26 september 2011

Byråkrater - ett skyddat släkte

EUs chefer ber sina anställda byråkrater, de sk. "civil servants", vilka är bland de bäst betalda tjänstemännen i världen - att stanna kvar på kontoret en extra halvtimme om dagen för att spara kostnader.

Det skulle innebära att i stället för de 37,5 timmar i veckan som de jobbar nu skulle de stackars "arbetarna" jobba 40 timmar. Det skulle ändå bli mindre än de 41,5 timmar, som är den genomsnittliga tiden för en arbetare i Storbritannien, men det skulle spara £870 miljoner.

De som är anställda inom the European Commission, European Parliament and EU Council of Ministers har en rad förmåner.

De har höga löner, förgyllda pensioner generös årlig semester - 42 dagar ledigt per år - och gratis mat på sin arbetsplats. Nu vägrar en av deras fackföreningar att förhandla om förslaget till längre arbetstid och man hotar med att strejka.

De säger att en 40-timmarsvecka skulle ha en "mycket negativ inverkan på möjligheterna att förena arbete och familjeliv". Uttalandet tillägger: "Det skulle också göra tjänsten inom den europeiska offentliga förvaltningen mindre attraktiv. Det skulle vara ett socialt steg bakåt som fackföreningar och personalföreningar tar tydligt avstånd ifrån."

------------
De europeiska ländernas ekonomi har stora problem och dessa clowner protesterar emot att jobba 40 timmars-vecka!
Men i själva verket kanske det vore bättre om de inte kom till jobbet alls!

Det finansiella, nationella säkerhetssystemet i världen kollapsar eftersom de är fyllt med lögner, staplade på varandra. Och även när det är fullständigt uppenbart fortsätter man att felaktigt suga upp miljarder dollar i sin strävan.
"Too Big to Fail", befolkningspolitik, mångkulturalism, förlamande fanatisk miljöaktivism och global uppvärmning, är några exempel.
Och inget kommer att hindra den globala eliten från att fortsätta på sin förödande, inslagna väg förrän de har lagt handen på den sista euron.

2 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hear..Hear!

Märkligt att även Kds dansar kring guldkalven....

gaius

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.