10 september 2011

Paradise Now

Efter den våldsamma vandaliseringen av nordiska ambassader etc. i Mellanöstern som resultat av diverse nonsens om en teckning av en ökänd religiös analfabet av okänt utseende, som skall ha levt för omkring halvannat tusen år sedan, arrangerade islam en stor propagandautställning i tio städer i Danmark. Helsingborg ville också vara med i propagandaloppet för bättre integration av svenskarna i islam.

Utställningen lade särskild vikt på att övertyga barn och ungdom - så som man alltid gör i diktatoriska regimer! för att försäkra sig om de rätta åsikterna hos det uppväxande släktet. Man talade därför om att Europa hade många arabiska ord i sina språk och nämnde några. Men det ord som ungdomen kände kanske bäst av alla underlät de att nämna, nämligen “hasch”. Säkert för inte att uppfordra våra ungdomar till att röka eller inta hasch insmugglad från Mellanöstern av någon vänlig handelsman.

Hasch är en urgammal drog, som européerna lärde känna under korstågstiden. De hörde om den gamle mannen på berget som gav ungdomarna hasch för att mera cyniskt kunna mörda korstågskrigarna i bakhåll. Det arabiska ordet “hash” eller “hashish” tog de med sig hem i betydelsen “mördare”. På de romanska språken heter det “assassino” och liknande, och på engelska betyder en “assassin” en lönnmördare.

Etymologi kan ibland ge viktig upplysning om ursprunget till ett ord. Hur var det? Sa inte den här norska massmördaren, Breivik, att han hade tagit någon drog innan massakern på de olyckliga ungdomarna på Utøya?

12 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Har för mig att Breivik tog anabola.

Hjalbert sa...

Assasinerna var nödvändigtvis inte ”höga” när de mördade. Haschruset i sig skapar inte blodtörst men tar bort omdömesförmågan.

Knute sa...

TV:s stora hjärntvättsdag

Medan anständiga människor tänker tillbaka - "Var var du den 11 september "? - och låter tankarna gå till offren och deras anhöriga, använder Danmarks ledande TV-kanal dagen i en högre saks tjänst. Islams sak.

Nu ska det slutgiltigt vara slut med vissa tankebanor. Vi måste förstå att händelserna den dagen ingenting har att göra med islam. Ingenting. Absolut ingenting. Glöm allt om koranens påbud, glöm de jublande muslimerna på gatorna, glöm alla de andra 17.720 terroroffren som sedan den dagen har slaktats i islams namn.

http://hodja.wordpress.com/2011/09/11/store-hvidvaskedag-i-danmarx-radio/

Anonym sa...

Det var nog det tramsigaste jag läst på länge.

Det måste ju vara en väldigt effektiv mördare som lallar runt och luktar på blommorna.

Nej, ge dem en dunk hederligt svenskt hemkört istället. Det tar om något bort allt som omdöme heter.

Knute sa...

Polisens röjning av Pusher Street i Christiania innebar att handeln med cannabis flyttades till andra delar av Köpenhamn. Ingen effekt på förbrukningen kunde märkas. Det är också en förklaring till det gängrelaterade våldet under senare år.

I USA har kriget mot droger pågått i över 30 år, kostat miljarder och hela tiden varit en hopplös kamp...

Ett förlorat krig

Asp sa...

Ḥashshashinerna var definitivt inte höga när det gjorde livet jobbigt för korsfararna - man är inte en speciellt effektiv lönnmördare när man är pårökt, precis som "Anonym" påpekade. Däremot är det väl inte helt otroligt att en och annan korsfarare var berusad av vin när han slaktade folk, då det ju är en drog som mycket väl kan göra folk aggressiva.

Vid tiden för korstågen så var cannabis i sig definitivt inget nytt och då syftar jag inte enbart på tillverkningen av rep. Om inte annat så hade plantan använts i religiösa och medicinska sammanhang sedan länge i det Heliga Landet, så de kristna lär ha varit väl medvetna om dessa egenskaper. Här uppe i norden var cannabis helgad åt fruktbarhetsgudinnan Freja.

