29 september 2011

Migrationsverkets "ensamkommande"

Detta har vi hittat på Västra Götalands Nättidning
"En samlingsplats för nyheter om hur det ser ut i dagens Sverige"
Vår kommentar:

Varför kommer de hit?
Det kan man bara gissa på. Sanningen är hemligstämplad.
Vuxna flyktingbarn resar ensamma från sina hemländer som avantgarde för sina föräldrar.
Sedan följer deras släktingar efter hit till landet, som flyter med mjölk och honung.
Arbete finns inte. Men de gamla invånarna har ännu litet kvar. Det får vi använda först.
Sen....!

3 Kommentarer:

Knute sa...

Ute på sta´n går han runt och frågar folk:

-"Är du kristen?"

Vid jakande svar säger han:

-"Jag är muslim - Fuck You" och pekar för säkerhets skull finger.

I snitt kostar ett flyktingbarn svenska skattebetalare 57.000:-/månad. Migrationsverket behöver i detta fall ca 1 år på sig att fatta beslut om X får stanna eller ej. Det betyder att X kostar ca 700.000:- medan Migrationsverket funderar. Den summan skulle det kunna byggas en skola med på hemmaplan i Afrika. Ifall X skickas tillbaka har han märkeskläder och minnen av en hejdlös konsumtion från Sverige med sig. Undrar vad det väcker för tankar och känslor hos honom och alla han pratar med därhemma?

Jag får nu höra att det finns organisationer dit familjerna i Afrika kan skicka sina "barn", mot stora summor, för att lära upp dem: Hur de skall bete sig och vad de skall säga här i Sverige för att få igenom sin önskan om ett ”gott” liv. När vederbörande har fått sina papper, dröjer det inte länge innan släkten följer efter.

http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6682292&entry=7132823

Anonym sa...

Om alliansen tycker det är en bra idé att bekosta bättre miljö i annat land efter som det är billigare, varför är det då inte möjligt att bekosta flyktingmottagning i annat land eftersom det är billigare och dessutom gör att både Sverige och flyktingarna slipper många problem?
En annan liknande fråga: Varför ska inte arbetslinjen gälla bidrag till fattiga länder genom att vi köper deras varor? Det skulle förhindra korruption och ge människor bättre liv.

Anonym sa...

interesting post

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.