18 september 2011

Kommunism har genomgått en ansiktslyftning


Nu kallas det Progressivism och låter så framsynt och klokt.

Många av oss medelålders typer minns och växte upp med rädslan för ett kärnvapenkrig mellan USA och det fruktade kommunistiska Ryssland.

Det fanns inget sätt att kontrollera monstret och vi levde i skräck för det "kalla kriget".
Ronald Reagan valdes och hade visioner för Amerika. Han var inte rädd för att konfrontera ondskan. Berlinmuren föll och kommunistiska Ryssland upplöstes.

Men vad hände med alla förespråkare för stark regeringskontroll? Gav de bara upp?
Tyvärr inte.

De finansieras bättre nu, är bättre organiserade, lömskare och de har bytt namn många gånger.
I själva verket låter ordet "kommunism" nu som något av en fossil, ett museiföremål. Vi kallas nästan paranoida och lite knäppa om vi pratar om farorna med kommunismen. Om man dessutom pratar om farorna med islamisk fundamentalism anses man psykiskt sjuk. Man kallas Islamofob om man påpekar de ändlösa, internationella morden och strävan mot ett kalifat.

Dr. Roth fortsätter sin artikel med att räkna upp författare som genom åren hyllat socialism, nazism och liberala fascister och dess utopia, ( bl.a. HG. Wells, Wallace Stevens, George Bernard Shaw, Charles Beard, W.E.B. DuBois ....)
Hon påpekar också att många kristna vantolkar det kristna budskapet och förväxlar det med socialism, vilket är absolut fel. Jesus var ingen socialist. Han ansåg att hårt arbete skulle belönas, talang, förmåga och enastående bedrifter att hjälpa andra skulle berömmas.
Det är Kapitalism.

Idag har vi Executive Branch, mycket av kongressen, media och Hollywood som ivrar för "Big Governments" progressiva styrning och kontroll. Arbetarklassen anses vara för dum för att ha makt och verklig frihet. Ge dem bara tillräckligt med lördagsgodis och veckopeng om de lyder, så att de tror att de har frihet, äger sin egendom och bestämmer över sitt eget liv.
Lev en hägring, inte ett liv.

Obama, tillsammans med sina progressiva anhängare, har länge trott att Big Government och Europeisk socialism är framtidsvågen för U.S. Han framhåller det i sin bok "Dreams from my Father" om sin pappas mål i livet, att kämpa för omfördelning av rikedomar och den snedvridna världsbild som hans far hade.

Vad innebär satsningen på progressivitet (kommunism) idag?
Det betyder att vi inte kan vara exceptionella och leda inom näringsliv, militär och frihet. Vi måste tryckas ned, bakbindas av oändliga föreskrifter, beskattning och rättstvister. Vi förförs och manipuleras för att underkasta oss Obamas kontroller, medan vi blir distraherade, skrämda och underhållna av påhittade kriser, fiender och orsaker.

Klipp från en artikel av Dr. Laurie Roth


9 Kommentarer:

Anonym sa...

Du är galen Berit.

Berit sa...

Det är fantastiskt vilka väl genomtänkta, djupsinniga kommentarer man får av vissa läsare.
:0)

Knute sa...

Danmark är på väg att få ett regeringsparti som hyllar den kommunistiska utopin och våld som ett medel för att förverkliga den! Partiet Enhedslisten som Helle Thorning-Schmidt måste ha med för att få majoritet i Folketinget, fick 6,7 procent i valet.

Anonym sa...

Boken "Dreams from my father" som sägs vara skriven av Barack Obama ("alldeles själv", enligt honom själv) är i själva verket skriven av f.d. Weather Underground terroristen och kommunisten Bill Ayers (vilket han erkänt vid två tillfällen). Den handlar inte heller om Barack Obamas liv utan är en blandning av Obamas liv, Bill Ayers liv samt ren fiction med 759 olika episoder, personskildringar etc. parallella med de från Ayers övriga böcker (se www.cashill.com). Inte heller den andra boken är skriven av Obama utan av Jon Favreau. Barack Obama kan inte skriva och inte heller tala utan stöd av sin teleprompter. Hans intellektuella begåvning är således betydligt överdriven.
/SB

Peter sa...

