09 september 2011

Ingen slöja - ingen bil

"Köra bil utan slöja? Utan körkort."

Skruven stramas åt igen i den iranska politiken emot kvinnors frihet.
Denna gången rör det sig om den omöjliga samexistensen mellan att köra bil och bära islamisk slöja. Från och med i dag gör man ett tillägg i lagen som innebär att iranska kvinnor kan förlora körkortet, om de vågar sätta sig bakom ratten utan slöja.

Kvinnor vid ratten.

Kommendanten för moralpolisen i den iranska regionen av det västliga Azerbadjan, general Kheibar Tiba, har meddelat, att "körkortet kommer att bli indragit för alla kvinnor, som inte respekterar regeln om hijab vid ratten". Han sa vidare att det gällde att “motverka den tendens, som några kvinnor har att ignorera hijab´en, när de kör bil" och moralpolisen sa att "utöver att beslagta bilen, kommer man att dra in körkortet."

Väg- och moralpolisen.

Enligt Iranpressnews har general Tiba understrukit, att vägpolisen har blivit varnad och måste samarbeta med moralpolisen. Under de senaste månaderna har det ultrakonservativa trycket ökat mot de kvinnor, som har blivit avslöjade i kläder som strider mot islam. Flera skolor har startat kurser om den islamiska huvudduken och några kulturcentrum i den helige stad Qom är i gång med initiativ till spridning av islamiska värdenormer bland ungdomen. En stor del av den nya iranska generationen - speciellt flickorna - tar avstånd från de islamiska värdenormerna. Ett av de första tecknen är trenden att ta avstånd från användningen av hijab. Efter revolutionen i Iran 1979 blev det obligatoriskt för kvinnorna att bära hijab.

Hittat på den italienska bloggen "Lisistrata".

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Islam er værre end kommunismen og nazismen tilsammen, og alligevel importerer vi den i store mængder.
Det er vanvittigt!

falkeøje

Marissa J sa...

När ska politikerna bergipa att islam har samma agenda som de har haft i alla tider. Det är dags att börja att läsa den, och se vad det är som gäller i verkligheten. Det verkar som svenska politiker är tyvärr alldeles för obildade och vet inget om gångna tider och islams erövringar och människoslaktning.

Åter igen historia är ett viktigt ämne idag, när man diskuterar islam jämt och ständigt. Varför inte sätta det i historiskt perspektiv, för då blir bilden klarare vad islam verkligen är för något.

Anonym sa...

Islam är naturligtvis vansinnigt därför att Allah = Satan = Lucifer (och Mohammed är hans profet). Och dess strävan efter världsherravälde och förtryck av människan kommer att fortsätta tills Gud själv ingriper. Och det gör han snart. Det är bara två saker till som skall ske innan han gör detta: 1. Mecka och Medina skall förstöras och 2. Israel skall invaderas av de 10 kungarna (=10 länderna) sannolikt arabländer med Turkiet och Iran i spetsen. Och detta kommer antagligen att ske när Erdogan bytt de sekulära militärerna mot islamister (Turkiet har 1,2 miljoner soldater) och Iran fått ordning på sin atombomb.
Profetior ? Tror jag verkligen på sådant ? Vet inte. Men detta händelseförlopp (1 och 2) som är taget från f.d. PLO-terroristen Walid Shoebats tolkning av den bibliska profetian är i alla fall inte helt osannolikt. Jag tror i alla fall att det finns flera faktorer inblandade: Titta på dessa YouTube-filer:
http://www.youtube.com/watch?v=ybB4gqx5VQI
http://www.youtube.com/watch?v=q58xvtbDfJM
http://www.youtube.com/watch?v=Rrt0cAqJURk
/SB

Anonym sa...

...det är nog mera de störda kvinnohatande individer som använder islam som ursäkt för att tillfredställa sina egna sjuka behov och perversioner som är det stora hotet än islam i sig...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.