12 september 2011

Låtsas att det är ditt eget hushåll
U.S. skatteintäkter: $2,170,000,000,000

• Fed budget: $3,820,000,000,000

• Ny skuld: $ 1,650,000,000,000

• Nationell skuld: $14,271,000,000,000

• Recent budget cut: $ 38,500,000,000Låt oss nu ta bort 8 nollor och låtsas att det handlar om vårt eget hushåll.


Familjens årliga inkomst: $21,700

• Pengar familjen spenderat: $38,200

•Ny skuld på kreditkorten: $16,500

• Utestående kreditkortsskuld: $142,710

• Totala nedskärningar i budgeten: $385

Så enkelt är det. Så småningom måste någon betala och det kommer att bli småföretagare.

Men!!! Behöver vi inte vägar, polis, försvar, rättsväsende?

Ja visst! Men i stället har vi denna lista som ni bara måste titta på, den får inte plats på bloggen!

14 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Precis vad jag alltid har sagt, för många byråkrater som bara kostar pengar och för att försöka göra skäl för sina höga löner, gör dom allt för att göra livet surt för oss andra med sina hittepå-regler och förordningar. Och det är inte bara i USA det är så illa, samma sak gäller Sverige.
Nä, drar ner antalet politiker och byråkrater med hälften så är mycket vunnet för oss alla!

Berit sa...

Tror du det räcker med hälften?

:0)

Olli Rein sa...

Nej Berit det räcker inte med hälften, men om vi går tillbaka i historian till säg 1960-talet, så fanns egentligen ingen arbetslöshet i Sverige, det fanns överskott på jobb till och med. De allra flesta jobb var inom produktionen, man gjorde något som någon kunde ha användning för eller tjänster till människor som behövde dessa tjänster, till exempel sjukvård. Därefter har väldigt många gått en akademisk utbildning och hamnat oftast inom den offentliga byråkratin, som växer som en cancersvulst och tar död på nästan all nödvändig produktion av produkter och tjänster. Istället växer den här cancertumören av egen kraft, 10 byråkrater här fodrar 10 byråkrater där för att ta reda på den onödiga information som skapas och all statistik som skapas. Nej det enda som skulle fungera, var om man sparkade alla byråkrater och därefter anpassade antalet efter de pengar man har över till sådan här tröstlös skapande och skyfflande av papper och icke produktiva arbetsuppgifter.
Låt sedan alla de uppsagda få söka av de arbeten man har pengar till, och låt resten hitta produktiva arbeten som behövs göras, och sedan överleva på det mervärde, var och en kan skapa åt andra, som är villiga att betala. Ha sedan inte tre fyra olika politiska nivåer, i Sverige stat,kommuner och landsting, som sedan delas upp på interna nivåer och efter vad man verkligen ska göra. Då kommer den inneboende kraften att komma ut ur de som har något att ge, men det kommer att bli färre av dem som måste ha hjälp med allt.

Berit sa...

Helt sunda åsikter, Olli. Kruxet är att politiker inte avskaffar sig själva och den stora grupp av statligt anställda som är deras vâljarkår.

Olli Rein sa...

Du har naturligtvis rätt i det du säger Berit, men om det blev ett ultimatum från låt oss säga
Världsbanken WMF, så kan ju inte politikerna säga nej tack, om de har kniven på strupen. Jag tror också att det finns fler likheter mellan USA: s system och vårt i Sverige, än det finns olikheter. Ibland försöker ju alla socialister påstå att det är skillnader, som mellan dag och natt, men det är ju bara det att här bestämmer politiken nästan allt, och folket görs oansvariga och lite smådumma, när det inte gäller att göra något åt sig själva. Då visar de flesta talanger man aldrig trott dem om. Är det kanske så även i USA.

Ann-Marie sa...

Nej Berit, naturligtvis räcker det inte med hälften, men det är en början i alla fall. Och jag håller med om att Olli har sunda åsikter. Vi kan ju alltid drömma eller hur?
Politiker och byråkrater förökar sig som kackerlackor och vi behöver "Anticimex" för att få bukt på problemet ;o)

Anonym sa...

Man måste förstå att amerikanare är oärliga och lögnaktiga med dålig moral eller dubbelmoral.
- Amerika har så många skurkaktiga politiker vilket beror på att det finns så många oärliga och skurkaktiga väljare.
///SS

Anonym sa...

Välkommen över till vår sida idag Berit, där ett konstgjort inlägg från Staffan Heimersson på AB, har vållat visst bryderi. Staffan anser att flyktingarna numera tar andra vägar och skippar Europa, och att Karl Oskar om han levt idag hade valt Kina med sin Kristina. Dessutom påstår han sig ha läst i en Sydkoreansk tidning att USA fick tretton Nobelpris 2010 och alla var de invandrare. Sanningen var istället att inte mer än åtta personer fick Nobelpris, varav två från USA, varav den ena invandrat från Japan efter sin universitetsexamen. Något lite skilda uppgifter, men vad gör man inte för sin arbetsgivare Jan Helin på AB. Han som gillar olika.

Anonym sa...

Popular culture tells you that schools and parents don't know what's going on, the police are dogs, politicians are all liars and scum, and any crime that's not committed by the Mafia is done by the CIA.
Stanley Crouch

Olli Rein sa...

Glömde jag sätta ut namn senast Berit, eftersom det står Anonym på mitt senaste inlägg. I så fall ber jag om ursäkt, men det var nummer 8.

brodeur sa...

Nja det är dett vanligt amatörfel att försöka tilläpa hushållsekonomi på nationalekonomi. USA kan inte spara sig ur sitt underskott de måste få igång eknomin så intäkterna ökar. De har dessutom ett väldigt konjunkturkänsligt skattesystem.

Berit sa...

Vem har talat om att "hushålls-spara". Ändra på "entitlement-systemet" (rätt enligt lag olika förmåner) och skrota EN MÄNGD av byråkratin. Har du tittat på listan i sista länken?

Johan Y sa...

Det är bara en teori att hushållsekonomi inte skulle vara jämförbar med nationalekonomi och det finns andra teorier.

Berit sa...

Visst, det finns teorier och så finns det vanligt sunt bondförstånd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.