23 september 2011

I, I, I, I, I'm, I'm finally going to admit who I am

Jag, Jag, Jag...är en krigare

Det är vad Obama stammade tidigare under veckan i Cincinnati. (video här)

"Republikanerna ni vet, när jag talade om det här tidigare i veckan, sa de: Detta är klasskamp. Vet ni vad? Om man begär att en miljardär betalar sin beskärda av skatterna. Betalar samma skattesats som en rörmokare eller en lärare, då är det klasskamp, så vet ni vad?
Jag, jag, jag, jag, jag, jag en krigare för medelklassen. Jag är glad att slåss för medelklassen "

Han kan inte presentera siffror för vad han tycker är rättvist eller den "beskärda delen" men hans fru har "bling" för 42,000 dollar. När det påpekades, var man snabb att förklara att det var ett "lån" men andemeningen är tydlig för oss andra fattiga dödliga.


Titta på nedanstående tabell över disponibel inkomst och ekonomiska fördelar:

En förälder, med en familj av tre, som har en årslön på $ 14.500 (minimilön) har mer disponibel inkomst än en familj som tjänar $ 60,000 per år.


USA är nu ett land som bestraffar de medelklass-människor som inte bara försöker arbeta hårt, men som också undvik Bedrägeri-systemet.

Man har inte inräknat SSI, här. ( Supplemental Security Income, extra inkomst för handikappade)

SSI betalar $ 8,088 per år för varje "handikappad" familjemedlem. En person kan anses "funktionshindrad" om han är helt i avsaknad av de kulturella och utbildningsmässiga färdigheter som behövs för att vara anställningsbar.
Om man lägger till $ 24.262 per år för tre funktionshindrade, skulle den lägst betalda välfärds -familjen nu ha mycket mer att ta av än en 60,000 dollar familj.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Det svenska skattesystemet är korkat och så är det amerikanska
Varför inte skriva en artikel om att income tax in USA is against the constitution
//// SS

storatanken sa...

Först och främst är det inte speciellt moget att ge sig på Obama för att du anser att han stammade i sitt tal. Sedan är hans frus smycken irrelevanta i sammanhanget då de vill beskatta rika högre, inklusive sin egen familj. Dessutom är det skrattretande att du räknar food stamps och skollunch som disponibel inkomst. Slutligen är det inte medelklassfamiljen som tjänar 60 000$ om året han vill beskatta högre, utan de svinigt rika.

Olli Rein sa...

Förlåt en yngling, men jag vet inte vad du menar med att Obamas fru har "bling" för 42,000 dollar.
Resten kan jag med en viss häpnad förstå, och när jag har sett allt våra nysvenskar får, så har jag också förstått att en utarbetad sjukpensionär, som dragit sitt strå till stacken så länge det har gått, eller gamla damer som varit hemma med barn under 1950-1960-tal, eftersom barntillsynen inte var utbyggd, men sedan jobbat ca 30 år inte har i närheten av det som de som inte betalat en krona i inkomstskatt i Sverige och troligast aldrig kommer att göra det har. I min enfald trodde jag att det bara var vi i Sverige som var så in i lv3 dumma. Nu ser jag ju att ni i USA nästan sitter i samma båt, och att öskar saknas i båda.

Berit sa...

Obamas favoritord är Jag, jag jag ...han stammar inte i egentlig mening, han bara framhåller sig själv.
Det är tydligt vad du anser om människor som är duktiga och därför tjänar mycket pengar. Om du själv vore intresserad av att skaffa dig ett jobb, skulle du fråga någon som är svinaktigt rik eller någon som är fattig?
Vi talar om disponibla pengar så det är klart att om man inte behöver betala hyra ur egen ficka innebär det en inkomst.
När jag för länge sedan hade barnflicka anställd (i Sverige) måste hon skatta för maten hon fick, som räknades som förmån!
Förutom det som räknas upp i tabellen finns det ytterligare ENORMT många hjälp och bidragsprogram som är behovsprövade och som en låginkomstfamilj får. Det är därför som de allra flesta av de sk. fattiga har två bilar, äger sina hem, har flera mobiltelefoner och stora flat screen TV.

