02 september 2011

Nicolai Sennels om islam, parallella samhällen och kvinnoförtryck
6 Kommentarer:

Knute sa...

"En dansk Pat Condell"

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hoppas den kommer med engelska undertexter för den förtjänar att spridas utanför Skandinavien.

Berit sa...

Sennel arbetar som psykolog på fängelser och har en intressant artikel (engelska) här.
Han förklarar varför västerländsk brottsbekämpning och allmänheten inte förstår varför det förekommer så mycket brottslighet bland den muslimska befolkningen. Och varför man har så många som konverterar till islam bland sådana som blir radikaliserade genom kontakt med andra kriminella muslimer under fängelsetiden.
 
Han säger: "Islam är den perfekta religionen för att rättfärdiga och ge skäl till dem som känner sig attackerade och att upprätthålla den eviga fantasin om att man är "offer. Islam står också "högre" än kristendomen.
Vi måste hitta en plats på vår planet där sådana människor kan leva utan press på sig att de måste integrera och där deras omgivning inte blir lidande på grund av deras anti-sociala uppförande, religiösa fantasi och brist på medverkan i vårt samhälle."

Marie sa...

Synd att det inte finns textat, fattar inte ord danska!

Hjalfred sa...

Även om talad danska kan vara svår att förstå, bör man inte avstå från att läsa danska texter. Minst 80 procent av orden liknar de svenska.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Marie. Jag är uppväxt i nordvästra Skåne och vi har alltid kunnat få in dansk tv här och radio med så det är vanligt för oss att höra språket regelbundet. Minns två klasskamrater från fordom, den ena härstammade från Sundsvall minns jag och den andra var från Västervik, tror jag. Dom hävdade förnumstigt att dom uppifrån landet hade lättare för norska medan vi skåningar skulle ha lättare för danska. Men jag har aldrig haft något problem att förstå norska, oavsett vilken av dom två varianterna dom använder. Och inte danska heller förutom deras irriterande sätt att räkna som driver mig till galenskap än i denna dag. Tror många nog hakar upp sig på att talad danska låter så grötigt, speciellt om dom pratar snabbt. Fast skriven text är inte lika konstigt och man kan därför vänja sig vid den först, via t ex Snaphanen eller Jyllandsposten som är en utmärkt nyhetskälla för övrigt för att vara MSM. Man kan ju även välja dansk textning på dvd/bluray för att öva sig ytterligare. Har man väl fått häng på det så kan man börja med talad danska. Numera kan man ju lyssna på streamad radio så det spelar ingen roll vart man bor. Rekommenderar gärna DR P4. Har lyssnat på dem dagligen i över 2 år nu. Jag tröttnade både på det hjärndöda pladdret och den lika hjärndöda musiken på SR. Danskarna är inte lika fixerade vid dom senaste hitlåtarna som SR, som verkar vilja tävla med stationer som Megapol och liknande. Dessutom har dom en trevligare ton i mellansnacket och långtifrån alla pratar fort. Efter ett tag blir man van vid det helt enkelt. Bara ett mer lättsamt och okonventionellt sätt att lära sig danska.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.