09 september 2011

Den amerikanska drömmen finns nog inte längre...


President Inkompetent började sitt tal i går kväll med att tala om den amerikanska drömmen. Jag har sagt i flera år vad jag tror är den amerikanska drömmen. För mig är det att ha möjlighet att jobba hårt, fatta goda beslut, försörja sig, bilda familj och skapa ett bättre liv för sig själv än generationerna före oss kunde göra. En del av den drömmen inkluderar att ordna för sina barn så att de kan göra detsamma. Det är en ungefärlig sammanfattning.

Staten är inte inblandad i detta scenario annat än för att skydda våra rättigheter och för att hindra andra människor från att sabotera vår strävan att uppnå dessa drömmar genom att skada oss.

Är den amerikanska drömmen död? Fyrtio procent av amerikanerna tror att vår ekonomi är i ett permanent tillstånd av tillbakagång och att det aldrig kommer att bli bättre.Ytterligare statistik att lägga till mixen ...

Bara 18% av vuxna amerikaner tror att dagens barn kommer att få det bättre än sina föräldrar. Detta är bara ett procenttal högre än den lägsta nivå som uppmätts hittills.

Det känns som om vi har misslyckats att uppnå den amerikanska drömmen. Någonstans på vägen hamnade vi i fällan att leva över våra tillgångar. Vi fokuserade på sport eller underhållning eller Facebook och baserade vem vi röstade på på grundval av hur "cool" han var, eller på klasskamp.

Titta vad vårt fåfänga frilodar-samhälle har uppnått: Man har lyckats skapa ett samhälle där bara 18% av de vuxna tror att deras barn kommer att få det bättre än vad de själva har. Kanske det har något att göra med det faktum att över hälften av amerikanerna, 55%, inte längre tror att det är möjligt för vem som helst i USA att arbeta hårt och bli rik.

Det har ofta sagts att i Amerika finns det plats för vem som helst på toppen. Inte alla, men vem som helst. Tydligen ett tänkesätt som inte längre finns. Värdet av hårt arbete har förkastats för länge sedan.
Vilka har vi att tacka för det??? Regeringen.

Vår regering har gjort det möjligt för en växande generation av snyltare. Att vara en utsugare av samhället är inte längre något att skämmas över. I själva verket uppmuntras det! Samtidigt har regeringen valt att göra tillvaron svår för småföretagare som är framgångsrika. Det är dessa människor som vår regering har valt att straffa genom höga skatter och att demonisera genom klasskamp.

Det krävs inte en psykolog för att förstå att man får mer av det beteende man belönar.
Ungefär samma antal amerikaner som inte betalar någon skatt i detta land (51%) tror också att det inte längre är möjligt att arbeta hårt och bli rik i Amerika (55%). Med denna typ av information som förmedlas till våra barn, kanske statistiken är exakt rätt. Våra barn kommer inte att ha möjlighet till samma livsstil som vi för närvarande åtnjuter.

Innan vissa i vanlig ordning börjar puckla på amerikaner ta er en funderare : Vad är den svenska drömmen?

----------
Neil Boortz

9 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är bara att lägga på mer skatter på folket och till slut blir det som i gamla Sovejetunionen. Det är inte lönt att jobba eller ens bry sig om något. Själv tycker jag inte det är något att sukta över.

Jag är för något som heter FairTax, vilket är i princip en 22-23 procentig moms på allt som konsumeras. Ingen inkomstskatt, ingen annan skatt punkt slut... och enligt forskarna bakom denna skatt ska det räcka för att ta hand om det mest fundamentala. Resten tar folk hand om själva. Eftersom ingen annan skatt dras, kan man göra vad man vill med sin inkomst. Spara, investera, köpa försäkringar etc etc.... vilket skulle få ekonomin att rulla på ett sätt som den inte kan så som saker och ting är nu. Denna skatt skulle kunna fungera i alla länder vad jag kan förstå.
Om någon är intresserad är det bara att Googla FairTax. Visserligen är det på engelska men jag bistår gärna med hjälp till översättningen om så skulle vara.
Själv är jag hjärtinnerligt trött på att ha politiker och byråkrater som lägger sig i mitt liv, det vill jag sköta alldeles själv med hjälp av familj och vänner och jag tycker att så bör livet i gemen vara.

