12 september 2011

Oriana Fallacis vrede

Den italienska författarinnan Oriana Fallaci, som dog den 15 september 2006, blev en viktig opinionsbildare när hon efter terrorattackerna den 11 september 2001 började kritisera massinvandringen.
Ur en intervju:

“Jag har satt fingret på nerven av något: muslimernas invandring, som växer och växer utan att sätta sig in i vårt sätt att leva, utan att acceptera vårt sätt att leva och tvärtom, försöker påtvinga oss sitt sätt att leva .... Och människor i Europa är så förbittrade över arrogansen hos de flesta av dessa 'inkräktare' och av att utpressas med det orättvisa begreppet 'rasist' när de protesterar.

På historiens väg kommer det ibland en brysk sväng. Tänk på alla steg i historien. Jag är rädd att vi nu är vid en av dessa svängar. Inte för att vi vill det. Det är för att den påtvingas oss. Den här gången är det inte en revolution, som den amerikanska revolutionen eller den franska revolutionen .... Det är en kontrarevolution! Tyvärr. Och den är emot oss. Jag är på sätt och vis lycklig över att inte ha framför mig en mycket lång framtid som kommer att bekräfta min förutsägelse. Men ni kommer att leva med allt det.

Västvärlden är under attack och inser det inte. Om vi förblir tröga, om vi låter oss skrämmas, då blir vi förrädare. Om vi ​​är passiva ... då kommer vi att förlora kriget som har förklarats mot oss.”

8 Kommentarer:

Knute sa...

Obama och Hollywood och media minglar på Ground Zero och försäkrar oss om att händelserna den dagen för tio år sedan "ingenting har att göra med islam, absolut ingenting..."

Men med EU-domen i våras, som tillät krucifix i de italienska klassrummen, kanske man ändå ser konturerna av ett Väst som har fått nog av attackerna mot sin kultur, historia och identitet. Pendeln tycks börja svänga tillbaka. Document.no:

"Krucifixet och kristendomen är ett uttryck för den västliga civilisationens väg fram till de mänskliga rättigheterna. Rättigheter som skyddar friheten för muslimer, som inte med någon rätt kan åberopa brott mot mänskliga rättigheter, att be till sin gud på europeisk mark."

http://www.document.no/2011/03/ja-til-krusifiks-og-nei-til-burka/

Anonym sa...

Oriana Fallaci

Europe is no longer Europe, it is Eurabia, a colony of Islam, where the Islamic invasion does not proceed only in a physical sense, but also in a mental and cultural sense.
Oriana Fallaci

Anonym sa...

Läs mer om Oriana Fallaci. En fantastisk kvinna på många sätt. Man undrar varför hennes böcker inte finns översatta till svenska?

http://eutext.blogspot.com/2009/05/eu-eurabia.html

http://eutext.blogspot.com/2009/09/pa-marsch-mot-eurabia.html

http://varstundisverige.blogspot.com/2011/03/ar-mangkulturalismen-pa-vag-mot-slutet.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"Man undrar varför hennes böcker inte finns översatta till svenska?"

Du kan ju fråga kulturmarxisterna.

Knute sa...

Tack för bilden Gerda, jag borde nämnt att jag hämtat den på din blogg!

http://varstundisverige.blogspot.com/2011/03/ar-mangkulturalismen-pa-vag-mot-slutet.html

Anonym sa...

Jag tror att det var Robert Spencer som skrev i sin "The politically incorrect guide to Islam" att återtåget till en verklighetsförankrad världsbild börjar med att man inser och på rätt sätt värderar sin kristna kultur. I kampen mot Islam finns tyvärr en åsikt som går ut på att "all religion är fel". En åsikt som tror att ateismen är lösningen. Och som inte kan skilja på den religiösa gestalt som uppmanar att vända andra kinden till om man blir slagen och be för sina fiender och den "religiösa" gestalt som ensamt högg huvudet av 800 judar på 620-talet och som våldtog barn och kvinnor och uppmanar sina efterföljare att göra likadant. För att vinna över Islam måste vi känna stolthet för vår kristna kultur och försvara den. En bra början är att läsa böcker som "How Christianity changed the world" och "The Great Divide: The Failure of Islam and the Triumph of the West" av historiesociologen Alvin J. Schmidt. Kristendomen - och inte de ateistiska upplysningsfilosoferna (även om de gärna tar äran åt sig) - har nämligen skapat allt det goda i vårt samhälle idag, frihet, vetenskap, kultur, välstånd. Det är inte många som är medvetna om det idag.
/SB

Knute sa...

