13 september 2011

intressant val i New York

I dag, tisdag, kan bli en historisk dag i Distrikt 9 i New York, där man kommer att ha ett specialval för att ersätta Anthony Weiner, Demokrat, som tvingades lämna sitt kongressjobb sedan han viftat med sin "weiner" alltför generöst på Facebook och anklagats för sexuella trakasserier. (Karl'n borde byta namn!)


Det lutar åt att judarna i Brooklyn och Queens, som inte röstat på en Republikan sedan 1911, kommer att föredra den republikanske kandidaten Bob Turner.
Turner leder just nu med 6% men även om han kanske förlorar med liten marginal är detta val en direkt svar på tal vad gäller Obamas ekonomiska politik. Men den största anledningen till att judarna överger Demokratiska Partiet är Obamas hållning gentemot Israel och kraven att de ska återgå till gränserna från 1967.

Ed Koch, Demokrat och f.d. borgmästare och ivrig israelvän har gått ut och officiellt "gett klartecken" att det är OK. att rösta på Turner.

"Om judar i New York och andra som stödjer Israel tar avstånd från det demokratiska partiet i kongressens val och välja den republikanska kandidaten kan det mycket väl leda till att president Obama ändrar sin fientliga inställning till staten Israel och återupprättar den speciella relation som presidenter före honom har haft" sade Koch

Detta är allvarligt inte bara för Demokraterna i NY. Det kommer också att ha återverkningar på Florida, som för det mesta svänger fram och tillbaka mellan de båda partierna och har en inflytelserik judisk befolkning.
------------------
PS. Dagen efter.

Med 75% av rösterna räknade, har Republikanen Turner en övertygande ledning med 53 % gentemot 47% för Weprin, D.
Samma sak i det speciella val som hölls i Nevada, Republikanen vann.

Det bådar inte gott för Obama om 14 månader. Båda de vinnande Republikanerna drev sina kampanjer hårt genom att påpeka Obamas misslyckade politik och speciellt Turner, som framträdde som en pålitlig konservativ Tea Party-anhängare, kommer att vara det första republikanska representanten för denna del av Queens på mycket länge - ett slående avvikelse från demokratiska traditioner.
Detta är det distriktet som skickade Geraldine Ferraro, som vice-kandidat till kongressen 1984, liksom senator Charles E. Schumer, som är en av partiets mest konsekventa liberala ledare.

3 Kommentarer:

MS sa...

Stackars Obama. Han alienierar inte bara de svarta väljarna och blir utmanad av The Tequila Party. Nu har han även med sin förkärlek för islam även stött bort den inflytelserika och traditionellt demokrattrogna judiska gruppen. Vilka blir kvar? Paul Krugman och Michael Moore?

Berit sa...

...och facken... och regeringsanställda... och företagare inom den 'gröna" industrin som lever på subventioner som tack för kampanjbidrag...typ Solyndra

MS sa...

Han får väl hålla ett nytt tal om att han skall hålla ett nytt tal om att han skall......

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.