Anonym sa...

Om USA hade haft en flat tax på 25 % så hade de svinrika oxå fått betala skatt. De konstiga skattereglerna i USA gör att en mång milonär betalar tio procent i skatt och hon som flippar hamburgare på Wendys eller Macken betalar 35 %
Om ni ser Micheal Moores " Roger and me " som kommer ni sakta men säkert att förstå att han har haft rätt i 20 år. USA kan inte flytta ut sin industri bara för att det ska bli billigare.
Det blev billigare ett antal år - men nu lurar depressionen runt hörnet.
/// SS

Berit sa...

SS, du är fullständigt felinformerad, men om Moore är din källa är det givet.

Så här är det:
1 procent av befolkningen(de rikaste) betalar 24.8 procent av skatterna; de rikaste 5 procent betalar 58 procent och de lägsta 20 procenten (där din hamburgerflippare från Wendys förmodligen hör hemma) betalar ingen skatt, men får ändå tillbaka 3,7 procent. ( Man kallar bidragen skatteåterbäring fast folk inte har betalat någon skatt alls.) Att de rikaste 5 procenten betalar mer än hälften av alla skatter, är inte det tillräckligt?

Williams Williams (ekonomiprofessor vid George Mason Universitetet) påpekar, som tankeexperiment, att om Obama lyckats införa en 100 procent federal inkomstskatt på varje dollar i de hushåll där den sammanlagda inkomsten är över $ 250,000 -man ta alltså allt - skulle regeringen få in cirka $ 1.4 trillioner. Det skulle ge dem 141 dagar innan det tog slut på pengarna.
Så, vi behöver mer pengar. Vad sägs om de onda företagen? Man hör ju varje dag hur socialisterna skriker och rackar ner på "de svinrika oxarna." Så, låt oss ta varje cent av vinsterna från Fortune 500, vilket ger regeringen ytterligare $ 400.miljarder att spendera. Det skulle betala för vår regering nästan till slutet av juni och det är inte ens halvvägs genom året.

Och om man tar alla vinster från Fortune 500-företag, och de flesta inkomster i USA: s små- företag, vad tror du kommer att hända med vår ekonomi sedan? Och var ska jobben sedan komma ifrån?

Berit sa...

Upplysningsvis:
Småföretag i USA går under en skattekod som man kallar "Sub-S - a Subchapter S corporation". Det betyder att ägaren till företaget deklarerar företaget och dess inkomst som sin egen personliga inkomst.
Jag känner ett exempel från en företag som säljer bilreservdelar. De har 12 butiker med en sammanlagd inkomst av 534,000 (ca. 44,000 per butik) som skatten beräknas på. Företaget har 187 anställda.
Få personer tänker på att strax under 100 procent, ( 99,7 procent ) av alla arbetare i USA jobbar för ett småföretag, precis som denna reservdelsfirma. Var och en av dessa företag rapporterar sina inkomster i en personlig inkomstdeklaration. Man måste förstå och komma ihåg att småföretag står för cirka 80 procent av alla privata jobb i detta land, och cirka 70 procent av alla jobb och nyaställningar som har skapats.
Man bör också komma ihåg, när man hör politiker och andra tala om rika människor, som tjänar över $ 250,000 eller $ 500.000 om året, att de pratar om de människor som skapar jobb.

Anonym sa...

There's a gullible side to the American people. They can be easily misled. Religion is the best device used to mislead them.
Michael Moore

Berit sa...

It's not just the American people!

Ann-Marie sa...

Värst vad många MM har lyckats dupera med sitt skojeri...

Mika Aalto sa...

Den svenska (mar)drömmen är ett perfekt socialistiskt samhälle där alla raser lever sida vid sida i en enda lycklig, regnbågsfärgad familj och där bögar anses som normala. Det är ett samhälle där ingen är finare än någon annan, förutom Eliten då...

Anonym sa...

Finns det några drömmar kvar att drömma för människorna i västvärlden. Jag tänker på en dikt av Bo Bergman, en finstämd svensk diktare. Han skrev så här ur en dikt:
"Hjärtat skall gro av drömmar, annars blir hjärtat armt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.