Tack för din insiktsfulla kommentar, SB!

Jag letade rätt på en annan viktig kommentar du skrivit:

Den moderna vetenskapen utvecklades på ett enda ställe och vid endast ett tillfälle i historien: i det kristna Europa. Detta är ett ovedersägligt faktum. Det som vi känner som empirisk vetenskap och vetenskaplig metod utvecklades inte i någon annan avancerad civilisation på jorden - inte i Kina (med dess högt kultiverade och förfinade samhälle), inte i Indien (med alla dess filosofiska skolor), inte i Arabien (med dess avancerade algebraiska matematik), inte i Japan (med dess utvecklade hantverk), inte i Meso-Amerika och inte ens i Grekland eller Rom. Utan endast i det kristna Europa. Och det finns flera orsaker till varför det blev så. Den främsta orsaken var att de kristna trodde på universums rationella begriplighet, eftersom den skapats i enlighet med vissa naturvetenskapliga lagar (av judarnas Gud, Jahve). Universum gick alltså att begripa vilket stimulerade till undersökning. Att undersöka naturen och uppdaga Guds lagar uppfattades således som ett sätt att ära Gud. Inga andra folk hade denna syn utan trodde på alla möjliga slags hedniska gudar (ibland flera miljoner som i Indien), vars främsta drag var att de var nyckfulla och måste betvingas med olika typer av offer, antingen barn som slängdes i elden eller genom att skära halsen av de 'otrogna' (Allah). Läs t.ex. "The Politically Incorrect Guide to Christendom". Buddhisterna är förstås mycket fredligare, men de tror inte på yttre undersökning utan endast inre kontemplation.
De som utförde de vetenskapliga bedrifterna var alla djupt kristna eller troende människor; Nicolaus Kopernikus (astronomi), Galileo Galilei (fysiker), Johannes Kepler (astronom och fysiker), Sir Isaac Newton (den moderna fysikens grundare), Sir Francis Bacon (filosof), René Descartes (matematiker och vetenskapsmani), Robert Boyle (den moderna kemins grundare), Michael Faraday (uppfinnare av den elektriska generatorn och transformatorn), Matthew Maury (oceanografins grundare), James Prescott Joule (termodynamikens första lag), Louis Pasteur, James Clerk Maxwell (termodynamik och elektro-magnetismen), lord William Kelvin (fysiker och absoluta temperaturskalan), Werner Karl Heisenberg (kvantum-mekanik och Osäkerhetsprincipen), Werner von Braun (utforskningen av rymden), Max Planck, Albert Einstein (relativitetsteorin) och Gregor Mendel icke att förglömma. Härvid intar Max Planck och Albert Einstein en särställning eftersom de inte var ortodoxa. Men de var inte ateister. Detta är ett ovedersägligt och lite generande faktum för ateisterna, som man gärna vill vifta bort. Det är visserligen sant att vissa andra framträdande människor, företrädesvis filosofer, förfäktade en ateistisk ståndpunkt - t.ex. Voltaire, Roussaeu, Nietzsche, Marx, Engels, Lenin och Bertrand Russell. Men dessa hade ingenting alls med vetenskap att och göra även om de ofta försöker ta åt sig äran för vetenskapens framsteg. Torgny Sjöstrand (Sveriges första professor i klinisk fysiolog) har för övrigt i sin fina medicin-historiska bok "Medicinsk Vetenskap - Historik, teori och tillämpning" övertygande visat att det var filosoferna - och inte kristendomen - som under alla tider varit det främsta hindret för utvecklingen av en empirisk vetenskap.

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/03/kristendom-ar-anledningen-till.html?showComment=1299422983307#c6645768440441070187

Hör gärna av dig till bloggen, min mailadress står att finna här

http://www.blogger.com/profile/02646030059244979382

Anonym sa...

Vad glad jag blir att du uppskattar min kommentar. Och tack för mailadressen.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.