29 september 2011

Gores Klimat-maraton

För en vecka sedan presenterade Al Gore ett 24-timmars klimatmaraton, Climate Reality Project, där han i ett enkelt experiment, "på skolnivå" bevisar att CO2 är boven i dramat Klimatförändring. För er som är intresserade visar bloggen Watts Up With That? hur hela Al Gores "enkla experiment" är bluff och lurendrejeri.
Videon som analyseras är den inringade på bilden.

Allmänheten, och speciellt unga spirande vetenskapliga sinnen, förtjänar bättre än arrangerad filmning och förfalskade experiment.
Visst, CO2 värmeisolering och LWIR (long-wavelength infrared) utstrålning är bara en liten del av den globala uppvärmningsfrågan. Det pågår fortfarande hetsiga debatter om klimatets känslighet, osäkerhet, feedbacks och nu senast om molnen ger positiv eller negativ respons i vår atmosfär.

Men ur min synvinkel, om allt är så säkert, och vetenskapen redan enad, varför tillgriper Al Gore dessa billiga filmtrick för att övertyga folk?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.