04 september 2011

Ska man skratta eller gråta?


USA har naturligtvis en enorm mängd federala lagar vad gäller säkerhet och kommersiell trafik.
En sådan är CSA 2010, som reglerar drogtestning. För att köra långtradare måste man ha ett kommersiellt kort, CDL. och det innebär att man måste genomgå drogtester emellanåt.
Detta startade på allvar 1974 och då testade man bara urin, men senare tillkom en "blåsa i ballong-procedur" och genom årens lopp har tester och den utrustning som krävts, konstant ändrats och utökats, så klart.

Det finns skäl att testa förare så att man vet att de är nyktra!

Men nu kommer det roliga. Federala regeringen har nu lagt in stämning mot ett transportföretag därför att de avskedade en förare som inte var nykter.
Han är nämligen alkoholist och det klassificeras som sjukdom och handikapp och man kan inte hindra någon från att framföra en långtradare bara för att han är handikappad.

"En arbetsgivares oro över säkerheten på våra vägar är en legitim fråga, men en arbetsgivare kan både garantera säkerhet och uppfyller ADA-kraven. "

Risken är mycket stor att en onykter förare orsakar en allvarlig olycka. Hans arbetsgivare kan inte avskeda honom men transportföretaget ställs ansvarig för de skador alkoholisten orsakar.
Jag tror inte det är sant!

En annan idiotisk lag på förslag är den nya barnvaktslagen, AB 889, i Kalifornien (var annars)

Demokrater som styr båda kamrarna i den lagstiftande församlingen i Kalifornien - och utan stöd av en enda republikansk ledamot, - har skickat förslaget vidare till guvernören (Jerry Brown)

Enligt den nya lagen är "arbetsgivare för hushållsarbete" (föräldrar), som anställer en barnvakt på en fredagskväll, juridiskt skyldiga att betala minst minimilön till alla barnvakter som fyllt 18 (om det inte är en familjemedlem), tillhandahålla avlösning varannan timme för att täcka vila och måltidsraster, dessutom försäkring för skador (workers comp.), semesterersättning, övertidsersättning och en minutiös bokföring.
Föräldrar som inte följer lagen kommer att få betala upp till $ 4000 i böter och rättegångskostnader.

Och medan vi ändå är inne på idioti. Vad sägs om den nya faran "andrahands-ätning"? Inspirerad av andrahandsrökning.

I National Review kan vi läsa att : "Det ökade utbudet av billiga, välsmakande, energifyllda livsmedel, i kombination med bättre distribution och marknadsföring, har lett till "passiv överkonsumtion".

En studie av Steven Gortmaker från Harvard School of Public Health, drar slutsatsen att regeringar har misslyckats att stoppa överkonsumtion och han liknar det vid tidigare försök mot tobak-konsumtion. Politiker vet att det är meningsfullt att slå ner på skräpmat, men har inte den politiska aptiten att ta sig an en sådan enorm industri.

"Jag tror att regeringar fattar det, men de vet inte vad de ska göra och tycker inte att det är deras ansvar. Men det är deras ansvar ", säger han.
Hans studie listar åtta kostnadseffektiva politika drag. Listan toppas med en skatt på onyttig mat och dryck, resten fokusera på att hindra barn från TV-reklam eller för att garantera att de motionerar mer.

Medan ni grunnar på detta ska jag ta mig en kopp kaffe och en riktigt god kaka och hoppas att jag inte inspirerar någon till andrahands-ätning.

3 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Typisk kulturmarxism det här.

gäster sa...

Den keynesianske nobelpristager Paul Krugmans nye teori:

"Hvis vi opdagede, at rumvæsener planlagde et angreb, og vi havde brug for massiv oprustning for at imødegå truslen, og inflation og underskud trådte i baggrunden, så ville denne lavkonjunktur være ovre i løbet af 18 måneder."

Punditokraterne foreslår en alternativ teori:

"Hvis alle keynesianere fløj til det ydre rum, ville denne lavkonjunktur være ovre i løbet af 18 måneder."

http://punditokraterne.dk/2011/09/04/%C3%B8konomisk-teori-fra-det-ydre-rum/

Anonym sa...

Ännu ett bevis på vad Michael Moore säger - jänkare är världens dummaste folk. Jag säger USA världens löjligaste land :::: gissa vilket land i världen som är näst löjligast ????
/// SS

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.