Jag håller inte helt och hållet med dig, Berit, eftersom jag anser att löneskillnaderna i USA är alldeles för stora (men det är en annan diskussion).

Det finns dock en bra anledning till varför kommunism aldrig kan fungera, vilket jag tänkte illustrera med en liten anekdot från lumpen.

I vår pluton på ca 25 man så fanns det, åtminstone i början, 3–4 man som var beredda att arbeta lite hårdare, medan 3–4 man gjorde allt för att slippa övningarna (och lyckades de inte med detta så undvek de att arbeta så mycket som möjligt). Resten gjorde ungefär vad man kunde begära.

Vad som händer är att när de som är beredda att hugga i lite mer inte får någon belöning för det, så kommer de också att ge upp. Denna intressanta studie kan överföras till vilken arbetsplats som helst.

Kommunismen kräver helt enkelt att samtliga människor är goda (beredda att arbeta), samtidigt som samtliga människor är 100 procent solidariska (inte kräver mer belöning fastän de kommer med idéer och arbetar hårdare).

Nu är inte människan ”konstruerad” på detta sätt, varför kommunismens idé aldrig borde bli mer än en skrivbordsprodukt.

Hade kommunsimen ”uppfunnits” för säg tusen år sedan så hade vi inte suttit här i dag framför en dator, vilket också gäller om islam verkligen hade erövrat Europa.

RÄTTA MIG OM JAG HAR FEL, men jag hörde från en god vän i USA att Obama planerar att låta människor som vistats illegalt i landet i typ 20 år att få gå gratis på college. Hoppas att min vän har missförstått det hela, annars blir jag verkligen orolig.

Berit sa...

Statliga lagar varierar men i princip kostar det mer att gå på collage i en stat där man inte har sitt hem. I nio stater förhåller det sig nu så att illegala immigranter kan gå på collage till samma kostnad som de som är legala invånare i landet, medan amerikanska studenter från grannstaten måste betala mer.

Alla barn oavsett immigrationsstatus har laglig rätt till fri obligatorisk utbildning (K12, genom högstadiet)
Det nya förslaget The Dream Act, skulle ge rättslig status till illegala invandrare som: var under 16 när de kom in i USA, har varit fysiskt närvarande i USA i minst fem år innan lagen antogs, har gått i skola och fått sin GED , och är människor av "god moralisk karaktär." Dessa elever skulle få status som legala invånare om de har examen från högskola eller en yrkesskola eller om de går in i det militära.
Förslaget ger också den illegala personen rätt till statliga och federala studielån och det finns skolor som har fonder som bara illegala kan ansöka.

Peter, om vissa människor "tjänar för mycket pengar", vem ska avgöra vad som är för mycket?
När vi ändå är inne på studenter...det finns de som ständigt får högre poäng än andra på sina tester. Ska dessa studenter dela med sig och donera ett visst antal poäng och betyg till dem som är lata, mindre intelligenta, inte så ambitiösa och inte jobbar så hårt ?

Berit sa...

Peter, jag har skrivit ett på inlägg som jag tror kan roa dig. Det här och det här .

Peter sa...

Beträffande lönenivåer så blir en väldigt lång diskussion. Det är dock alltid lika intressant att konstatera att många svenskar går i taket när en VD i ett stort företag tjänar 10 miljoner men har inga problem med att en överskattad fotbollsspelare kan tjäna, säg 20-40 miljoner.

Jag tackar för informationen angående The Dream Act. Kanske kan vita människor få samma rättigheter om 40 år när de hamnar i minoritet i USA.

Det känns dock bra att se hur Ron Paul far fram, även om han förmodligen inte kommer att ha en chans ändå så länge pressen bojkottar honom. I svensk press så är han mer eller mindre perona non grata, förutom en artikel där han benämndes som en sektledare.

Berit sa...

Det är tråkigt men väntat, att man fryser ut Ron Paul även i Sverige. Han är den ende som klart och tydligt törs säga vad som måste göras. Fler och fler tänkande människor här i USA börjar få upp ögonen för honom men tyvärr inte den stora fårskocken.
Jag gjorde tidigare en kortfattad presentation av honom här.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.