30 september 2011

Det var faktiskt Sverigedemokraternas förtjänst att det blev någon ersättning till de vanvårdade barnen

Svenskar som har råkat illa ut eller blivit sexuellt utnyttjade som barn får "ersättning" för sin förlorade och förstörda barndom.

SD hade för avsikt att gå emot regeringen, som ändrade sig för att undvika ännu ett förödmjukande nederlag i riksdagen. Nu ska de som vanvårdats som fosterbarn få sina 250 000 kronor. Från PI:

"I upprättelseutredningen räknar man med att nånstans mellan 2 000 och 5 000 personer kan få ersättningen på 250 000 kronor. Det innebär sammanlagt en kostnad i storleksordningen en halv till en miljard kronor. Det är kaffepengar jämfört med de mångmiljardbelopp man varje år vräker ut av skattebetalarnas pengar i bidrag och subventioner på massinvandringen. Men i Sverige går invandrare före svenskar – t.o.m. före de svenskar som när de var barn på det mest skamliga sätt sveks av det samhälle vars främsta uppgift det borde varit att skydda dem."

Kommentar:

Detta fall är en skam för Sverige, inte bara socialsektorns missgärningar, men också politikernas behandling av ärendena. Sverige har genom sina två stora sexföreningar RFSU och RFSL visat sig enastående framgångsrik med att sprida sina propagerande och beundrade sexbeteenden.
Det är oanständigt att den sociala sektorn är så enväldig och självsäker och i hög grad använder "tystnadsplikten" för att skydda sig själva snarare än offren!

Spjutflickan Gertrud

6 Kommentarer:

Knute sa...

Tja, organisationerna ingår i statens andliga våldtäkt av svenska folket.

Till exempel den svenska sexundervisningsfilmen för barn ”Sex på kartan”.

http://snaphanen.dk/2011/01/29/s%C3%B8ndagskronik-valdtagen-av-staten/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

I gårdagens Rapport/Sydnytt var det veritabel SD-bashing. Syftar på deras reportage om diverse avhoppare. Där man osminkat förtalade partiet som fascistiskt.

Spjutflickan sa...

Stor indignation i TV-nyheterna över att SD-politiker faller ifrån i kommunerna. Jamen, varför hoppar de av?
Är inte en del av sanningen att de blir trakasserade och hotade, ibland till livet.
Detta kallas nämligen i Sverige för demokrati!
Svenskar pratar mycket om demokrati, men vet faktiskt dåligt vad det innebär.

Krister Karlsson sa...

Så har den cyniska regering som vi har begåvats med, lyckats släpa sossarna lite mer i skiten. Sossarna har ju själva jobbat på den framtid som i dag är.(Vad blir nästa fråga som regeringen ska strö salt i såren för sossarna? Kanske steriliseringarna?) Så det är väl bara för dom att ta smällen som den kommer? Men tycker att det ändå är osmakligt av regeringen att utnyttja dom som for illa.

Lasse Gitarr sa...

En man värvas av SD på en mindre ort.
Partiprogrammet var mycket bra för att vara svenskt.
Hans "vänner" besvärar sig inte med att lyssna till hans argument.
De vet ju hur SD varit och hur det alltid kommer att vara...
Efter ett drygt år av hån och spe, orkar han inte längre. Han går ur partiet och säger ifrån sig sina kommunalpolitiska uppdrag.
Hans familj är ju ändå viktigast.
Så fungerar det i Sverige.

Spydpigen sa...

Skammen

I dag var det eftertænksomhedens dag i Sverige. Landet, som gerne fortæller alle andre, hvordan man bør opføre sig, måtte tilstå noget, som var til stor skam for Sverige, og som man har hemmeligholdt i mange år. Socialsektoren, som er noget, man i årevis har brystet sig af i Norden og med stolthed fortæller fremmede om, viste sig at ha en frygtelige bagside.

Svenske mænd og kvinder kunde fortælle om skrækkelige oplevelser i deres barndom, da de blev hentet af forsorgen og revet fra deres forældre, og hvordan slægtsbåndene i mange tilfælde aldrig blev knyttet sammen igen, hvad enten de boede på børnehjem eller i fosterfamilier. Disse børn som var under forsorgen mellem 1920 og 1980, led ikke bare under savnet af forældrekærlighed, men døjede også ofte ondt hos fremmede med skæld-ud og endefulde for slet ikke at tale om den frygtelige forbrydelse, der kunde overgå dem, hvis de blev misbrugt.

Sverige indså her i nutiden, at de mange klager havde været berettiget, og det lykkedes rettænkende politikere at få gennemtrumfet, at de ca. 1300 ”vanvårdade” barn (nu vuxna) skulde få en slags oprettelse, dels i form af et pengebeløb (yderst beskedent i forhold til den ødelagte barndom!) og en offentlig undskyldning.

Undskyldningen kom i dag med en smuk ceremoni på Stockholms Rådhus. Dronning Silvia, som altid har vist omtanke for børn, deltog og rigsdagens talsmand, Per Westerberg, undskyldte på statens vegne.

Men nogen erstatning for en ødelagt barndom kan ingen give dem.

Så meget mere burde de ansvarlige politikere tænke efter og undersøge, hvordan socialsektoren virker i dag, ofte ganske ubetænksomt, både hovedløst og hjerteløst.

Når en familie går i stykker, bør opgaven vel først og fremmest være at prøve at få den klinket sammen igen, så vidt muligt. Ikke at slide den endnu mere i stykker end den allerede er - til varig ulykke for familiens medlemmer – ikke mindst børnene.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.