08 september 2011

Förbered er på mer av detsamma


En del som orkar bortse från nickedockans huvudvridningar framför telepromptern kommer att lyssna till Obamas tal i kväll. Ett kampanjtal som han har mage att sammankalla hela kongressen för och tvinga dem att lyssna till.

Hur länge har det tagit Obama att förbereda detta tal? Han påstår att han har haft en lösning på nationens ekonomiska problem under en tid men att man gott kunde vänta en vecka eller så, till efter hans semester i Marthas Vineyard.
Hans tal kommer att bli så absolut banbrytande och fantastiskt så låt oss som jämförelse ta en titt på vad hans stimulans åstadkommit hittills :

9,1% är arbetslösa, (och det är de "officiella siffrorna" som inte inkluderar de som inte längre söker jobb , de som inte längre får arbetslöshetsunderstöd, de som jobbar halvtid men vill jobba fullt, de som är överkvalificerade men tar vad de får.) Den verkliga siffran är 16,1 %.

4000000000000 dollar mer i skuld

14 miljoner fler amerikaner får nu matkuponger

En kredit-nedgradering

75 nya omfattande regleringar och bestämmelser som kostar amerikaner 38 miljarder och som främst drabbar småföretagare som inte nyanställer.

USA var tidigare den ledande nationen vad gäller ekonomisk konkurrenskraft enligt *World Economic Forum och under de tre senaste åren har vi rasat till plats nr.5.

Den 31 augusti - för första gången i landets historien - var den av den federala regeringens offentligt förvaltade skuld 10000000000000 dollar; enligt uppgifter som publicerats av det amerikanska finansdepartementet.
Från den 20 januari 2009, när Obama tillträdde presidentposten, har USAs skuld till andra nationer ökat med 59%.

En Washington Post-ABC undersökning som publicerades i måndags, fann att 60 procent av de tillfrågade uttryckte missnöje med Obamas hantering av ekonomin. Trettiofyra procent sade att hans förslag gjorde situationen värre och 47 procent sade att de inte hade någon effekt. Ganska dystra siffror för en president som inleder en ny valkampanj.

Det blir 81% som har räknat ut att Obamas politik inte hjälper. De övriga 19% måste vara medlemmar av den offentlig sektorns fackföreningar.


*Glädjande för Sveriges del är att man ligger på tredje plats vad gäller ekonomisk konkurrenskraft, efter Singapore och ettan Schweiz.

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Och så har vi hans älsklings personligt pronomen: JAG. Allt handlar om vad JAG har gjort. Som om han egenhändigt har gjort allting... Suck.

MS sa...

Jag föredrar Bill Murray!

Det man kan förvänta sig är att i takt med företroendet för Obama fortsätter att sjukna kommer den hätska tonen mot The Tea party eskalera. Demokraterna på vänsterkanten börjar få panik när de märker att även svarta nu börjar trötta på denna ineffektiva president. Den enda lösningen för att mobilisera den väljargruppen är att skapa en tydlig fiende, läs en vit republikansk man. ”Plantation owner” är ett ord som börjar höras mer och mer i ett försök att väcka associationer till slaveriet.

Berit sa...

Du drar fram något här MS som verkligen känns skrämmande.
Politiker, LBJ kan väl sägas vara mest ansvarig, har skapat en klass av människor som är beroende av staten för sin tillvaro och som itutats detta med modersmjölken.
Det har varit främst svarta som man utnyttjat så. Det är en grupp som lätt kan göras till "offer" och därmed inte behöver ställas ansvariga för att klara sig själv.
När oundvikliga åtstramningar sätts in, eftersom det tar slut på pengarna, kommer denna beroendegrupp att med våld börja roffa åt sig det, de anser sig ha rätt till.
De politiker som genom åren styrt samhället mot avgrunden för kortsiktiga politiska val kommer inte att ställas ansvariga och "det blir krig"

MS sa...

Det intressanta med den svarta gruppen, om man nu ska generalisera, var att den inte alltid har varit demokraterna trogna. Från början röstade många på republikanerna då det som bekant var de som avskaffade slaveriet. Att då använda slaveriet som ett vapen mot republikaner känns lite desperat men tyvärr kommer det nog appellera till många svarta. Om man se på klipp om ”Flash Mobs” verkar en stor del bestå av just svarta ungdomar.

Det är som du skriver en farlig väg politikerna har slagit in på. Det är de som skapat en känsla av "entitlement” hos vissa grupper och när pengarna tar slut kommer dessa grupper ta till våld för att få ” their fair share” of the American pie.

Anonym sa...

Ja det var bättre på förr nu går det bara ner för usa. Han är en amerikansk Fredrik Reinfeldt

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.