Knute sa...

Muslims and their apologists love to point fingers to the ‘Crusades’ as being the definitive identifying feature of medieval Christianity in Europe. What they fail to recognize (disingenuously) is the influence of the Muslims’ Islamic ”holy war” concept (and the African slave trade as well) on Christian Europe.

After centuries of enduring jihad, Europe’s Christian kings decided to get their act together and turn the tables on the mohammedan, and take back land that was once in Christians hands, as well as to protect Christian pilgrims from Muslim marauders while visiting the Holy Land.

That aside, the sick mind of Anders Breivik, who had decided to embark on his journey of murder and mayhem, long before the Counterjihad ever really got going, became inspired by jihadi tactics and strategy.

http://tundratabloids.com/2012/04/raymond-ibrahim-the-jihadist-roots-of-the-norway-massacre.html

Anonym sa...

Ordet Assassin (hashashin) kommer från hashashinkultens ledare, Hassan-i Sabbahs benämning på sina undersåtar. Asasiyun. Det betyder typ "Trogen till Asas", där Asas betyder "Grunden". Alltså "Troende i Grunden" försvenskat. Dock tog utlänningar och sammankopplade det med hashish, som låter liknande.

Det är bra om du i fortsättningen kollar dina fakta istället för att fortsätta sprida myter. :)

Knute sa...

Anonym, myten har funnits i tusen år, medan det du kallar för fakta är vår tids förskönande omskrivning av historien som bland annat fransk-libanesen Amin Maalouf ägnat sig åt.

Hur som helst betecknar det arabiska ordet Hassassin både anhängare av en krigisk islamisk sekt, grova brottslingar samt haschbrukare.

Steve sa...

Assassinerna var ismailiter, en shia-muslimsk sekt. ”Benämningen assassiner kommer av arab. hashshashin,’haschbrukare’, ett öknamn." (Nat.enc.)
- Ismailiterna finns ännu i ’Indien’. Gamla stötar som jag minns att Aga Khan (III) (1877-1957) var ett stort namn i västerländska societeten. Han var ”president” för Nationernas Förbund 1937-38. (Wiki)
- I mer än 150 år kunde assassinerna terrorisera Främre Orienten. Sedan lyckades de reta upp de nya världshärskarna, mongolerna, som snabbt 'gjorde slut' på dem. Detta skedde år 1256.

Anonym sa...

Legalisera en flaska rödvin = heroinmissbrukare?

Att generalisera för att vinna politiskt korrekta poäng kan dölja de alldeles för dyrbara nyansera.

Alkohol hade lika gärna kunnat vara illegalt.. Alkohol är illegalt att köpa i en stor del av Arabländerna. Hade någon då visat bilder på heroin-missbrukare om andra velat legalisera att folk skulle få köpa en box rödvin till middagen och hävdat att alkoholen är att inte visa respekt för heroinmissbukrare? Hade detta då inte gett en ganska fel bild? Det är exakt den bild som förmedlas i artikeln i SvD ”De som vill legalisera bör se helvetet först” dessvärre.

Vi kan inte visa bilder på tragiska heroinmissbrukare när vi pratar om legalisering av cannabis (eller en box rödvin om det varit illegalt).

