslöjade av polisen, att de använde kurirpost till narkotikaförsändelser. Hos narkotikapolisen i Köpenhamn låg färdigförpackad hasch i små jutesäckar på ½ eller 1 kilo med nordkoreansk statsstämpel utanpå. Framför ambassaden demonstrerade folk, men hemma blev narkotikakurirerna mottagna som hjältar.

Fem år senare lät den konservativa borgmästaren Jørgen Godtfredsen i gränslös naivitet (!) ambassaden låna rådhushallen i förstadskommunen Gentofte till en utställning med nordkoreanskt "konsthantverk". Så sa de! Hemslöjden var Kim Il Sung med röda band och stjärnor!

Eftersom de kommunistiska staterna förde narkotikakrig mot Väst, gick/går Västs kommunister och deras sympatisörer in för spridning och konsumtion av narkotika. I början av 1980 meddelade den officiella narkotikarapporten från FN, att en ofta använd införselväg till Västeuropa var genom Öst-Berlin (Sic! Danmarks Radio Program 1, 1. februari 1980). Detta är värt att notera med tanke på den livsfarliga Berlinmuren med kontroll och vakt!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.