03 september 2011

När kristna barn rövades bort: Blod-skatten

Nyligen visade vi en bild, troligen från Balkanhalvön, från 1500-talet, som föreställde betalning av "blodskatten", detta djupt olyckliga övergrepp som vissa minoriteter i islamiska länder tvingades utstå. De var tvungna att avstå från ett barn (eller flera?) till den islamiska regimen för att få stanna i landet och bedriva sitt yrke på muhammedanernas villkor. Detta system kallades "dhimma" och de underkuvade var "dhimmis".

När muhammedanerna visade de underkuvade denna "nåd" var det av praktiska skäl: någon skulle ju arbeta och tjäna pengar och ge den islamiska staten, ummah, en ekonomisk bas. De tvångslämnade barnen uppfostrades i islamisk tro och hat till sin ursprungliga familj, folkslag och religion.

Nu har det kommit en bok på engelska om detta så kallade "tredje val" som är förbehållet dem som muhammedanerna kallar "Bokens folk", dvs de som känner till boken, "Bibeln", dvs judar, kristna och sabéer (folk från Saba i Jemen, som förde kristendomen till Etiopien (kopterna), och senare indier och andra.

Mark Durie har skrivit boken för att sprida kunskap om den islamiska "dhimma" som infördes överallt i de underkuvade länderna och ledde till oerhörda tragedier för massor av människor under ett halvt årtusende. Den är knappast utdöd. Den verkar tvärt emot att ta fart igen. Därför är det viktigt att vi läser boken.
Förordet är skrivet av Bat Ye'or.
Paolo V. Mantelli har recenserat boken på en italienska bloggen "Lisistrata".

5 Kommentarer:

Anna sa...

Devşirme-systemet är intressant, för det är ännu ett exempel på den parasitära karaktären hos de muslimska samhällena.
Det är som islams omtalade "guldålder" som egentligen bars upp av de bildade klasserna hos de erövrade folken.
När det ockuperade folket islamiserats tillräckligt avstannade all kreativitet inom kultur, filosofi och forskning, och ersattes av det som utmärker muslimska samhällen: stagnation, defatism och förtryck.

Anonym sa...

Tackar för boktipset, The Third Chioce är nu på läslistan...

Ann-Marie sa...

Klart att dom behövde någon som jobbade, själva var dom alltför upptagna med att ha baken i vädret alltför många gånger om dagen.... det är därför som deras länder ser ut som dom gör. Inget blir gjort just av den orsaken. Sedan invaderas väst och det har blivit lika illa här... suck!

Knute sa...

Immigranter = Muslimer

"Muslimer drar fördel av situationen. När de är vid makten (islamiska stater) får de icke-muslimer att betala skatt. När de inte är vid makten, blir de matade av icke-muslimernas generösa välfärdssystem. De kommer att suga ekonomin torr och ger inget gott i gengäld."

Statistiken visar det.

http://tundratabloids.com/2011/09/new-wikileak-on-sweden-immigrants-overrepresented-in-crime-and-sick-leave-statistics.html

Hannibal sa...

Viktigt att inte förväxla invandrare med muslimer som kommer till Sverige.Muslimska invandrare är här för att erövra i islams namn.Läs om ottomanska rikets historia och folkmorden på kristna minoriteter.tyvärr är det så att västländer bidrog till detta för turkarna var allierade mot ryska tsarer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.