Därtill får vi inte glömma att 1) Cannabis är inte en inkörsport till annat mer än alkohol om det är lagligt. Det är en inkörsport för att det är olagligt eftersom samma okontrollerade säljare ofta har tillgång till annat. Alkohol hade varit en inkörsport lika mycket om det varit olagligt. 2) Om bruket är illegalt så ger det säljaren en maktposition – då säljaren ofta lyckats bli av med sin moral så kan följden bli allt möjligt negativt. T ex “Jag visar att du är kriminell för att du rökt cannabis om du inte gör detta som jag vill…….”.. Slusatsen är; Legalisera allt bruk så att folk som drabbas negativt vågar söka vård utan att bli kriminella för det (= få bort heroinmissbrukarna etc) så de inte kan utnyttjas av säljarna. Kontrollera all försäljning så att organiserad brottslighet och de bovar som utnyttjar de som köpt cannabis inte kan göra det längre. Däremot ska de som säljer utanför denna kontroll – samt under inga omständigheter får heroin (eller andra nuvarande/framtida bevisligen dåliga droger) legaliseras som försäljning straffas hårt. Möjligen kan väl heroin tillåtas medicisinkt för de som är dödsjuka i t ex cancer sista veckan i livet och vill ha den upplevelsen.

Cannabis har inte dödat någon – se ”vice youtube cannabis kid” dokumentär om en stackars cancerdrabbad flicka som tycks svara bättre på en cannabisbehandling än endast cellgifter/strålning och så få ett bättre liv.
//Anders

Anonym sa...


Finns en intressant författare vid namn Aldous Huxley som hade ett intressant sista äventyr 1963. Ganska fin berättelse. LSD/psilocybin för medicinskt bruk och dessa typ religiösa upplevelser under kontrollerade former kan ju bevisligen minska dödsångest – se universitetsstudien på John Hopkins hospital, googla för youtube. Det finns nog många stackare bland oss som har lite dödsångest som kunnat botas. Det har även botat depressioner – men detta gillar inte läkemedelsbolagen eftersom de inte kan patentera och sälja dessa läkemedel (därför får de gärna förbjudas så de istället kan fortsätta det som botar symptomen istället för orsaken). De fungerar även oerhört effektivt mot viss migrän – ibland det enda verkningsfulla. Han som upptäckte LSD Albert Hoffman tog massvis av doser och levde lyckligt tills han blev 104 år gammal.

Hoppas var och ser till så att de som tjänar pengar på att vara politiskt korrekta=politiker, anställda som jobbar med narkotika och är rädda att förlora jobb t ex somliga poliser etc inte grumlar folks uppfattning. De som är rabiat emot all narkotika utan att nyansera bilden – såsom detta inlägg faktiskt gör – bör läsa på först.

Ska jag låta onyanserad kan jag konstatera att alkohol har skapat flest krockar, våldsbrott etc som drog. ”Narkotika” består av tusentals olika sorters droger(/mediciner). Vissa är dåliga – andra är verkligen bra. Sluta generalisera och bunta ihop allt i ett.

Det fanns även en president som hette ”nixon” som var en riktig buse som skapade ett ”war on drugs” för att få bort all uppmärksamhet från de gruvliga saker som gjorts i Wietnam och att dessa ”wars” fått USAs ekonomi att fungera bättre. Nixon blev senare uppmärksammad för att själv begått brott. Detta "war" spred sig överallt i världen utan eftertanke och bestod tills nyligen - en del av resultatet är vår uppfattning om att "alla droger är dåliga". Denna president har vi att tacka för att medicinsk forskning på en del av dessa droger avstannat i decennier.

Jag upplevde obehag av cannabis en gång. Det som fick det att bli obehagligast var att jag lärt mig i skolan att knark är livsfarligt.

Jag brukar uppleva stort obehag av att hålla presentationer inför publik om jag inte är tillräckligt förberedd. Hade jag lärt mig i skolan att det var livsfarligt med att hålla denna sorts presentationer oförberedda så hade jag garanterat fått en panikattack!

Har någon viss psykisk ohälsa under flera år och dricker en massa alkohol och vid ett tillfälle provar "narkotika" och denne med psykisk ohälsa blir inlagd för vård... trots massvis med andra orsaker brukar narkotikan kunna pekas ut som orsaken - fast det självfallet lika gärna kunnat vara alkoholen eller bara en annan predisposition.
//Anders

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.