De rikaste 1% av skattebetalarna betalar redan 40% av alla inkomstskatter. Och om man tittar på de rikaste 5% betalar de ca 70% av alla skatter. Hur mycket mer tycker du att svinen ska stå för?
Att fru Obama kör ner juvelerna (lånade dessutom) i halsen på amerikaner i allmänhet säger mycket om henne som person. Inte ens det hon skryter med har hon tjänat ihop till själv.

Berit sa...

Olli, "Bling eller bling-bling" är slang för uppseendeväckande,skinande smycken. (se fru Obamas armband och halsband)
Vanligast är det (häromkring) bland svarta unga män som har blanka, skinande guldkedjor tillsammans med byxor som hänger ner till knäna och bakåtvända basketboll-kepsar.

Olli Rein sa...

Tack för informationen Berit, den var värdefull. Det senaste i USA-slang, fast det här var kanske inte det senaste, är på något sätt nästan alltid coolt i Sverige, hur man sedan än försöker att förödmjuka samma land i alla möjliga andra sammanhang. Men den här Bling-slangen lovar jag att den kommer att sitta kvar i huvudet länge. Önskar dig en trevlig helg.

Berit sa...

SS, jag ska skriva mer om skatt senare men nu är jag på väg till en helg-semester i Alabama.

Den första inkomstskatten i USA antogs 1861 och tilläts löpa ut under 1972 (6 år efter inbördeskrigets slut) http://en.wikipedia.org/wiki/Internal_Revenue_Service

En senare inkomstskatt trädde i kraft år 1894 men man förklarade att det stred mot grundlagen (Konstitutionen) av Högsta domstolen i ett rättsfall med Pollock vs Farmer's
Loan and Trust Co samma år.

ÅR 1913 ändrades konstitutionen (XVI) så att man tillåter direkt beskattning av amerikanska medborgare. Så föddes alltså inkomstskatten.

DJ sa...

Obama vill att höginkomsttagarna ska betala sin 'fair share' av inkomstskatten...

Som Berit sa betalar de rikaste 1% av skattebetalarna 40% av alla inkomstskatter, men de tjänar bara runt 20% av all inkomst. Alltså vill Obama halvera deras skatter?

Berit, ha en trevlig semester här i Alabama. Vädret ska bli toppen i helgen.

Anonym sa...

Det har alltid varit medelklassen, dvs de som arbetar och vill framåt och vill försörja sig själva som burit upp samhället .
De sk "rika" klarar sig alltid, oberoende av vad de betalar i skatt.
Är det inte så att 10% av USA:s befolkning står för över 50% av inkomstskatten?
I Sverige har vi bara ett fåtal "snuskigt rika" och inte ens en total konfiskering av alla deras tillgångar skulle nämnvärt påverka vår "välfärd".
Ett förhållande som redan Gösta Bohman påpekade för länge sedan och som tål att upprepas.
Dock så passar detta förhållande inte in i vänsterns värld, utan förnekas snarare.
//ER
(kommer inte in på mina konton..)

MS sa...

Precis, de rika klarar sig alltid. De har både medel och möjlighet att flytta sitt kapital.

Om några av de som skriker ”Eat the rich” själva skulle bli rika så kan man stilla undra hur många av dem som skulle vilja dela med sig av sin nyvunna förmögenhet. Det handlar i grunden om missunnsamhet. Något som ofta appellerar till de individer som vill bli försörjda av andra. I djur - och växtriket kallas sådana organismer för parasiter där de sakta men säkert dödar värden.

I en situation där USA är skuldsatt upp till öronen kan man dessutom fråga sig vad man vinner på att elda på klasskampen och därmed ökar den sociala oron. En förståndig president skulle insett detta men då Obama drivs av ett hat mot sitt eget land och dess befolkning är det inte speciellt förvånande. Michael Moore och andra vänsterextremister uppviglar redan till våld och värre lär det väl blir.

Ha en trevlig resa!

Berit sa...

Tack, jag hade en trevlig resa med bad och segling i Logan Martin Lake. Överraskande och roligt att se att vi har en läsare från Alabama.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.